obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht
Adios
Zeker doen. Laat ze het maar voelen!!
Ik heb zelf wel het gevoel gezien hoe stil Caiway de afgelopen jaren staat in alles, dat je weinig van Caiway kan verwachten.
 
Cees
Heb vorige week ook een kaart van glasvezelweken ontvangen. Mijn straat (van der burghstraat) valt wel binnen het aansluitgebied. Ik vind dat caiway het niet maken kan om bepaalde straten uit te sluiten van een glasvezelverbinding. Dan moeten ze maar gaan overleggen met de concurrent die daar het glas heeft aangelegd.
 
jj1987
Er zijn inderdaad verschillende glasvezel boeren bezig in ambacht.
Weet dat het grootste gedeelte daar volgens mij van reggefiber is. Een collega heeft kpn.
Had liever reggefiber gehad, daar heb je keus welke provider je kiest.
Bij cif zit je gebakken aan caiway.
 
jj1987

Quote

bulsing schreef:

Gekscherend had ik een oude tweet van André Flach, verantwoordlijk wethouder die o.a. verantwoordelijk is voor de verkoop van de CAIHIA aan Caiway/CIF, geplaatst maar ik denk dat er zeker ook voor hem een serieuze taak is weggelegd om Caiway ter verantwoording te roepen als de ontbrekende straten geen glas krijgen.

Zijn Twitteraccount is @ajflach

Als deze straten in buiten gebieden zouden liggen dan had ik er nog wel begrip voor kunnen opbrengen maar de nu bekende straten liggen in gewone woonwijken die al deels van (concurerend) glas voorzien zijn is het te gek voor woorden.

Ik zeg: zowel Caiway benaderen en @ajflach allemaal bestoken met Tweets. Negatieve publiciteit voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn geen goede publiciteit Boxing


Heb er ook een tweet aan gewaagd. Helemaal toen ik de pagina grootte advertentie zag met; "glasvezel in ambacht"
 
bulsing
Ik heb ook de Gemeente Belangen ( @gb_hia ) een tweet gestuurd om ze op deze discussie te wijzen.

Eerder hebben ze zich ook ingezet om het gestuntel van de voorganger van Caiway, CAIHIA aan de kaak te stellen.
 
gerhard
Beste mensen,

Goed te zien dat er meerdere mensen actief bezig zijn om glasvezel te realiseren. Voor mij was de maat vol toen oudejaarsavond en nieuwjaarsdag een TV en Internet storing was in het gebied rond de Watermunt. Ik zelf woon dus ook in de Watermunt.

Ook ADSL is erg langzaam, aangezien we te ver van de wijkcentrale afzitten. Hierdoor is interactieve TV van KPN ook niet mogelijk in HD kwaliteit.

50 meter vanaf mijn huis is zijn de huizen in Ambacht voorzien van Glas en ook 50 meter vanaf mijn huis in Zwijndrecht hebben ze een snelle betaalbare UPC verbinding.

Ik heb onlangs de gemeente een mail gestuurd en kreeg de volgende maildiscussie tussen de gemeente en Reggefiber retour. Deze wil ik jullie niet onthouden:

Geachte heer ………..,
Naar aanleiding van uw melding van 10 februari 2014 betreffende uw vraag wanneer uw straat (Watermunt) wordt voorzien van glasvezel, kan ik u als volgt antwoorden:
De Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is geen partij in de aanleg, het beheer, en/of de exploitatie van glasvezelnetwerk. Haar rol beperkt zich tot het verlenen van een aanlegvergunning indien een glasvezelexploitant hierom verzoekt.
De Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht krijgt regelmatig vragen omtrent de aanleg van glasvezel in het gedeelte van de wijk De Volgerlanden, dat bij de recentelijke verglazingwerkzaamheden niet is aangesloten. Daarom hebben we deze verzoeken voor aanleg van glasvezel onder de aandacht gebracht bij de firma Reggefiber, welke het overgrote deel van De Volgerlanden de afgelopen jaren van glasvezel heeft voorzien.
Het antwoord van dit bedrijf (Reggefiber) heb ik hieronder bijgesloten.
Ik ga er vanuit u hiermee voldoende te informeren.

