obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
In het onderdeel Glasvezel algemeen van CaiWay kun je eigenlijk alles posten. Zoals waar beschikbaar, wat zijn de ervaringen, welke techniek wordt gebruikt, welke abonnementen, welke diensten.
 Onderwerp afdrukken
Glasvezel gouda
Micheldebruin
Waarom is dds de nieuwe glasaanbieder van gouda geworden?

Ik vind het raar dat ik sinds een jaar (bijna een jaar) glasvezel in mijn woning heb, maar tot aan 29 juli geen aanbieder hiervoor kon vinden, het verbaasde me dat ik vandaag in het ad moest lezen dat dds in gouda internet over glas levert maar dat ze wat mis informatie op hun site hadden staan.


Ik wil graag klant blijven bij caiway. Maar ik wil gewoon een hogere upload snelheid voor een betaalbare prijs, en gouda is gewoon heeeeeeeeel duur.

Groet Michel
 
Adios
Ik heb nog nooit van dds gehoord.
Biedt hij een eigen televisiepakket aan wat afwijkt van dat van Caiway?
 
Caiway Webcare
Beste gebruikers,

Vanuit de Caiway hebben wij hier ook geen informatie over. De provider DDS is bij ons ook niet bekend.

Wel hebben wij dit uitgezet om informatie te achterhalen waar dit vandaan komt.

Caiway en Rekam zijn wel aan het kijken naar de mogelijkheden op de glasvezel maar hier hebben wij nog niets concreets over.

We hebben wel wat informatie van andere gebruikers gevonden op dit forum:
http://www.forumgouda.nl/index.php/to...el/page-12

Al met al is er wat onduidelijkheid over DDS en laatste bericht is dat hun over een aantal weken meer informatie hebben.
Zodra er bij Caiway wat bekend gaat worden zullen wij dit berichten.

Hopende jullie voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Arjan in ’t Hout
Caiway Webcare Team
 
Adios
Als ik het product zo bekijk van DDS leveren ze geen televisieproduct.
Je moet dus nog apart een tv abonnement afsluiten bij een aanbieder.
Volgens mij kan je alleen bij Caiway, Rekam of Digitenne ( KPN) of Canal Digitaal, alleen televisie afnemen zonder verder internetabonnement.
 
Domino
Ik vind het er allemaal erg ''vaag'' uitzien. Middels zie ik 12 Kamer van Koophandel nummers, 5 niveau's aan bedrijven die eraan vast hangen, geen ''cookies'' op de website, oude ervaringen en geen no-how en niet bereikbaar en geen ''recent'' verleden.

Middels vind ik een rectificatie van het AD artikel maar hoor berichten dat ze toch gaan uitrollen.

Ga het verder uitzoeken....
 
Adios
In ieder geval is het positief dat er wat gebeurt in Gouda. Rekam heeft volgens mij met afstand het slechtste coaxnetwerk van Nederland.

Als je nagaat dat Rekam ook nog eens het minst aantal abonnees per aansluitingen heeft in Nederland, terwijl ze een goedkoper tarief hebben dan de andere kabelaars, dan weet je dat het coaxnetwerk wel erg slecht moet zijn als er zoveel klanten gillend er vandoor gaan.
 
Adios
http://glasvezelgids.nl/dds-gestart-m...#more-6185
 
frank32
Eind 2010 is REKAM begonnen met het volledig verglazen van het aansluitnetwerk. (Bron: http://www.rtvbodegraven.nl/node/6372). Nu 4 jaar later, levert caiway nog altijd kabelinternet-snelheden, ook op de aansluitingen die al naar glasvezel omgezet zijn. En Caiway Webcare zegt hierboven doodleuk: 'Caiway en Rekam zijn wel aan het kijken naar de mogelijkheden op de glasvezel maar hier hebben wij nog niets concreets over.'

Het doet me denken aan NS. In 2006 heeft Prorail de hogesnelheidlijn opgeleverd. De NS heeft met Fyra één poging gedaan (een nogal slappe poging) om met hogesneltreinen dit traject te gaan bedienen. Maar momenteel -8 jaar later- rijdt dit bedrijf nog altijd met treinen die max 160 halen. En NS zegt doodleuk 'het is niet te verwachten dat we voor 2021 met sneller materieel dit traject gaan bedienen'!

Gelukkig is er een ander bedrijf, het Belgisch-Franse Thalys dat met 300 km/u wel het maximale uit deze infrastructuur weet te halen en ook gewoon kwaliteit biedt door in de winter gewoon op tijd te rijden.

Het is zeer goed nieuws om te vernemen dat REKAM een nieuw bedrijf bereidt gevonden heeft die wél een serieuse poging wil doen om het maximale uit de nieuwe glasvezelinfrastructuur van REKAM te halen.

Hoe kijken jullie hier tegenaan?
Gewijzigd door frank32 op 06 augustus 2014, 11:35
 
Adios
Alleen pakketten aanbieden zonder televisie? Vind jij dat het maximale halen uit glasvezel?
 
frank32
Aan de andere kant:
Doordat DDS geen TV aanbiedt is er keuzevrijheid, immers: Bij glasvezelaanbieders die ook TV aanbieden ben je doorgaans verplicht om 3-in-1 af te nemen. Bijvoorbeeld bij Caiway is alleen glasvezelinternet en bellen zonder tv niet mogelijk.

Op vezel 1 worden tv abonnementen aangeboden door REKAM en Caiway. In zeer scherpe beeldkwaliteit (Full HD), vele zenders en pluspakketten.
Op vezel 2 biedt DDS straks internet. In zeer hoge snelheden, symmetrisch up en down.

Wie een TV abonnement wil, kan bij REKAM of Caiway een abonnement naar keuze afsluiten. Op die manier kan je zelf een combinatie van tv, bellen en internet samenstellen. Je kunt er ook voor kiezen om op vezel 1 geen diensten af te nemen.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glasvezel gouda', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
glasvezel slaapkamer Digitale radio en televisie, tips & truuks : 4 04 sep 2020
Caiway Glasvezel - FiFa (FUT) en Gaming ervaringen Vs problemen Storing : 1 14 jun 2020
TV op glasvezel loopt 25 seconden achter Snelheid : 7 11 feb 2020
Caiway Glasvezel storing Westland eo Storing : 37 13 jun 2019
Fritzbox 7590 op Glasvezel met C5 DECT CaiWay Glasvezel telefonie problemen : 1 02 dec 2018