Onderwerp bekijken
In het onderdeel Glasvezel algemeen van CaiWay/Delta kun je eigenlijk alles posten. Zoals waar beschikbaar, wat zijn de ervaringen, welke techniek wordt gebruikt, welke abonnementen, welke diensten.
 Onderwerp afdrukken
Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht
bulsing
De woning tussen de Amandelgaarde (twee onder een kappers) en de Krommeweg hebben Reggefiber die zijn ik dacht vanaf 2003 of zelfs 2004 opgeleverd.

De gehele rij woning aan de Amandel- en Bramengaarde hebben geen glasvoorbereiding (m.u.v. de appartementen kijken op de Laan van Welhorst die later bijgebouwd zijn) maar ook de Moerbij-, Kersen en Applegaarde hebben het niet. Want die stonden er al voordat de Amandel- en Bramengaarde opgeleverd werden.

Ook aan de kant van Zwijndrecht is daar hetzelfde te vinden. Globaal is alles van onder de Rietlaan en links van de Laan van Welhorst ligt en in 2003 of eerder is gebouwd, niet voorzien blijkbaar.

Ik krijg het nergens hard gemaakt of bevestigd, maar de toenmalige aannemer die in opdracht van de CAIHIA werkte heeft toen, als ik de uitspraak van een of meerdere rechtszaken mag geloven, is hier niet het juiste materiaal gebruikt en ook verzuimd om voorbereiding te treffen voor glas en dat zou daarna dus wel gebeurd zijn (door een andere aannemer ?) voor woningen die later gebouwd zijn. Denk hierbij

Maar daar zit ook weer een onduidelijkheid. Want in diezelfde stukken die openbaar zijn staat het volgende:

"...In een brief van Tares van 15 december 2003 is onder meer het volgende vermeld:
"Ten vervolge op de met u gevoerde besprekingen en op uw verzoek bieden wij u hierbij de levering en aanleg van een CAI net in de nieuwbouwwoningen in de Volgerlanden aan..."

En 15 Dec 2003 is dus (ruim) ná de oplevering van de straten/woningen die nu geen glas hebben.

Dat kan twee dingen betekenen: of er was voor Tares BV een andere aannemer of Tares was hiervoor ook de aannemer. Die informatie kan ik tot op heden nergens verifiëren



Hier nogmaals het document op op rechtspraak staat waarin het geschil besproken word:

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inzi...012:BW0843
Gewijzigd door bulsing op 20 March 2014, 23:07
 
FiCom

Quote

bulsing schreef:

De woning tussen de Amandelgaarde (twee onder een kappers) en de Krommeweg hebben Reggefiber die zijn ik dacht vanaf 2003 of zelfs 2004 opgeleverd.

De gehele rij woning aan de Amandel- en Bramengaarde hebben geen glasvoorbereiding (m.u.v. de appartementen kijken op de Laan van Welhorst die later bijgebouwd zijn) maar ook de Moerbij-, Kersen en Applegaarde hebben het niet. Want die stonden er al voordat de Amandel- en Bramengaarde opgeleverd werden.


Dus als ik het goed begrijp heeft alles voorbij het grasveld midden in de Amandelgaarde tot de Krommeweg (incl. de Dadelgaarde) glasvezel liggen. Het andere deel zonder glasvezel is dus de Akkerviool, Boterbloem, Hopklaver, Rijgersbek en Watermunt.

