obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht
jj1987
Al maanden bezig over glasvezel, cif gebeld en die weten niet of het in mijn straat komt. Volgens hen moest ik een aanbieder bellen met het verzoek tot een haalbaarheidsonderzoek. Geen enkele provider wilde meewerken. Uit frustratie heb ik het bijltje erbij neer gegooid. Een week terug kregen mijn ouders en andere familieleden in hetzelfde dorp een kaart met erin; "glasvezel in Hendrik-Ido-Ambacht"
Maar mijn adres geen kaart, helemaal niets. En dan te bedenken dat ik in een nieuwbouwwijk woon waar de hele wijk wel glasvezel heeft van Kpn of een andere aanbieder. Maar mijn straat en nog een aantal andere niet. Vervolgens de klantenservice gebeld van glasvezelweken, zij gaven aan dat alles via Caiway loopt en je alleen van caiway glasvezel kunt afnemen, maarja zonder glasvezel in huis gaat dat moeilijk.
Glasvezelweken gaf aan dat die kaart die veel bewoners hebben gehad nog niet verstuurd had mogen worden. Omdat de straten die mee gaan doen nog niet bekend zijn. Kijk ik op de site van glasvezelweken zie ik een melding met postcodecheck binnenkort beschikbaar.
Maar wel staat er een klein onduidelijk plaatje met straten van ambacht erop. Mijn straat uiteraard buiten het aan te leggen glasvezel gebied Sad
Ik heb er een hard hoofd in. Caiway weet volgens mij allang welke straten er wel mee doen en welke niet. Anders zouden ze glasvezelweken nooit de kaarten laten versturen, en ook geen kaartje op de website tonen met deelnemende straten. Heb het gevoel voor de gek te worden gehouden. Je krijgt t antwoord van de helpdesk; "u kunt wel internet via coax afnemen" dat snap ik maar dan hou ik liever mijn betrouwbare 15mb adsl lijntje.
 
bulsing
Ik vermoed dat jij in de Amandelgaarde of Bramengaarde woont. Net zoals wij.
En ook wij hebben de vrees dat Caiway geen glas gaat aanleggen in deze straten.

Toen de wijk gebouwd werd is er in de Amandelgaarde aan de kant met de oneven nummers geen voorbereiding voor glas aangelegd. Aan de andere kant, de grotere twee-onder-een kap woningen, dan weer wel.

Bramengaarde is idem. Eerste gedeelte vanaf de Laan van Welhorst en de woningen die met de achtertuin grenzen aan de woningen aan de Amandelgaarde hebben ook geen glas voorbereiding gehad. Terra Mare en de patiowoningen uiteraard wel omdat die later gebouwd zijn.

Ca. 1,5 jaar geleden heb ik tot een ver gevorderd stadium met een of andere manager (Nol Fransse) van Reggefiber contact gehad die dit deel van de aanleg in zijn portefeuille had, maar die weigerde uiteindelijk glas aan te leggen omdat de haalbaarheid (min. 30 of 40% zou dan mee moeten doen) niet te garanderen was. Op de vraag om een enquête te laten houden wilde Reggefiber niet ingaan. Ook heb ik aangeboden om lang de deuren te gaan, maar ook daar stond hij (of Reggefiber) niet positief tegenover.
Prompt kwam diezelfde week KPN lang de deur met een aanbieding om over te stappen op VDSL wat toen beschibaar was gekomen. Hoe zuur kan je het hebben.

Ook ik heb inmiddels mij zorgen bij Caiway neergelegd o.a. via Twitter en ik vrees dat eerst de oudere wijken worden voorzien van glas (de rest van de Volgerlanden heeft het immers al) en pas aan het eind van 2017 de laatste restjes, lees Amandel- en Bramengaarde worden voorzien.


Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb zo'n gevoel dat de postocde check, als deze beschikbaar komt, voor ons niet goed zal uitpakken.

Tot die tijd maar wéér wachten en Caiway spammen dat ze de bewoners aan de Amandel- en Bramengaarde maar versnel op glas moeten zetten willen ze enige goodwill kweken. (Caiway heeft over het algemeen al niet zo'n beste reputatie)
Gewijzigd door bulsing op 19 februari 2014, 09:29
 
Adios
Wat vreemd, jullie wonen toch niet in een buitengebied?
 
Caiway Webcare
Voor aanleg glasvezel in diverse regio's is een website beschikbaar.

Kijk voor meer informatie over (mogelijke) levering op je adres op http://glasvezelweken.nl/

Met vriendelijke groet,

Harma
Gewijzigd door Caiway Webcare op 19 februari 2014, 12:14
Caiway Webcare Team
 
bulsing
Beste Harma,

Juist die website, samen met de kaarten die familieleden in overige delen van Ambacht hebben ontvangen zorgt voor de nodige verwarring.

Waarom krijgen de bewoners van de Amandel- en Bramengaarde (bijv. codes 3344 RA) geen kaart en waarom is op de voorlopige kaart onze straat buiten het aanleg gebied geplaatst.
Dit sluit precies aan op het berichten die hierboven staan. Bij deze woningen is geen voorbereiding voor glas getroffen en ik vermoed dat ook Caiway/CIF hier niet gaan graven en boren om dat alsnog mogelijk te maken omdat dit waarschijnlijk te duur is.

