obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
glasvezel in aalsmeer en kudelstaart
joey123
zijn er al mensen in Aalsmeer of kudelstaart die op het
glasvezelnet van caiway zitten !!!!!!

kunnen jullie hier je ervaringen delen wat niet en wel
goed is bijvoorbeeld de internet snelheid enz enz
 
DeStroot
Yep. Donderdag 11 juli om 16.00 uur het installatiepakket ontvangen. Om 18.00 uur internet en iptv operationeel. Ik heb de 300 Mb-verbinding. In werkelijkheid haal ik een download van 315 en een upload van 325 (?!).

Alles werkt naar behoren. Ik had alleen geen klantcode gekregen van Caiway, dus mijnCaiway activeren gaat nog even duren.

Wat me opvalt is dat je (blijkbaar) niets kunt configureren aan het Genexis glasvezelmodem en dat daar dus ook geen firewall of portforwarding ingesteld kan worden. De Entone settopbox is een specifieke configuratie voor Caiway, je hebt niet de standaardsoftware.

De Stroot
 
DeStroot
Optimizer,

Goed lezen. Het gaat niet om de activeringscode. Het gaat om de klantcode. Ik kan geen account aanmaken bij Caiway voor mijnCaiway. Administratief slordig, maar de verbinding werkt prima.

Een PC met firewall en virusscanner is (voor mij volstrekt) onvoldoende. Hou het er op dat ik ervaring heb in de IT-security wereld. De beste botnets bestaan uit pc's die alleen met een firewall en een virusscanner zijn uitgerust. Direct na het glasvezelmodem heb ik een dedicated firewall is aangesloten om de belangrijkste bedreigingen tegen te gaan.

Het verbaast mij dat een provider de verantwoordelijkheid en de beveiliging van een internetverbinding bij de eindgebruiker neerlegt. Dat lijkt mij niet wenselijk, vandaar dat ik de aanname doe dat Caiway zelf maatregelen heeft genomen. Wellicht kan iemand van Caiway dat bevestigen?

Laat onverlet dat de eindgebruiker altijd zelf een adequete firewall, een actuele virusscanner en een bijgewerkt besturingssysteem met bijgewerkte browser dient te hebben. Op u komt het aan.

Cool
 
Htr
Hier in kudelstaartles in 1&ued=https%3A%2F%2Fwww.ziggo.nl%2F" title="alles in 1" rel="nofollow" target="_blank"> alles in 1 glas geïnstalleerd en werkt goed , geen problemen ondervonden .
Cat 6a kabel had ik al gemaakt in bestaande buizen naar elk vertrek 2 kabels, in de meterkast een patchpaneel gemaakt zo dat je later kan bepalen wat voor signaal er over gaat .
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'glasvezel in aalsmeer en kudelstaart', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Caiway Glasvezel - FiFa (FUT) en Gaming ervaringen Vs problemen Storing : 1 14 jun 2020
TV op glasvezel loopt 25 seconden achter Snelheid : 7 11 feb 2020
Caiway Glasvezel storing Westland eo Storing : 37 13 jun 2019
Fritzbox 7590 op Glasvezel met C5 DECT CaiWay Glasvezel telefonie problemen : 1 02 dec 2018
Glasvezel Rotterdam niet door EQT/CAIW? Algemeen : 19 15 aug 2018