obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Een ieder mag hier "Nieuws van CaiWay/Delta" posten.
 Onderwerp afdrukken
VRT Ketnet ook bij Caiway maar Ziggo en UPC volgen later
david_meyer23
Het nieuwe derde Vlaamse tv-kanaal Ketnet is vandaag van start gegaan. In Nederland is het tv-kanaal op dit moment alleen nog maar bij CanalDigitaal en Caiway te bekijken. Ziggo en UPC hebben wel een distributieovereenkomst met de VRT maar volgen pas later deze maand.

KPN heeft haar Digitenne-klanten per brief kenbaar gemaakt dat men VRT Ketnet definitief niet gaat doorgeven. Wie echter in de Nederlands-Belgische grensstreek woont, kan wel naar Ketnet kijken. VRT heeft via DVB-T – het uitzendplatform waar Digitenne gebruik van maakt – een landelijke en gedeeltelijk grensoverschrijdende dekking waardoor Ketnet in deze gebieden ook voor Nederlandse Digitenne-kijkers beschikbaar is.
Caiway gestart met doorgifte Ketnet
Caiway biedt haar klanten – net al bij CanalDigitaal het geval is – vanaf dit moment al de mogelijkheid om naar Ketnet te kijken. Dit tv-kanaal maakt bij Caiway onderdeel van het Basic pakket uit. Hierdoor is Ketnet door iedere Caiway-klant te bekijken. Ketnet is te vinden op voorkeuzepositie 50, wat op zich een opvallende plek is omdat de overige twee VRT-zenders Eén en Canvas/Ketnet – dat vanaf media mei Canvas heet – op de voorkeuzeposities 17 en 18 te vinden zijn.

Ziggo en UPC volgen medio mei
Ziggo en UPC gaan VRT Ketnet pas doorgeven als de Vlaamse publieke omroep het tweede tv-kanaal Canvas/Ketnet ontkoppeld heeft. Tot en met 14 mei het gecombineerde tv-kanaal Canvas/Ketnet nog in de lucht. Daarna wordt het tweede Vlaamse tv-kanaal definitief het domein van Canvas. En kan men Ketnet alleen nog via het derde Vlaamse tv-kanaal volgen. Ziggo gaat Ketnet vanaf 14 mei op voorkeuzepositie 27 doorgeven. UPC volgt een dag later – op 15 mei – met de doorgifte van Ketnet op voorkeuzepositie 42. Op 15 zijn er nog meer wijzigingen bij UPC te verwachten. Zo gaat men Discovery Channel HD in plaats van Discovery HD Showcase doorgeven.

Andere aanbieders onderhandelen nog
Diverse Nederlandse tv-aanbieders onderhandelen nog met VRT over de doorgifte van het zelfstandige derde tv-kanaal Ketnet. Zo is de nieuwe tv-zender onder meer nog niet bij KPN Interactieve TV, alle aanbieders die tv- en radiodiensten bij Glashart Media afnemen en Kabel Noord te zien.

Bij Caiway is hij te zien op Kanaal 50.
Gewijzigd door david_meyer23 op 01 mei 2012, 16:58
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'VRT Ketnet ook bij Caiway maar Ziggo en UPC volgen later', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Caiway slechte routes? Storing : 1 18 jan 2024
Amino aria 7x naar Caiway omzetten CaiWay/Delta Glasvezel digitale ontvangers : 1 22 dec 2023
Zender van de maand Caiway Interactieve TV, Pay Per Event : 122 11 dec 2023
Werkzaamheden Caiway veroorzaakt storing met dubbel NAT probleem Werkzaamheden : 17 24 aug 2023
Kijken zonder kastje bij Caiway en Delta Interactieve TV, Pay Per Event : 18 08 jul 2023
Advertentie