obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Wanneer glasvezel in IJsselstein operationeel?
Migow

Quote

Caiway Webcare schreef:

Quote

Migow schreef:

Nou ik weet het zo net nog niet. Convenant of niet. Maar ik mag het hopen en zoniet dan ga ik dat bij de gemeente aankaarten en zeker bij de verantwoordelijke wethouder.
Ook ik had het gelezen, maar in alle andere gemeentes is het netwerk exclusief voor Caiway en daar wordt je qua pakketten via glasvezel niet echt vrolijk van qua prijs en snelheid


Het netwerk is niet van Caiway, CIF is de eigenaar van het glasvezelnetwerk. Momenteel is Caiway wel de enige partij die diensten aanbied op een netwerk van CIF. Dit is geen exclusief recht.

Bert Vellekoop


Dat weet ik, maar ik blijf erbij dat het GEEN open netwerk is.
Hoe kun je dit dan rijmen:
CIF heeft besloten op korte termijn geen andere partijen te zullen benaderen voor de verkoop van het dienstenbedrijf van Caiway. CIF en Caiway zullen zich de aankomende jaren richten op de verdere ontwikkeling van de geavanceerde glasvezel infrastructuur en daarbij behorende interactieve dienstverlening.

CIF gelooft in een structurele scheiding van infrastructuur en dienstenlevering zodat een open en neutrale infrastructuur gecreëerd kan worden. Directielid CIF Annette Gremmen licht toe: ’Een onafhankelijke infrastructuur maakt innovatie en concurrentie mogelijk, waarmee wordt voorzien in een toenemende behoefte aan telecomdiensten in een mobiele samenleving.’

Kortom CIF heeft het voor het zeggen, want CIF bepaalt ofdat CAIWAY verkocht werd tijdens evt overname door KPN.
Kortom CIF en caiway is 1 en dezelfde holding die alleen maar uit zijn op winst maken.
Het kan er echt bij mij niet in dat NERGENS waar glasvezel al ligt er GEEN andere aanbieder interesse heeft.
Overal in nederland heb je de keuze van meerdere aanbieders maar bij CIF niet of nog niet. Toeval??
 
Adios
Overal roep CIF dat het netwerk open is, maar overal zit alleen Caiway erop.
Sterker nog; Je krijgt twee glasvezels in je huis naar je FTU in de meterkast ( of in je woonkamer)
Daarvan wordt maar één glasvezel gebruikt, namelijk door Caiway.

Op die andere glasvezel kan zo een andere aanbieder gaan zitten.

Ik hoop dat CIF op tijd verstandig wordt. Caiway loopt momenteel met veel dingen achter op de rest.
Antieke internetsnelheden voor prijzen waar je bij de andere glasvezelaanbieders het dubbele of zelfs vijf keer zo snel krijgt.

De hoogste telefonietarieven van Nederland, samen met KPN.

De meeste tariefsverhogingen zonder er wat voor terug te geven, veel zenders verdwenen, weinig voor terug.

HD zenders in het basispakket was vroeger een grote voorsprong van Caiway, nu bieden steeds meer aanbieders een stuk of 20 HD zenders aan op de glasvezel in het basispakket.

Wij hebben hier in Krimpen al twee jaar glasvezel en nog steeds geen glimp van een tweede aanbieder opgevangen.

De REKAM zou er bij komen als tweede aanbieder en daarom is Caiway alsvast de inwoners van Krimpen gaan pesten door het basispakket achter de smartcard te gooien op vijftien zenders na.

De REKAM zit er nog steeds niet op als tweede aanbieder en het mond op mond verhaal gaat dat Rekam en Caiway het niet eens kunnen worden over bepaalde dingen.

Dus nog steeds alleen Caiway voor woekertarieven !!
 
Winkie 56
En toevallig is CIF grootaandeelhouder van Caiway...en denk hier dan ook maar over na..en daarom gebeurd er gewoon niets wat CIF niet wil dat er gebeurt..(geen 2e aanbieder etc etc etc)
Gewijzigd door Winkie 56 op 10 mei 2012, 20:12
 
pauke
Dacht dat de privatisering bedoeld was om meer concurrentie te krijgen, maar ik kan maar uit 1 kabelprovider kiezen of ik moet adsl ofzo nemen!
 
mfrank66
Caiway / Bert

Een officiele reactie graag?
Komt er nu wel of geen tweede of meerdere aanbieders op de glasvezel>?
 
maanmist
Bert heeft nu weekend. Smile
 
Migow
Ondanks een convenant dat het een open netwerk wordt kan ik met 99,9% wel zeggen dat je kan kiezen tussen caiway en caiway. Joepieeee!! Wellicht over een jaar of 3, 4??
 
mfrank66
Vandaag ging deze mail naar de Gemeente IJsselstein:

Beste Mevrouw Kalden.

