obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken
Glasvezel Rotterdam niet door EQT/CAIW?
Bordewolf
https://www.totaaltv.nl/nieuws/nieuwe-partij-wil-heel-rotterdam-van-glasvezel-voorzien/

Vreemd dat EQT/CAIW hier niet in stapt, je zou toch denken nu KPN er mee kapt dat EQT/CIF/Delta er alles aan doet om meer aansluitingen te krijgen.
HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!
 
Jaco Hage
Doe je voordeel met de informatie en vacatures Bordewolf... Ik heb het wat dikker neergezet wat je vast aanspreekt Smile


Werken bij Caiway

Ben je op zoek naar een job bij [b]een organisatie die gevestigde spelers uitdaagt door écht te innoveren
? Dan is Caiway een bedrijf om in de gaten te houden. Bijvoorbeeld omdat we een glasvezel aanbieder zijn die alle Nederlanders van razendsnel internet, interactieve televisie en perfecte telefonie wil voorzien. Maar ook omdat we snel groeien. Een knappe prestatie in een sector met felle concurrentie en sterk prijs/kwaliteitsbewuste klanten!

Die mooie groeicijfers komen ons niet aanwaaien, maar zijn de optelsom van passie voor onze klanten, (kei)hard werken, de drive om te innoveren en een gezonde ambitie. Hoe gezond? De komende jaren willen we 500.000 nieuwe huishoudens op glasvezel aansluiten!

CAIW is de werkgever achter het merk Caiway. Bij ons kun je als werknemer echt het verschil maken, samen met enthousiaste teamleden. Je kunt rekenen op een stimulerende omgeving en een informele, collegiale sfeer waarin volop wordt samengewerkt. Door onze dynamische groei hebben we continu nieuwe mensen nodig, op verschillende niveaus van de organisatie. Wil jij ook vooroplopen in de glasvezelrevolutie? En ben je resultaat-gedreven, samenwerkingsgericht, innovatief en een tikje eigenwijs? Check onze vacatures!

Wij zijn opzoek naar:

-Business Controller Projects

-Administratief Medewerker
-Systeembeheerder ISP serverpark Windows
-System Developer

-Applicatiebeheerder
-Medewerker (technische) klantenservice

-Online Klantenservice Medewerker

-Strategisch Channel Management

-Systeembeheerder ISP serverpark

-Klantenservice Medewerker[/b]
'' Verbinder in techniek & comfort bij optimizer.co.nl ''
 
Bordewolf
Ik weet niet wat dit met mijn bericht te maken had.... Ik vroeg me alleen af of CAIW ook nadenkt over nog meer groei...

Maar als iedereen bij Caiway aan deze eisen gaat voldoen dan komt alles goed...
HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!
 
Jaco Hage
Puur als een motivatie op je bericht om te laten zien dat ze actief bezig zijn. En al mocht iemand / je niks te doen hebben dan hebben ze nog zat man/vrouwenkracht nodig om te realiseren wat jij wilt.
Dus als je je best doet kun je je positieve steentje bijdragen. Smile
'' Verbinder in techniek & comfort bij optimizer.co.nl ''
 
Sokje
Ik denk dat Caiway erg slecht betaalt. Zoveel vacatures hebben ze bijna permanent openstaan.
 
Tarafundamatique
Er worden volgens mij externe callcenters ingezet. Je komt dus niet echt bij caiway/CAIW terecht. Slechte arbeidsvoorzieningen en omstandigheden. Amerikaanse toestanden. Soms wel tot aan het Chinese toe.
 
cawul

Quote

Bordewolf schreef:

https://www.totaaltv.nl/nieuws/nieuwe-partij-wil-heel-rotterdam-van-glasvezel-voorzien/

Vreemd dat EQT/CAIW hier niet in stapt, je zou toch denken nu KPN er mee kapt dat EQT/CIF/Delta er alles aan doet om meer aansluitingen te krijgen.


