obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht
bulsing
In ieder geval goed nieuws dat marketing in overleg is met CIF.
Het begin en de wil is er zullen we maar zeggen dan.
 
jj1987
Laten we het hopen! Leuk dat meerdere mensen zich bijvoegen!
Ergens hoop ik op reggefiber. Maar zou al blij zijn als we "iets" kregen!
Als ik zo om me heen kijk zie ik een aantal satelliet schotels. Waaronder ikzelf. Niet gek met zo'n slechte koperlijn. Mensen willen toch HD kijken en een groot aanbod.
Al wordt je wel op kosten gejaagd.
19,20 caiway kabel, 45 euro xs4all internet en bellen en canal digitaal 22,50.
En dat alleen omdat ze het verrotten glas aan te leggen.
Heb nu 15mb snelheid qua internet. Als ik boven zit te internetten en downloaden, dan gaat beneden op de smart tv YouTube haperen! Ook maandelijks disconnecties met de lijn! Kom op jongens! Leg glasvezel aan! Nu de club van 3344 compleet is gaan we ervoor. Nu rolt de bal en gaan we dagelijks bellen, hier posten en mensen achter de vodde aanzitten! Als er over een jaar een groot gedeelte verglaasd is kunnen we het helemaal shaken!
Kunnen ze gelijk de straten 30cm optrekken in dit verzakte gebeuren.
 
bulsing
Op zich is E 60 (momenteel E 45 aanbieding voor een jaar) voor 300/300 incl. tv (via glas én coax) niet eens zo heel gek bij Caiway, maar de achterliggende (infra)structuur en Caiway als bedrijf spreekt mij niet (meer)aan.

Hoewel mijn ouders met hun coax netjes 50/4Mbit halen en TV er ook gewoon goed uitziet, is de technische vooruitgang bij Caiway zowel op glas als coax totaal stil komen te staan. Zeker als ik het forum hier verder door lees.
Voor mijzelf is het snelste internet het meest belangrijke en dat is op dit moment toch Caiway dan. TV kijk ik al jaren via de satelliet.

Maar als ik de behoeftes van andere bewoners erbij zou kunnen nemen dan denk ik dat wat Caiway niet kan bieden (kijken op mobile devices tegelijk en ander soortige digitale diensten) wat wel gevonden kan worden bij een van Reggefiber's partners. Hoewel Reggefiber nu max (correct me when wrong) 100/100 is zal dit toch wel omhoog gaan na verloop van tijd ?!

Dus laten Caiway en Reggefiber er maar om vechten wie de eer heeft de club van Glasloos 3344 zo snel mogelijk van glas te 'mogen' voorzien ;-)
 
jj1987
Club Glasloos 3344 Cheer
Net weer tweets eruit geknald. In de Ambachter staat weer een tenenkrommend bericht dat de Volgerlanden al voorzien is van glas! Sad
 
JanP
Ik woon ook aan de Watermunt, als sinds de bouw ruim 10 jaar geleden.
Heb uitgevonden dat de infrastructuur van de kabel aangelegd is met verouderde apparatuur. Zo verouderd deze al oud was bij de aanleg. De oude stichting CAIHIA voerde daarover rechtszaken met de aannemer. Geen wonder dat het geheel verkocht is. Wat mij dan steekt is dat bij de overname we een abonnementsverhoging kregen, met oudjaars avond er geen TV was, dat CAIWAY daarover niet bericht en zelfs niet in staat is om mijn ingediende klacht daarover in behandeling te nemen. On top of it all: we krijgen weer een tariefsverhoging.

Erger nog: we hebben geen keuze! ADSL is bedroevend traag, we zitten te ver van de centrale. Glasvezelaanleg wordt overal gedaan behalve bij ons. 50 meter verderop in Zwijndrecht en HIA ligt glas, behalve bij ons. En da alles voor een nieuwbouwwijk! Schandalig.

Voor de lezers van dit forum niets nieuws overigens………

CAIWAY: kom op met dat glas! Breng ons in deze eeuw! En laat zien dat je een serieus bedrijf bent.
 
bulsing
Voor de liefhebbers hier wat info over die rechtszaak. Droge stof overigens.

http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpa...ljn=BW0843

Maar het is de gemeente (en de wethouder in het bijzonder) bekend dat er een brak netwerk ligt en caiway van alle aanbieders de minst aantrekkelijke is en van alle internet/cai aanbieder ieder jaar steevast onderaan staan in talloze lijstjes die er op internet te vinden zijn.

Eerder heb ik daar met hem in aug/sept. 2012 via email over gediscussieerd. Maar ook daar is, zoals was te verwachten, nooit iets concreets uit gekomen.
CAIHIA is uiteindelijk toch verkocht aan Caiway/CIF wetende dat deze de grootste moeite heeft om zijn klanten tevreden te stellen.

In diezelfde email wisselingen heeft hij aangegeven van alle problemen en zaken op de hoogte te zijn geweest maar toch is het netwerk willens en wetens naar Caiway/CIF overgegaan.