Zoals ik het nu bekijk liggen deze 2 gebieden waarschijnlijk voor een gezamenlijk bewoners initiatief te ver uit elkaar, het zijn als waar 2 eilandjes. Ik heb het vermoeden dat deze 2 gebieden allebei op een andere POP aangesloten moeten worden. Maar ik kan het ook mis hebben, ik weet niet hoeveel woningen er tussen deze 2 gebieden liggen. Mogelijk gaat het b.v. ook weer wel omdat er in een bepaalde POP capaciteit over is. Je zal de POP's die er staan in kaart moeten brengen en kijken welke/hoeveel woningen er vermoedelijk op aangesloten zijn, uitgaanspunt hierbij is ongeveer 2500 woningen per POP. Als deze gegevens bekend zijn kan je evt. met het verhaal dat er waarschijnlijk nog een X capaciteit over is in de POP naar de gemeente en via hun proberen een bewoners initiatief voor elkaar te krijgen voor een kleiner aantal woningen. Voor het andere deel tegen de grens van Zwijndrecht aan geld het zelfde maar kan er misschien ook aansluiting worden gezocht bij het bewoners initiatief van Zwijndrecht http://zwijndrechtopglasvezel.nl/. Uiteraard is het altijd nog mogelijk om gezamenlijk een bewoners initiatief te starten met de hoop dat er voor beide stukjes nog ergens capaciteit over is in een POP en Reggefiber berijd is om een kleiner aantal woningen aan te sluiten. Ik zal het als ik jullie was gewoon op verschillende manieren proberen te benaderen.

De rechtszaak van CAIHIA heeft met het aanleg van glasvezel naar mijn gevoel hier niets mee te maken. Dit betreft een hoogfrequent kopernetwerk (COAX). Zover ik weet heeft CAIHIA nooit FTTH voorbereidingen getroffen. Wel kan het zijn dat er glasvezel voor het COAX-netwerk tot de wijkkasten, maar dit heeft een ander doel dan FTTH gebaseerd glasvezel. Maar ook daar ben ik niet zeker van, het netwerk van de CAIHIA liep toen vrij ver achter. Als ik het goed heb heeft CAIWAY bij de overnamen van CAIHIA toen een deel van het oude CAIHIA netwerk verglaast, maar dat betreft dan enkel de hoofd-distributie-laag. Het is dan ook meden door de verouderde COAX-infrastructuur dat CIF het oude deel gaat verglazen, verglazen is waarschijnlijk op termijn goedkoper dan de oude infrastructuur nieuw leven in te blazen. Betreffende de reeds aangebrachte glasvezel voorbereidingen in de Volgerlanden, deze zijn gedaan door KPN, TRINED of Reggefiber.
 
FiCom
Even een rectificatie op mijn voorgaande bericht.
Ik merk net de link op naar de rechtszaak van CAIHIA in het bericht van Bulsing, blijkbaar heeft CAIHIA toch voorbereidingen getroffen.

Uit die rechtszaak maak ik op dat CAIHIA het voor die tijd ongebruikelijke besluit genomen om een deel van glasvezelvoorbereidingen te voorzien. Dit is voor een kabelaar naar mijn weten een ongebruikelijk besluit en iets waar CAIHIA schijnbaar toch op vooruit liep. Echter merk ik ook op zoals ik al aangaf dat CAIHIA op de COAX-infrastructuur achter liep door het gebruik te maken van 30Mhz apparatuur voor de retourband. Tijdens of na de rechtszaak is dit blijkbaar vervangen door 65MHZ apparatuur. Kabelaars gaan op dit moment zelfs over op 120Mhz of nog hogere retourband apparatuur, iets wat ik hier niet snel zie gebeuren omdat CAIWAY via CIF overgaat op FTTH.

Zelf heb ik net mijn AOP (aankoppelpunt) open geschroefd en bij mij (woning uit 2008) ligt hier een C9 DUO in, de witte buis is de glasvezel-tube. Echter zal een eventuele voorbereiding van voor 2007 er anders uit zien.
IMG_1638%5B1%5D


Echter zal Reggefiber deze voorbereiding naar alle waarschijnlijkheid niet gebruiken aangezien het niet hun eigendom is.
Ook vraag ik me af of CIF deze aanwezige tube zal gaan gebruiken aangezien er in een groot deel van de Volgerlanden al een Reggefiber netwerk ligt.

Een voorbeeld van een Reggefiber voorbereiding ziet er bijvoorbeeld zo uit. De blauwe draad is hierbij de koperdraad en de rode de glasvezel tube.
IMG_1636%5B1%5D
 
FiCom

Quote

johnvdburg schreef:

Klopt zo ziet het er bij ons ook uit alleen de roode draad zit er niet gaat er vanuit dat het dan niet voorbereid is .


