obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
onduidelijke info caiway "geesteren, gelselaar, borculo, haarlo"
Adios
Kleine details ? Ook diverse regionale zenders hebben geen EPG bij Caiway en ik kan er nog wel een handje noemen !!!

Maar ja, in Loenen komt binnenkort toch die tweede glasvezel in gebruik ?
 
Domino
Laat die 4k maar lullen want die liegt nu zelfs tegen mensen waar hij zelf woont.
 
maanmist
In alle eerlijkheid mis ik de EPG ook wel bij sommige zenders. Bij de regionalen valt dat niet zo op maar die werken toch met blokken en , beetje omslachtig, valt op de site van de regionalen wel te achterhalen. Het zijn meestal de digitale zenders die niet bijgewerkt worden of er al helemaal geen EPG is.
Ik zie op de HUMAX wel dat de EPG wordt bijgewerkt dus dat werkt op zich wel. Maar ik weet niet of het bij andere providers wel bij elke zender gebeurd. Zo ja, blijft Caiway in gebreke, zo niet, zal er best een reden voor zijn.
Maar hier in Westland zijn er weinig tot geen problemen met zowel tv als internet.
 
Caiway Webcare
Hopelijk biedt het volgende wat duidelijkheid:

Momenteel levert SCIA Borculo analoog signaal en Ziggo levert DTV.
Internet en telefonie (via de coax) is nu actief bij UPC.
Dit stopt allemaal per 1 juli.

In de nieuwe situatie, na 1 juli, zal Caiway hier diensten gaan leveren.
Caiway levert hier de bekende Alles-in-1 pakketten.
Dit zal het eerste jaar voor een actietarief zijn.

PAKKETTEN_KORT_v2
Hierna zal dit het normale tarief zijn.
Easy is hierna dus €45,95
Relax is hierna dus €56,95
Lounge is hierna dus €68,95

TV Only zal voorlopig €11,- blijven ook zullen we er voor zorgen dat de Duitse zenders gratis te zien blijven tot een nog nader te bepalen datum.

Thijs
Caiway Webcare Team
 
Berkelramp
Bedankt Thijs, maar hoe zit dan met de relax en lounge pakketen, als je hierbij complete bij wilt hebben, dus niet een deel van de zenders, maar alle zenders die in dit pakketten horen (taste, enjoy en delight) nergens is te vinden hoe je dit moet aangeven, enigste waar het wel mee kan is de easy pakket, maar 15mb internet is te traag. Wat zijn de kosten als je onbeperkt wilt bellen naar vast en mobiel. Is nergens iets over te vinden, waarschijnlijk pas als je de bestel lijst doorlopen hebt, maar wil eerst duidelijkheid en dan pas de keuze maken die ik wil, ga nog niets invullen.

relax en enjoy, leuke pakketten, maar wel jammer dat ze dan niet alle zenders uit de complete pakket er extra bij toevoegen, maar juist de zenders waar niet iedereen op zit te wachten. te veel zenders voor kinderen.
Laat dan in het algemeen de mensen zelf een pakket samenstellen, zoals snelheid van het internet, zenderpakket, telefonie pakket en geef gewoon het 1e jaar een bepaalde kortings percentage, iedereen tevreden.

SCAI-borculo, had het zo goed voor elkaar, maar denk dat ze voor de inwoners een grote fout hebben gemaakt. Nu lees ik dan echt dat het voorlopig 11 euro is het basis pakket, dan kloppen de berichtgeving in dit forum als een bus. Die ellende dat het duurder wordt. Moet eerlijk erbij zeggen dat we vanaf 1 januari 2013 t/m juni, die 11 euro niet hebben hoeven te betalen aan de scai, dat hebben we dan ook wel weer, maar er is nooit de sprake geweest dat ziggo zou verdwijnen van de kabel totdat iedereen een brief kreeg op de deurmat van ziggo (en diegene die upc internet entelefonie had van upc). Er zou een aanbieder komen voor glasvezel. En de scai zou verkocht zijn, maar geen woord over dat de huidige aanbieders zouden verdwijnen. Ik dacht juist dat er meer aanbieder moesten zijn om elkaar te concureren, dit is gewoon een monopoly positie op de kabel, zou verboden moeten worden.