Zowel Reggefiber als Caiway leggen hier, op basis van de tekening, geen glasvezel aan ondanks dat dat zeer zeker niet in een buitenwijk ligt.
Dat we moeten kijken naar de levering op ons adres is dan een beetje mosterd na (of juist voor) de maaltijd en hoogst irritant te noemen.
Gewijzigd door bulsing op 19 februari 2014, 11:41
 
Caiway Webcare
Beste Busling,

Ik heb je vraag intern uitgezet.

Wanneer we een terugkoppeling ontvangen informeren we je.

Met vriendelijke groet,

Harma
Caiway Webcare Team
 
jj1987
Ik woon aan de Watermunt. Blij dat ik niet de enige ben. Snap niet dat er een hoge piet is die bedenkt de ene kant van de straat wel te voorzien en de andere niet. Dat straten uitgesloten zijn oke, maar dat t aankomt op halve straten vind ik erg vreemd. Je zou bijna je internet delen met de overkant dan! Ook ik zie t met een onderbuik gevoel aan, dat we t kunnen schudden, of t komt over jaren pas! Eigenlijk zou er een petitie getekend moeten gaan worden. Wat voor internet heb jij?
 
bulsing
En ik maar denken dat alleen de Amandel- en Bramengaarde achter het net vissen. Maar de Watermunt is volgens mij net voor of tijdens de bouw van mijn straat gestart. Dat zou een overeenkomst kunnen zijn.

Ik zelf heb het via de KPN VDSL. Mijn ouders die in de Bramengaarde wonen hebben wel via Caiway, maar bijna E 69 voor internet (met tv erbij dan) is best wel erg prijzig als je bedenkt dat het slechts 50Mbit is en er uiteraard geen verhoging aan zit te komen door ruimte gebrek (?) op de kabel.

In de tijd dat Caiway nog CAIHIA was heb ik de hele rotzooi eruit gegooid en over gegaan op ADSL (nu VDSL) omdat die club nog incompetenter was dan Caiway.

Pas als glas beschikbaar is (en dat is dus nog helemaal niet zeker) ga ik waarschijnlijk tegen beter weten in over naar Caiway. Ik weiger om E 69 neer te leggen voor 50Mbit. Pure afzetterij als je bedenkt dan glas voor 300/300 'maar' E 60 is. 't is jammer dat Reggefiber niets aanbied, want als ik de keuze zou hebben dan zou ik Caiway liever buiten de deur houden.

De producten links in het profiel zijn die van mijn ouders overigens...
 
jj1987
Ik heb adsl van xs4all. Haal 15mb en betaal met bellen erbij 45 euro!!! Vdsl was geen optie. Telkens een klapperlijn en dus uitval.
Heb kabel van caiway voor boven op de slaapkamers en beneden schotel van canal digitaal. Een aardige maandprijs zullen we maar zeggen. Schotel boven was onhandig met allerlei kabels door mijn tuin via de sponning naar binnen.
Wel raar want een vriendin woont aan de Horst en kan gewoon alle aanbieders op glasvezel krijgen en zij hebben kpn.
De mensen die nu een kaart krijgen en dus wel glasvezel kunnen alleen bij caiway afnemenShock
 
bulsing
Zojuist ook nog even contact opgenomen met de aannemer die het netwerk aan moet leggen (088-2433809) en die gaven ook aan dat de woningen die nu aangeschreven zijn (kaart hebben ontvangen) voorzien worden van glas.

En woningen die geen post hebben ontvangen worden NIET voorzien van glas.
De dame wist mij te vertellen dat de aannemer de adressenbestanden van CIF/Caiway hebben gekregen en dat daar eigenlijk niet van afgeweken zal worden.

Dit zou dus inhouden dat minimaal de ca 200 woningen van de Amandel- en Bramengaarde wederom geen glas krijgen maar aangewezen blijven op de coax van Caiway. Hoe zuurder kan het worden. Logischerwijs zou je kunnen concluderen dat de wijken grenzend aan Zwijndrecht dan hetzelfde lot moeten ondergaan.

De dame die ik aan de telefoon had was wel zo vriendelijk om de projectleider mijn gegevens door te geven zodat hij eventueel contact met mij op zou kunnen nemen.

Misschien is het handig als de andere bewoners waarvan nu al duidelijk is dat Caiway dat gebied ook links laat leggen contact opnemen met de aannemer op 088-2433809.
Misschien kan de aannemer zo Caiway op andere gedachten brengen om toch glas aan te gaan leveren.

And the soap continues...
Gewijzigd door bulsing op 20 februari 2014, 14:06
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Caiway Glasvezel - FiFa (FUT) en Gaming ervaringen Vs problemen Storing : 1 14 jun 2020
TV op glasvezel loopt 25 seconden achter Snelheid : 7 11 feb 2020
Caiway Glasvezel storing Westland eo Storing : 37 13 jun 2019
Fritzbox 7590 op Glasvezel met C5 DECT CaiWay Glasvezel telefonie problemen : 1 02 dec 2018
Glasvezel Rotterdam niet door EQT/CAIW? Algemeen : 19 15 aug 2018