Met vriendelijke groet,

Bart van der Horst


B.R.G.J. van der Horst
Beleidsmedewerker
Afdeling Beheer Openbare Ruimte

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

14078 (algemeen nummer)________________________________________
Van: Paul Hosselet
Verzonden: donderdag 6 februari 2014 14:48
Aan: Horst, BRGJ van der; 'p.hosselet
Onderwerp: RE: Aanleg glasvezel Reggefiber Hendrik-Ido-Ambacht
Geachte heer vd horst,

Ik heb de juiste personen deze week (helaas) nog niet kunnen spreken en volgende week ben ik een week met vakantie.

Ik heb wel een idee wat wij als Reggefiber hiermee kunnen doen, maar dan moet ik goedkeuring krijgen van het management. Ik zal er na mijn vakantie mee aan het werk gaan en u terugkoppelen hoe Reggefiber hiermee omgaat. Mijn ervaring is dat dit soort speciale situaties niet binnen een of 2 weken is beklonken.

Indien u vragen heeft over het bovenstaande dan kunt u me hierover altijd benaderen.

Met vriendelijke groet

Paul Hosselet
Projectmanager


Reggefiber ttH bv
Zekeringstraat 44
1014BT Amsterdam

Postbus 20576
1001 NN Amsterdam
T +31 20 820 26 37
www.reggefiber.nl

From: Horst, BRGJ van der
Sent: donderdag 6 februari 2014 14:18
To: 'p.hosselet
Subject: FW: Aanleg glasvezel Reggefiber Hendrik-Ido-Ambacht

Geachte heer Hosselet,

Naar aanleiding van ons telefonisch onderhoud vorige week, informeer ik hierbij of er al iets nader bekend is over het al dan niet op (korte) termijn verglazen van de oranje straten in de nieuwbouwwijk De Volgerlanden, die bij het verglazingproject van Reggefiber twee jaar geleden (groene gebied) zijn overgeslagen.

Ik hoor graag spoedig uw reactie, zodat wij de vragen van onze inwoners kunnen beantwoorden.


Met vriendelijke groet,

Bart van der Horst


B.R.G.J. van der Horst
Beleidsmedewerker
Afdeling Beheer Openbare Ruimte

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

14078 (algemeen nummer)
________________________________________
Van: Horst, BRGJ van der
Verzonden: donderdag 23 januari 2014 8:35
Aan: 'p.hosselet Onderwerp: Aanleg glasvezel Reggefiber Hendrik-Ido-Ambacht
Geachte heer Hosselet,

Naar aanleiding van verschillende meldingen van bewoners in de Vinex-wijk De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht en de beantwoording door de heer Franssen van eerdere vragen omtrent de aanleg (of juist het niet-aanleggen) van glasvezel in delen van deze wijk (d.d. 1 november 2012), willen wij graag informeren of er toentertijd vezels zijn gereserveerd voor latere aanleg van de destijds niet aangesloten straten/woningen.

Op dit moment wordt een groot verglazingsproject opgestart in Hendrik-Ido-Ambacht, waarbij de wijk De Volgerlanden buiten beschouwing wordt gelaten. De bewoners van de niet-verglaasde straten dreigen hierdoor wederom tussen het spreekwoordelijke wal en schip te geraken.

Wellicht kun u aangeven of en wanneer de overgeslagen straten in De Volgerlanden zullen worden voorzien van glasvezel?

Ik hoop spoedig van u te vernemen.


Met vriendelijke groet,

Bart van der Horst


B.R.G.J. van der Horst
Beleidsmedewerker
Afdeling Beheer Openbare Ruimte

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

14078 (algemeen nummer)

 
bulsing
Ik ben blij dat de gemeente het serieus oppakt qua informatie voorziening naar Reggefiber en ons toe, maar ik mis in dit verhaal het stuk waarom Caiway/CIF hier niet ter verantwoording wordt geroepen om ook de achtergebleven delen te voorzien van glas.

Ook een antwoord van Caiway/CIF blijft helaas achterwege.

