obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
aansluiting glasvezelmodem kabel PTT
joostmoree
Geachte lezers,

Sinds gisteren heb ik eenles in 1&ued=https%3A%2F%2Fwww.ziggo.nl%2F" title="alles in 1" rel="nofollow" target="_blank"> alles in 1 pakket van de Caiway. Inmiddels succesvol draadloos on line alhoewel het traject van doortrekken van de glaskabel van de grens van mijn erf naar inpandig tot het ontvangen van het installatiepakket, 11 weken heeft geduurd.
Nu nog de telefoonaansluiting. De installatiehandleiding zegt wel hoe je dat moet doen: "sluit de telefoon aan met een telefoonkabel". Raad je de donder!

Maar . . . Op het glasmodem kan ik te bestemder aansluitpunt een telefoon rj kabeltje inklikken. Doch dan? Mijn modem staat centraal in mijn woning opgesteld dicht bij het aansluitpunt van de glasvezelkabel in de zgn. elektriciteitskast. Daar komt ook de PTT kabel binnen. Een grijs kabeltje met daarin vier draadjes. Dat leidt naar een PTT kastje. Uit dat kastje zet het kabeltje zich voort via een pvc buis afgesplitst in twee kabeltjes, naar een aansluitpunt (stekkerdoos) in mijn woonkamer en slaapkamer op de 1ste verdieping.
Om de aansuiting naar de woonkamer en evt. slaapkamer vanaf het glasmodem te realiseren stel ik mij de navolgende opties voor:
1. Ik maak bedoelde grijze kabeltjes los aan de uitgang van het PTT kastje en sluit deze op een of andere manier aan op de draad van het rj kabeltje dat is aangesloten op het modem. Ik heb bij kabelspecialisten zoals Allekabels.nl gepoogd een adapter daarvoor te krijgen maar zij hebben dit zelfs niet. Ik ben doende met een chinees bedrijf en heb weinig hoop;
2. Ik laat een techneut komen die de grijze vieraderige kabeltjes uit de pvc buizen trekt en een nieuwe telefoondraad trekt te voorzien van een rj contrastekkertje in een nieuwe stekkerdoos. Deze oplossing is het makkelijkste doch kost een stapeltje euro's.

Wie van u heeft het onderhavige probleem reeds getackled en hoe?

Graag lees ik van u.
Met vriendelijke groet,
Joost Moree
 
wsliggers
Beste Joost, wat jij nodig hebt is een 'telefoon wandcontactdoos RJ11': Ingang is schroefaansluiting, uitgang is RJ11. Zo'n kastje kost 2 euro bij allekabels.nl bijvoorbeeld. De productcode is: 1017370
Het zal je hoop ik duidelijk zijn dat je het kabeltje dat van je KPN aansluiting je huis in gaat, moet loskoppelen en aan de schroefjes (binnenkant) van dat bewuste kastje moet bevestigen. Rood en blauw zijn voldoende en sluit die aan op de 2 binnenste van de 4.
Koop dan een RJ11 kabeltje wat lang genoeg is om van dit kastje naar je glasvezelmodem te gaan. Ze zitten toch beide in de meterkast begreep ik?
 
joostmoree
Beste wsliggers,
Geweldig! Heel hartelijk dank voor je advies. Dit is precies wat ik zocht. Het gekke is dat ik mijn vraag in vergelijkbare bewoordingen aan allekables.nl heb voorgelegd want ik ben begonnen met op die site te struinen. Vervolgens kreeg ik als antwoord dat zij een dergelijk product niet voerden.
Ik denk dat ik in mijn voorzichtigheid om een vraag niet kort te stellen omdat men mij anders niet begrijpt, doorgeschoten ben in wat wijdlopige gedetailleerdheid waardoor men de kern van mijn vraag niet heeft weten te doorgronden.
Ik was al onderweg naar China (Miniinthebox) om te onderzoeken of het hierna afgebeelde adapterje zou zijn wat ik nodig heb. Het vervelende is alleen dat je dan voor een ding van nog geen 2 euro dat gratis naar Nederland wordt verzonden, 15 euro inklaringskosten en BTW moet betalen.
Vriendelijke groet,
Joost Moree
joostmoree voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.
 
joostmoree
Geachte lezer,
Mijn vraag is beantwoord door de forumgenoot wsliggers.
Hij schreef o.a.: Beste Joost, wat jij nodig hebt is een 'telefoon wandcontactdoos RJ11': Ingang is schroefaansluiting, uitgang is RJ11. Zo'n kastje kost 2 euro bij allekabels.nl bijvoorbeeld. De productcode is: 1017370
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'aansluiting glasvezelmodem kabel PTT', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Één utp kabel met switch voor tv en internet Eigen netwerk : 3 14 apr 2020
IR extender aansluiting op de Entone CaiWay Glasvezel digitale ontvangers : 9 23 jul 2019
UTP kabel van modem naar Entone ontvanger CaiWay kabel modems, Motorola, Arris, etc. : 5 24 dec 2018
Delta begint met aanbieden 1Gbit/s-abonnement via kabel voor 125 euro per maand Algemeen : 2 30 nov 2018
Eigenaar van Delta kabel wil Caiway kopen Nieuws van CaiWay : 12 06 okt 2017