Zelf een WOB verzoek wat ik bij de gemeente heb gedaan werd afgedaan met algemene informatie. Hier ga ik misschien toch nog eens een vervolg aan geven.

De gemeente was op de hoogte van de reputatie van Caiway/CIF en ook was/is zij op de hoogte dat er in bepaalde gebieden geen glas lag. Zeker nu de precariokosten een lucratieve bezigheid zijn voor gemeentes zitten die er bovenop wie wat in grond wil aanbrengen en daar geld voor kunnen vragen.

Dat dezelfde gemeenten en wethouder nu zijn handen in onschuld probeert te wassen door aan te geven niet op de hoogte te zijn e.d is kenmerken voor een (lokale) politicus.

Ik ben benieuwd wat diezelfde wethouder en gemeente nu alsnog voor ons gaan betekenen. Ik kan niet anders bedenken dat zij 'eisen' dat er er alsnog glas aangelegd wordt door Caiway (of anders Reggefiber heel lief aankijken)
Gewijzigd door bulsing op 24 februari 2014, 15:51
 
bulsing
Zit net ook nog even die verslaglegging van de link na te lezen.
Staat een leuk stukje in wat denk ik op ons slaat en dat wij ook i.i.g. een voorbereiding op glas hadden moeten verwachten.

In ieder geval is er toen (al dan niet via de aannemer) toen men de huizen kocht toch voor betaald ? Of moet ik dat anders lezen ?

"...- Wij bieden u de bovenstaande leveringen en werkzaamheden aan voor de som van € 395,-- per woning voor een rijtjeswoning/flatwoning. Bij deze prijs komt € 24,10 per woning voor het leveren en leggen van glasbuis 25 mm vanuit de hoofdgeul naar de woning en € 32,23 per woning voor het leveren en leggen van 32 mm glasbuis in de hoofdgeul. In de glasbuis naar de woning vanaf de hoofdgeul wordt de C12 resp de C6 ter hogere bescherming in de glasbuis gelegd. In een later stadium kan hier glasvezel worden bijgeblazen..."

En dan even verderop:

"...In de tweede plaats is volgens CAI van een tekortkoming sprake omdat er een toezegging zou zijn gedaan dat vanaf 2008 de nieuwbouw gerealiseerd zou worden met toepassing van een kabel van het type coax 9 duo, terwijl uit het rapport van CIAG volgt dat (in wijk 25) een kabel van een ander type (6 en 12) is toegepast. Type coax 9 duo is de standaard in de bouw sinds 2007, aldus CAI. Desondanks heeft Tares CAI een ander type geadviseerd en dit type ook geleverd. Het gevolg daarvan is, aldus CAI, dat de betreffende woningen niet zijn voorbereid voor een eventuele overstap naar glasvezel. De schade die daarvan het gevolg is bedraagt volgens CAI € 402.874,56 exclusief BTW (kosten om alsnog coax 9 duo toe te passen), te vermeerderen met de wettelijke handelsrente..."

Edit: gaat over woningen vanaf 2008.
Gewijzigd door bulsing op 24 februari 2014, 14:02
 
Adios
Wat heeft een coaxkabel nu te maken met een glasvezelaansluiting? Ik volg het even niet.
 
jj1987
Glasvezelweken nog eens gebeld. Kreeg een aardige dame aan de lijn.
Gaf aan niets te kunnen omdat zij alleen de verspreiding en planning doen.
Zij gaf wel aan dat veel mensen haar gebeld hadden uit deze postcode. De overige straten in de volgerlanden zijn van reggefiber. Lijkt me ook stug dat alleen deze postcode dan glasvezel van cif krijgt.
Denk eerder dat als we glasvezel krijgen we dat dan van reggefiber krijgen.
Ook met Paul Hosselet gebeld van reggefiber. Hij gaf aan meerdere berichten gehad te hebben.
Maar onze postcode voorzien van glas had aldus hem niet zijn hoogste prioriteit.
Ook is het volgepland bij reggefiber komend jaar. Dus heb er een keihard hoofd in.
 
bulsing
Het lijkt bij de wethouder de hoogste prio te hebben:

https://twitter.com/ajflach/status/43...0552413184

Herstel. Dit is de juiste tweet: https://twitter.com/ajflach/status/43...7398584320

Hopen op goed nieuws...Wink
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Caiway Glasvezel storing Westland eo Storing : 37 13 jun 2019
Fritzbox 7590 op Glasvezel met C5 DECT CaiWay Glasvezel telefonie problemen : 1 02 dec 2018
Glasvezel Rotterdam niet door EQT/CAIW? Algemeen : 19 15 aug 2018
Nieuwbouw glasvezel tv Digitale radio en televisie, tips & truuks : 5 03 mrt 2018
Glasvezel en fritzbox 7490 Eigen telefoon netwerk : 3 16 okt 2017