Een beetje laat, ik kwam deze post nu pas tegen...Blush

Ik las in bovenstaand artikel

"
KPN verglaast haar netwerk bewust niet tot aan de deur, net zo min als Ziggo dat doet. Toch is in de meeste gevallen het netwerk van Ziggo sneller dan het ADSL netwerk van KPN.
"


Ik meen dat Delta/Zeelandnet dat ook niet doet. Ze 'verglazen' tot circa 300 meter en de rest via COAX (?)
Gebruikmakend van DOCSIS 3.1 zouden ze een hoge snelheid Internet kunnen aanbieden.
Las op Wikipedia dat DOCSIS 3.1 full duplex tot 10Gbit/s up en down kon leveren.

In het (verre?) verleden was Internet via de kabel maar 'matig' omdat je de kabel met tig andere moest delen.

De techniek is uiteraard sterk verbeterd, maar toch vraag ik mij af, is de situatie dan toch niet enigszins hetzelfde als vroeger?
Het is 'snel' (glas) tot ergens in de buurt, maar daarna wordt het 'geknepen', immers, COAX en 'delen' met anderen.
 
BeertjeBas
Dit is een interessant boekje als je meer wilt weten over de werking en opbouw van netwerken, eigenschappen en mogelijkheden van bepaalde netwerken, frequentie-indeling, kabels enz. enz. Ook is het redelijk goed te begrijpen voor iemand die niet al te veel kennis heeft van deze technieken: http://www.cablers.nl/WebRoot/Store/Shops/Digiproof/MediaGallery/boek/het_kabeltelevisieboek.pdf

Het maakt voor een gewone gebruiker niet zo heel veel uit hoe het laatste deel van het netwerk is opgebouwd zolang het signaal maar op de gewenste manier binnenkomt. Uiteindelijk gaat het signaal in de woning via kabels of wifi naar de tv's en andere apparaten. Dat is in ieder geval een bottleneck.
Voor techneuten en providers maakt het wel heel veel uit.
Dat glasvezel de beste technische eigenschappen heeft en het meest toekomstbestendig is hoeft geen betoog. Maar op dit moment kunnen de mogelijkheden van glasvezel maar heel beperkt benut worden. Dat moet allemaal nog ontwikkelt worden.
De belangrijkste verbetering is naar mijn mening niet de hogere snelheid maar de betere latency. De reactietijd als je iets aanklikt. Een pagina of bestand op internet opent net zo snel of sneller dan een bestand op je lokale ssd.
Voor veel bijzondere toepassingen is dit ook van cruciaal belang. Denk aan robots, medische toepassingen, virtual- of augmented reality, zelfrijdende auto's en honderden andere zaken die met een verbeterde latency mogelijk worden.

DOCSIS 3.1 zal niet door Caiway geïmplementeerd worden omdat uiteindelijk alle signaal bij hun over glas zal gaan.
Ziggo wacht met DOCSIS 3.1 tot 2025. Als het dan nodig is zullen ze het gaan gebruiken. Dat vergt een grote investering. Die zullen ze, denk ik, niet doen zolang er geen duidelijkheid is hoe 5G zich in de praktijk zal ontwikkelen.

Ik denk dat er veel onzekerheden zijn. KPN heeft de aanleg van glas stopgezet. Ze zijn druk met 5G. Dat is geen gemakkelijke keus geweest: Beginnen met landelijke uitrol van glas. Nog niet halverwege en dan stoppen en beginnen met iets anders. Ze moeten hoge verwachtingen hebben van 5G. Het zelfde geldt voor VodafoneZiggo.

Als 5G maar half zo goed is als algemeen beweerd wordt dan wordt het moeilijk voor alles wat afhankelijk is van kabel en glas. Een investering in glasvezel zal amper terugverdiend kunnen worden. Zeker als je bedenkt dat er nu al gewerkt wordt aan 6G.. Bedenk dat je met kabel en glas altijd locatiegebonden bent. Bedenk ook dat snelheid en latency van 5G vergelijkbaar is met die van glasvezel.