Ik denk dat veel mensen de voorkeur voor Reggefiber hebben, maar als dat tot niets komt dat vind ik dat de gemeente de druk op Caiway/CIF flink moet opvoeren door dan bijv. geen vergunningen af te geven alvorens ook de achtergebleven delen worden voorzien van glas.

Het kan niet zo zijn dat de gemeente (ook al was de CAIHIA een opzichzelf staande Stichting) nu opeens zijn handen in onschuld wast. Uiteindeliji hebben zijn de beslissing genomen om CAIHIA uit handen te geven aan een partij die er vreemde trekjes op nahoud ipv. een UPC, Ziggo o.i.d.
 
Peter
En wij maar denken dat we het vergeten strookje waren in de Volgerlanden
tussen de Fonteinkruid en de Watermunt (en alle daar tussen liggende straten)

Na een postcode check via http://www.eindelijkglasvezel.nl/waar-glasvezel/
en in het inzoomen op het geografische plaatje kwamen wij er achter dat op enkele meters van ons blok (bouwproject Fonteinkruid-Koningsvaren) er geen glasvezel meer aangelegd is door Reggefiber.
Na contact opgenomen te hebben met Reggefiber werden we naar de Gemeente verwezen, de gemeente antwoorde dat zij zich alleen maar bezig hebben gehouden met civiel technische gedeelte en niet met de bepaling welke straten een glasvezel aansluiting zouden krijgen en zij verwezen weer terug naar Reggefiber.

Met de verkregen naam van de Reggefiber projectleider destijds terug naar Reggefiber en
enige antwoord dat Reggefiber nog had was: euhh we weten echt niet waarom jullie niet aangesloten zijn maar we kunnen jullie aanbevelen om een haalbaarheidsonderzoek in te dienen
bij de providers die wel hun service kunnen aanbieden op de reeds aangesloten adressen.
Dit bij Tele2 en Trined gedaan maar tot op heden zonder enig resultaat/antwoord en dat is al meer dan 4 maanden geleden.

En nu lezen we dat er nog meer straten niet voorzien zijn….. En de gemeente maar volhouden
dat de Volgerlanden voorzien is van een glasvezel aansluiting.
Hopelijk zien ze in dat dit dus totaal niet juist is.

Ik zou zeggen maak dit forum kenbaar bij de mensen zonder glasvezelaansluiting in de Volgerlanden wellicht scheelt dit al in het haalbaarheidsonderzoek.
 
bulsing

Quote

Caiway Webcare schreef:

Beste Busling,

Ik heb je vraag intern uitgezet.

Wanneer we een terugkoppeling ontvangen informeren we je.

Met vriendelijke groet,

Harma


Harma, word het net eens tijd dat er wat bekend gemaakt word door Caiway of ze in de 'vergeten' gebieden glas gaan aanbieden ?

Gisteren heeft er buiten de eerder verstuurde kaarten een pagina grote advertentie gestaan in het lokale sufferdje 'de Kombinatie' maar van Caiway hiér nog steeds geen antwoord, net zoals op het reactieformulier om je aan- of af melden, net zoals via twittter en via het informatie nummer van Caiway via de telefoon...

Ik ga ervanuit dat er op hoog niveau bij Caiway/CIF overleg gaande is om deze straten op glas te krijgen toch ? Ja toch ?
 
Caiway Webcare
Beste bulsing,

Voor nu hebben wij nog niet een concreet antwoord. De huidige status is nu dat onze afdeling marketing in overleg is met CIF.
Zodra wij van deze partijen en besluit krijgen wat er gaat gebeuren zullen wij dit aan u berichten.

Met vriendelijke groet,
Arjan in ‘t Hout
Caiway Webcare Team
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Caiway Glasvezel storing Westland eo Storing : 37 13 jun 2019
Fritzbox 7590 op Glasvezel met C5 DECT CaiWay Glasvezel telefonie problemen : 1 02 dec 2018
Glasvezel Rotterdam niet door EQT/CAIW? Algemeen : 19 15 aug 2018
Nieuwbouw glasvezel tv Digitale radio en televisie, tips & truuks : 5 03 mrt 2018
Glasvezel en fritzbox 7490 Eigen telefoon netwerk : 3 16 okt 2017