obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
caiway, wat gaan we hier aan doen??
mcnicos
mooi stukje waarheid op tvtotaal.nl:De tijd dat tv-aanbieder Caiway op de Nederlandse tv-markt als trendsetter werd bestempeld, lijkt voorbij. De aanbieder heeft in ieder geval de vooruitstrevende positie bij het aanbieden van HD-kanalen opgegeven.

Caiway heeft in de afgelopen maanden met het HD-zenderaanbod vrijwel stilgestaan. De nieuwe tv-zender FOX werd deze maand nog wel in HD-kwaliteit toegevoegd. De tv-kanalen van betaalzender FOX Sports International niet. Na een nieuwe overeenkomst met Fox International Channels Benelux werd ook themakanaal FOXlife niet naar HD-kwaliteit opgewaardeerd. Wel werd dit tv-kanaal van het aanvullende zenderaanbod naar het basispakket verplaatst. Kabelbedrijven UPC en Ziggo geven FOXlife al langere tijd in HD-kwaliteit door. Caiway kan een gebrek aan bandbreedte niet als excuus voor het niet doorgeven van FOXlife HD gebruiken. Caiway was namelijk het eerste kabelbedrijf in Nederland dat analoge televisie heeft uitgeschakeld. Hierdoor is er voldoende bandbreedte voor tientallen nieuwe HD-kanalen beschikbaar.

NOG GEEN DOORGIFTE HBO
Wat verder opvalt, is dat Caiway nog geen overeenkomst met HBO voor de doorgifte van drie tv-kanalen van deze betaalzender heeft. Bij alle grote tv-aanbieders in Nederland kan de abonnee een aanvullend abonnement op HBO afnemen. Of de ontwikkelingen van de laatste maanden te maken heeft met het vertrek van Aart Verbree als directeur van Caiway is onduidelijk. Feit is wel dat sinds het vertrek van Verbree een jaar geleden het langer duurt voordat nieuwe tv-zenders – al dan niet in HD – aan het zenderaanbod van Caiway worden toegevoegd.

TOCH GROOT HD-AANBOD IN BASISPAKKET
Ondanks de constatering dat Caiway een veranderd beleid voor het uitbreiden van het HD-zenderaanbod voert, biedt men nog wel de meeste HD-kanalen in het basispakket aan. Dat heeft vooral te maken met een eerder genomen besluit dat Caiway alle HD-varianten die op dat moment beschikbaar waren van tv-kanalen in het basispakket ook is gaan aanbieden. Caiway lijkt van deze strategie te zijn afgestapt nu men de nieuwe basispakket-zender FOXlife niet in HD-kwaliteit gaat aanbieden.
 
Adios
Ik vind het ook onbegrijpelijk dat we nog geen HD versie hebben van Foxlife en Eurosport 2 en 13th street en SyFy.


UPC
geeft nu al aanzienlijk meer HD zenders door dan Caiway, dit terwijl UPC nog een groot analoog zenderpakket heeft van 30 zenders.


Caiway
heeft in de meeste gemeenten helemaal geen analoge zenders meer.

Al geeft Caiway maar eens een reden op waarom deze zenders niet in HD worden doorgegeven, maar zelfs dat is teveel moeite naar zijn klanten.
 
mcnicos
Gewoon met zijn allen via Twitter Albert Vergeer ( CEO van caiway ) om verduidelijking vragen, mijns inziens speelt er een overname achter de schermen, andere reden van deze stilstand kan ik niet bedenken.....
 
Adios
Al jaren geven klanten aan dat ze het Nederlands commentaar missen bij Eurosport2.
Maar Caiway doet hier al jaren niks mee. Bij Ziggo, UPC en Canal Digitaal hebben ze het wel.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'caiway, wat gaan we hier aan doen??', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Nieuwe bedraad netwerk opzetten.(Caiway + IPTV) Eigen netwerk : 3 01 aug 2020
Caiway glasmodem met 2 externe routers voor alleen wifi (AP) Eigen netwerk : 1 22 jul 2020
T-Mobile kan het wel - Hoe ver Delta en Caiway achterlopen Algemeen : 1 20 jul 2020
Caiway Glasvezel - FiFa (FUT) en Gaming ervaringen Vs problemen Storing : 1 14 jun 2020
caiway en apple airport Algemeen : 4 19 mei 2020