We leven in een mooie tijd. Ontwikkelingen in techniek gaan steeds sneller. Er wordt steeds meer mogelijk. Maar voor bedrijven en investeerders zou het wel eens een nachtmerrie kunnen zijn. Niemand kan nu met zekerheid zeggen hoe de telecomwereld er na 2025 uit zal zien. Bedrijven en organisaties die nu een goede keus maken zullen heel groot kunnen worden. Als je nu een foute keus maakt ga je heel snel heel diep vallen.
 
cawul
Interessant boekje.

Dank voor je uitgebreide reactie.

Daar valt niet veel aan toe te voegen. Uiteindelijk is het 'lange termijn' werk. Over 5G las ik ergens verhalen over straling.


KPN
kan haar geld maar aan 1 ding tegelijk uitgeven. Het stopzetten van glas staat een beetje haaks op de doelstellingen van de regering
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/telecommunicatie/rijksoverheid-ondersteunt-groei-breedband
die op zich weer aansluiten op Europese doelstellingen.

"
Het kabinet heeft zich tot doel gesteld dat in 2025 elke Nederlander gebruik kan maken van een internetverbinding met een snelheid van minimaal 100 Mb per seconde. Ook in de zogenoemde buitengebieden (gebieden met verminderd mobiel bereik). Bij de toekomstige veiling van frequenties, bijvoorbeeld van 5G, geldt een dekkingsverplichting. Dat betekent dat aanbieders ervoor moeten zorgen dat er overal een betrouwbare en snelle mobiele verbinding is.
"

Ik heb er geen verstand van, maar uiteindelijk gaat het ook om de gebruiker zelf.
4G, 5G, mooi, maar vermoedelijk werken de meeste mensen thuis nog op een gewone pc, achter een gewoon modem, alles verbonden met een kabeltje.
Zo ook de bedrijven.
Of zie ik het nou verkeerd?

Enfin... voorlopig duurt het nog wel even.
 
BeertjeBas
De doelstellingen van de overheid worden niet altijd gehaald Smile. Maar nu zou het wél eens kunnen lukken. Met 5G is 100Mb down en up goed realiseerbaar. Dan heb je goed internet in de buitengebieden. Met een iptv box en een abbo van €100 per jaar heb je 1000 tv-zenders. Voor wat je meer wilt (on-demand) kun je bijna dagelijks meer aanbieders kiezen.
De bewoners buitenaf, die nu veel betalen voor hun glasvezelaansluiting kunnen met dat geld veel data en on-demand diensten kopen.

Straling zal er meer zijn. Maar straling is meer een theoretisch begrip als het niet gaat om (ver)storing van andere toepassingen.
Mensen die claimen last te hebben van straling van telefoonmasten enz. staan er niet bij stil dat 1 minuut in de volle zon staan meer straling uitoefent dan 1 jaar lang straling van een telefoonmast.

Uiteindelijk zal de consument de keuzes maken en die zullen niet zo spectaculair zijn als overheden en 'specialisten' nu veronderstellen.
De hele specifieke, technisch hoogwaardige, toepassingen zullen maar een klein percentage van de beschikbare bandbreedte gebruiken.

Ja, het duurt nog even, maar de tijd gaat snel..
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glasvezel Rotterdam niet door EQT/CAIW?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
glasvezel slaapkamer Digitale radio en televisie, tips & truuks : 4 04 sep 2020
Caiway Glasvezel - FiFa (FUT) en Gaming ervaringen Vs problemen Storing : 1 14 jun 2020
snelheid niet stabiel Storing : 5 21 mei 2020
TV op glasvezel loopt 25 seconden achter Snelheid : 7 11 feb 2020
Kan Gesproken Ondertiteling niet uitzetten Algemeen : 2 18 dec 2019