Het tegendeel is waarschijnlijk waar, je heb wel een glasvezelvoorbereiding. De rode tube gaat naar de FTU welke jij niet heb. Echter de blauwe doorvoerbuis met het zwarte nokje erop is een FLASHNET voorbereiding, later kan men hier z'n rode tube inblazen en een FTU monteren. Waarschijnlijk zit er in die blauwe doorvoerbuis weer een tube welke onder de grond naar een bepaald punt toe gaat. Eigenlijk heeft KPN ook als het goed is vanaf 2001 bij alle grote nieuwbouwprojecten FLASHNET voorbereidingen toegepast. http://www.telecomabc.nl/f/flashnet.html Zoals ik eerder al zij heb ik bij de bouw van de Akkerviool al tube zien liggen, waarschijnlijk FLASHNET. TRINET en FLASHNET zijn de glasvezelvoorbereidingen vanuit KPN. Als ik het goed heb wordt een FLASHNET voorbereiding een TRINET voorbereiding indien er ook vezels in geblazen zijn, zeker weten doe ik niet waar het verschil tussen TRINET en FLASHNET in zit. In ieder geval ligt er enigszins een glasvezel voorbereiding bij jou.
 
bulsing
In mijn geval ziet het er dan zo uit:

24pj3q1

Opgeschroefd en mantel wat verwijderd:

zxs16v

En dit zijn de enige draden die uit die buis komen

2iv18i9
 
jj1987
Zoals bij bulsing ziet mijn kpn punt er ook zo uit.
Mijn cai buis stopt in de kruipkelder. En dan gaat alleen de coax door de vloer naar boven. Net of die buis te kort is. Volgens mij hoort ie netjes in de meterkast te eindigen.
 
FiCom
Sjonge zeg, jullie zijn wel met je neus in de boter gevallen qua glasvezel voorbereiding, ongelofelijk.
Zit er in die doorvoerbuis niet een 2e tube (misschien net wat lager) net als die paarse waar de blauwe koper kabel uit komt?
Als dat niet het geval is snap ik waarschijnlijk wel waarom jullie zijn overgeslagen.

@jij1987
De COAX doorvoer kan in de kruipruimte stoppen, netjes is anders zeker bij een nieuwbouw woning. Maar ik heb wel meer gekke situaties gezien van de CAIHIA, zo liggen de kabels in de Beemdkroon en Hopklaver (dacht ik toen te zien bij de aanleg) door de kruipruimte van de buren heen. Geen aparte invoer per woning dus, handig als je zeg maar een hekel aan je buren heb.
 
bulsing

Quote

FiCom schreef:

Sjonge zeg, jullie zijn wel met je neus in de boter gevallen qua glasvezel voorbereiding, ongelofelijk.
Zit er in die doorvoerbuis niet een 2e tube (misschien net wat lager) net als die paarse waar de blauwe koper kabel uit komt?
Als dat niet het geval is snap ik waarschijnlijk wel waarom jullie zijn overgeslagen.


In de blauwe pijp zit verder niets ook niet lager. Heb er nog even met een lampje ingekeken.
Wat hou dat in dit geval in (buiten dat er geen voorbereiding in huis is?)
 
FiCom
Dat er geen voorbereiding in de woning aanwezig is, waarschijnlijk buiten in de straat dus ook niet. Technische zal het dan nog wel mogelijk zijn om glasvezel aan te leggen, maar dan op de manier welke ook voor oudbouw gebruikelijk is. Dit zal dan op de zelfde manier worden gedaan als CIF dit momenteel in het oude deel naar binnen brengt. Hierbij zal er een kabel vanuit de erfgrens met de gemeente onder de tuin door worden geschoten https://www.youtube.com/watch?v=TqBEg...qBEgb2-L7M. Deze wordt dan bij de gevels door een gat te boren door de fundering naar binnen worden gebracht via de kruipruimte (eventueel wordt er een bestaande doorvoerpijp gebruikt). Aan deze kabel wordt de FTU in de meterkast gemonteerd (indien er geen plek is in de meterkast wordt deze in de woonkamer gemonteerd).