We hebben besloten om zaterdag toch nog een bezoek te brengen aan Expert, hopelijk hebben ze de informatie voorziening nu wel op orde en kunnen zij toch nog meer duidelijkheid geven.
 
mcnicos
berkelramp, beter kun je het allemaal niet verwoorden, heb je hele betoog gelezen en ook ik ben een slachtoffer uit borculo

welke kabelmaatschappij kan het zich verantwoorden om nog steeds GEEN HBO in zijn pakket te hebben!!

ik hou mijn hart vast vanaf 1 juli.......
 
Berkelramp
zover had ik nog niet gekeken, inderdaad vreemd ze dat ze geen hbo hebben.

We gaan er alleen maar op achteruit.... maar gewoon afwachten hoe het gaat lopen hier.
 
Adios
Nou, niet alleen HBO onbeert Caiway hoor. Waar andere kabelaars al een jaar de HD versie doorgeven van FOX Life kunnen wij het hier door met de SD versie.
Inmiddels zijn er ook HD versies van Syfy, 13th street en Eurosport 2 met Nederlands geluid.

Maar Caiway heeft ze weer niet.

Ook andere valt het steeds meer op dat Caiway al jaren erg stil staan met zijn televisieaanbod.

http://www.totaaltv.nl/nieuws/12727/C..._huis.html

Perikelen rondom de overname door KPN van CAIW, die uiteindelijk niet doorging, hebben er mede toe geleid dat het zenderaanbod de laatste tijd niet meer zo sterk is gegroeid. CAIW is nu zelfs nog de enige aanbieder die HBO niet aanbiedt.
 
Wilco007
Ik snap de verwarring. Wij gaan voor alleen TV (basis + complete pakket). Het internet en telefonie laten we bij onze huidige provider xs4all.
Nooit geen problemen. Caiway moet zich eerst hier in Borculo nog bewijzen. Wat betreft TV hebben we weinig keuze. Hopelijk wordt de glasvezel snel aangelegd zoals belooft. Als dat goed gaat werken zullen we overwegen om ook met internet en telefonie over te stappen. Maar ik hoop dat er via de glasvezel wel meerdere aanbieders komen zodat we een keuze hebben welke provider we willen. Kortom, de toekomst zal het leren.
 
Berkelramp
Ik ben iemand die alles gelijk goed en duidelijk wil weten en niet voor onaangename verassingen kom te staan. Welk mens niet. Na een gesprek over dit alles met onze buurman attendeerde hij ons op de eerste brief dat deze in zijn ogen en ja na het opnieuw lezen van deze brief voor ons ook met een leugen begint. Dit wil ik graag even in alle openbaarheid met de lezers delen, mocht je denken daar heb je hem weer, ga dan gewoon naar een ander topic als het je stoort.

De brief begint als volgt:
“Vorig jaar bent u door S.C.A.I. Borculo geïnformeerd dat caiway per 1 juli 2013 de diensten voor televisie, radio, internet en telefonie in uw gemeente gaat leveren.”

1 grote leugen? vorig jaar zijn we niet geïnformeerd dat Caiway de diensten over nam. CIF zou het hebben overgenomen en er zou glasvezel uitgerold worden. Nooit geen woord over Caiway. De lokale kranten hebben het ook alleen maar gehad over een overname door cif en dat glasvezel uit zou worden gerold.
http://www.tubantia.nl/regio/achterhoek/cif-koopt-netwerk-cai-borculo-1.3439828
Op de website van SCAI-Borculo, ook helemaal niets kunnen lezen, dat het aanbod zou veranderen. Zelfs bij onze vaste dealer Expert, waar we begin dit jaar nog een speciale HDTV tuner/recorder hebben gekocht voor ziggo, niets over horen zeggen dat ziggo zou verdwijnen. Misschien nu weg gegooid geld, het is nog maar de vraag of deze tuner ook goed met caiway overweg kan, samsung zelf kan het niet garanderen omdat er al wel wat problemen bekend zijn in combinatie met caiway.
We weten pas sinds 17/18 april 2013 dat caiway in plaats komt van SCAI-Borculo, Ziggo en UPC. Op dezelfde dag hebben wij ook bericht ontvangen van ziggo dat het contract ontbonden werd vanwege de overname van diensten door caiway.
Dus hoezo vorig jaar al geïnformeerd dat alles ging veranderen wat het aanbod betreft?
Of deze leugen echt aan Caiway toegeschreven kan worden of de slecht communicatie van SCAI-Borculo naar haar klanten, dat is de vraag? Maar niemand is geïnformeerd hierover!

