obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Meld internet storing, verbindings en storings problemen met Caiway Glasvezel in dit onderdeel.
 Onderwerp afdrukken
problemen met installatie router
jankaan
LS

Na het startpakket glas te hebben ingestalleerd had ik direct de snelle verbinding waarop ik gehoopt had, nu begint het ingewikkelde stuk de router(s) installeren. Voorheen had ik ADSL waarbij het modem tevens router was. Hierop een switch aangesloten waarop alle randapparatuur in de meterkast bedraad aangesloten zit.

De 4 wifi signalen in huis komen uit een Apple Airport Express die allen in brugmodus staan zoals dat hoort. Nu heb ik natuurlijk te maken dat ze in DHCP modus moeten met de nodige instellingen, maar ik krijg deze maar op geen enkele wijze werkend. De instellingen die ik op dewebsite [10% korting op eerste aankoop tot 01-12-20 met code: FIVERRAUTUMN10]" rel="nofollow" target="_blank"> website kan terugvinden gaan enkel over eminent routers die ik niet heb en nergens generieke instellingen die ik kan gebruiken voor mijn airports.

Wat is de beste manier dit op te lossen? Alsnog een losse router kopen en zo ja welk merk/type, waar vind ik de voor caiway glas instellingen of zal ik de airports anders moeten configureren?

Bvb dank!
 
Murgen
In alle gevallen zal je de stroom van het glasmodem af moeten halen, voor ongeveer 30 minuten. Als je daarna de router aansluit en de stroom op het glasmodem zet dan weet je zeker dat de router zijn instellingen van het internet krijgt.

Ik heb een extreme en erachter (via een switch) een express en dat installeerde zich zonder tussenkomst. Succes!
 
jankaan
past die extreme zijn instellingen dan volledig aan? benieuwd of al mijn apparaten dat ook doen. Kan ook enkel de timecapsule aansluiten zoals jij je extreme aangesloten hebt. hopen dat deze de instellingen overpakt en dan de airports daarop aansluiten in bridge modus?
 
iMikey
Wat wil je met de airport expressen, je netwerk uitbreiden?
Dan moet je als de TimeCapsule is aangesloten de expressen instellen via airportconfiguratie programma op uitbreiden netwerk, via het tabje draadloos.
 
Murgen
Ik gebruik de express om mijn netwerk uit te breiden (wifi op zolder). Poort van de Extreme is snel genoeg om Caiway te handelen. Daardoor heb ik geen extra router meer nodig.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'problemen met installatie router', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
fritzbox 7490 blijven gebruiken achter Genexis Platinum router Algemeen : 1 11 sep 2020
Caiway Glasvezel - FiFa (FUT) en Gaming ervaringen Vs problemen Storing : 1 14 jun 2020
Advies welke WiFi-router achter glasmodem? Eigen netwerk : 51 25 apr 2020
Wachtwoord problemen op Imac Instellingen software : 1 29 feb 2020
Router instellen Hardware instellingen : 5 03 jan 2020