Dit brengt met zich mee dat de evt. aanleg door Reggefiber of CIF duurder uitvalt waardoor waarschijnlijk de aanleg minder snel zal worden uitgevoerd dan als er een voorbereiding aanwezig zal zijn. Uiteraard kan een bewoners initiatief wel nog steeds worden gedaan maar de kans wordt steeds groter dat je minimaal 2500 aansluitingen nodig zal hebben.

Juridisch gezien is er volgens mij niets aan te doen dat er toen geen voorbereiding is getroffen, glasvezel was toen en is nu nog steeds geen nutsvoorziening.
 
HIAklant

Quote

FiCom schreef:

Dat er geen voorbereiding in de woning aanwezig is, waarschijnlijk buiten in de straat dus ook niet. Technische zal het dan nog wel mogelijk zijn om glasvezel aan te leggen, maar dan op de manier welke ook voor oudbouw gebruikelijk is. Dit zal dan op de zelfde manier worden gedaan als CIF dit momenteel in het oude deel naar binnen brengt. Hierbij zal er een kabel vanuit de erfgrens met de gemeente onder de tuin door worden geschoten https://www.youtube.com/watch?v=TqBEg...qBEgb2-L7M. Deze wordt dan bij de gevels door een gat te boren door de fundering naar binnen worden gebracht via de kruipruimte (eventueel wordt er een bestaande doorvoerpijp gebruikt). Aan deze kabel wordt de FTU in de meterkast gemonteerd (indien er geen plek is in de meterkast wordt deze in de woonkamer gemonteerd).

Dit brengt met zich mee dat de evt. aanleg door Reggefiber of CIF duurder uitvalt waardoor waarschijnlijk de aanleg minder snel zal worden uitgevoerd dan als er een voorbereiding aanwezig zal zijn. Uiteraard kan een bewoners initiatief wel nog steeds worden gedaan maar de kans wordt steeds groter dat je minimaal 2500 aansluitingen nodig zal hebben.

Juridisch gezien is er volgens mij niets aan te doen dat er toen geen voorbereiding is getroffen, glasvezel was toen en is nu nog steeds geen nutsvoorziening.


Leuk verhaal dat het geen nutsvoorziening is, maar verklaard nog steeds niet waarom deze ruim 700 woningen niet en andere wel deze 'niet nutsvoorziening' hebben. Kortom, je kunt hier lang of breed over praten het deugt gewoonweg niet. Of alle woningen of geen een. Ik blijf erbij dat onze wethouder een steek heeft laten vallen maar probeert hier met draaikonterij onderuit te komen. Het wordt tijd dat hij ballen toont en met de vuist op de tafel van de glasvezelboeren gaat slaan wat waarschijnlijk nu te laat is. Nogmaals, dit had hij bij aanvang en voor het verstrekken van vergunning goed moeten regelen. Motie van wantrouwen tegen deze wethouder is wat mij betreft op z'n plaats om erger in de toekomst te voorkomen.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Glasvezel Internet + DVB-C Abonnementen : 3 19 Jun 2024
Kan mijn modem( glasvezel) niet activeren. Wel internet CaiWay/Delta kabel modems, Motorola, Arris, etc. : 2 11 Feb 2023
Fritz!Box 5490 instellingen voor Delta glasvezel Hardware instellingen : 4 31 May 2022
DVB-C via Caiway glasvezel? CaiWay/Delta Glasvezel digitale ontvangers : 4 10 Nov 2021
TV op glasvezel loopt 25 seconden achter Snelheid : 11 24 Sep 2021
De Delta Black Friday Deals!
  • 16 maanden korting op 2-jarige abonnementen!
  • 8 maanden korting op 1-jarige abonnementen!
  • In de kortingsperiode ontvang je het 50+ TV-pakket gratis.
  • Gratis installatie door de Glasvezelexpert (t.w.v. 149 euro).
  • Meer informatie en voorwaarden op: Delta_flexpakket

Onderstaande deals uitsluitend voor nieuwe internetklanten van DELTA.
Advertentie