Graag had ik wat informatie met betrekking tot het convenant die de gemeente IJsselstein heeft gesloten met de CIF, die momenteel een glasvezelnetwerk aanlegt in IJsselstein.
In dit convenant, met kenmerk 2012/03541 dd 22 februari 2012 wordt gesteld:
“...het is een open netwerk waar naast Caiway (aanbieder verbonden aan CIF) ook andere aanbieders van diensten tegen een redelijke vergoeding gebruik van kunnen maken”

Over dit laatste maak ik mij zorgen. CIF/CAIWAY hebben in de andere gemeenten waar het glasvezelnetwerk is aangelegd helemaal geen andere aanbieders op het glasvezelnetwerk toegelaten. Niet duidelijk is of dat komt omdat er geen ‘redelijke vergoeding’ wordt gevraagd of dat CIF/CAiway helemaal niet zit te wachten op concurrentie.

Tot nu toe zijn er nog geen andere aanbieders die aangeven aan IJsselstein diensten te gaan verlenen.
Niet goed voor een concurrerende dienst voor de burgers uit IJsselstein.

Graag had ik de volgende informatie:
* Is het juist dat de intentie van het convenant was om concurrenten aan te trekken op het nieuwe glasvezelnetwerk en dus de mogelijkheid te geven voor de burgers om uit meerdere dienstverleners te kiezen? Dit is al gebeurd in bijvoorbeeld Houten, waar uit 4 aanbieders kon worden gekozen.
* Zijn er door de gemeente stappen gezet op de ander aanbieders op de hoogte te stellen van het open netwerk in IJsselstein? Van de CIF kun je dit eigenlijk niet verwachten, hun belang in CAIWAY laat dat niet toe.
* Is er duidelijkheid of de gestelde ‘redelijke vergoeding’ wel inderdaad een redelijke vergoeding is? Hoe komt het dan dat er in vergelijkbare gemeentes waar het CIF/Caiway de aanleg hebben verzorgd er geen concurrentie op het netwerk zit?

Ik hoop dat u mij kunt helpen met deze vragen, anders hoor ik graag wie ik binnen de gemeente kan benaderen
.


Ik hou jullie op de hoogte van een antwoord.
 
Adios
Ik denk dat de gemeente niet andere aanbieders op de hoogte hoeft te stellen van de aanwezigheid van een glasvezelnetwerk in IJsselstein. Dat weten die aanbieders echt zelf wel.
Aangezien CIF volledig eigenaar is van Caiway kan je op je klompen aanvoelen dat zolang Caiway niet verkocht is aan een ander, het netwerk van CIF potdicht blijft.

Bij ons is een half jaar geleden met veel TAMTAM aangekondigd dat in Krimpen de REKAM erbij zou komen. Als voorloper hierop is zelfs het basispakket bij ons gecodeerd op de coaxkabel met alle ellende van dien. (maximaal op drie televisies op één abonnement)
Maar nog steeds geen REKAM :-)

Kan je nagaan, als de deal met de REKAM al niet lukt, dat het met anderer aanbieders helemaal niks wordt op het netwerk van CIF. Het mag vooral niet te concurrerend worden voor Caiway..
 
Caiway Webcare
Wij hebben de geplaatste meldingen doorgegeven aan Cif. Wanneer wij een reactie terug ontvangen plaatsen wij deze op het forum.

Met vriendelijke groet,

Harma
Caiway Webcare Team
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Wanneer glasvezel in IJsselstein operationeel?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Caiway Glasvezel - FiFa (FUT) en Gaming ervaringen Vs problemen Storing : 1 14 jun 2020
TV op glasvezel loopt 25 seconden achter Snelheid : 7 11 feb 2020
Caiway Glasvezel storing Westland eo Storing : 37 13 jun 2019
Fritzbox 7590 op Glasvezel met C5 DECT CaiWay Glasvezel telefonie problemen : 1 02 dec 2018
Glasvezel Rotterdam niet door EQT/CAIW? Algemeen : 19 15 aug 2018