De brief gaat verder:

“Gevolgen voor u per 1 juli 2013.
U gaat vanaf 1 juli 2013 het Basic TV-pakket van caiway ontvangen met ruim 50 digitale tv-zenders, waarvan 21 in Full HD en 60 radiozenders. Ook ontvangt u 15 analoge tv-zenders en zo’n 30 radiozenders. Om het ruime aanbod mogelijk te maken, is het nodig het huidige aantal analoge zenders terug te brengen. U ontvangt het Basic TV pakket met digitale en analoge zenders voor hetzelfde bedrag als wat u vorig jaar betaalde bij S.C.A.I. Borculo, namelijk 11 euro per maand.”


Pardon, aantal analogezenders terug brengen???? Om het ruime aanbod mogelijk te maken?
Nu hebben we een aanbod van +/- 40 analoge zenders, en zeker 142 digitale TV-zenders en als je nog meer pakketten hebt natuurlijk nog meer.
Nu kan het ruime analoge aanbod toch ook en ook nog eens in combinatie met meerdere aanbieders op de coax kabel. Smaakt meer naar het idee omdat wij via het analoge signaal van scai-borculo al heel veel goede zenders hebben die bij caiway, alleen te ontvangen zijn in de extra pakketten? Ik geloof er niet veel van dat dit om technische redenen is, krijg meer het idee om financiële redenen.
Veel oudere mensen (65+) zitten helemaal niet te wachten op digitale tv en willen het het gewoon laten bij het oude, nu worden zij gewoon verplicht om digitale tv erbij te hebben, om leuke zenders te hebben. Hier in de omgeving kijken heel veel mensen naar de duitse TV zenders, omdat deze juist een leuk programma aanbod hebben. Dit wordt bij het nieuwe aanbod van analoge tv zenders gewoon van de mensen afgenomen en wil je het VOORLOPIG wel ontvangen, ja worden ze opgescheept met digitale TV en na de voorlopige periode zijn ze het min of meer verplicht om het af te nemen, verplicht om dat het aanbod voorlopig is en dus ook niet analoog meer te ontvangen is, deze verdwijnt na verloop van tijd uit het basis pakket. Veel oudere mensen hebben geen internet, dus TV via adsl is dan ook geen optie. Digitenne misschien, omdat we hier aan de grens zitten en dan wel duitse tv zenders kunnen pakken via de digitenne, maar daar zitten ze niet op de wachten zoals eerder gezegd, merendeel van de ouderen hebben er nog zo’n oude beeldbuis tv staan, die willen geen extra kastjes waar ze niet uit kunnen komen. Je maakt het voor die mensen wel moeilijk zo.
Vooral ook als je hier in het forum leest dat het analoge pakket gaat verdwijnen, dus we hebben voorlopig nog wel iets aan onze video-recorders en dvd-recorders.
Ook in deze brief wordt niet vermeld dat de 11 euro maar tijdelijk is, dit is wel bevestigd nu door een webcare medewerker.

Het huidige analoge scai tv aanbod is: vergeleken met anderen zijn we erg verwend met het aanbod...
Nederlands:
Nederland 2,Nederland 3, RTL 4, RTL 5, SBS 6, RTL 7,RTL 8, Net 5, Disney XD / Veronica,
TV Gelderland, TV Oost, TV Oranje, Focuz TV,
Daarbij nog de Nederlandstalige Belgische zenders: VRT Eén en KetNet/canvas
Duits:
Duitsland 1 ARD, Duitsland 2 ZDF, Duitsland 3 NDR, Duitsland 3 WDR, RTL+, Sat1, Pro Sieben
Engels:
BBC 1, BBC 2, EuroNews, CNBC, CNN International,
en nog meer:
MTV, The Discovery Channel, Eurosport, Nat. Geographic Channel, Arte, , Animal Planet / TLC
TV5 Monde, TVE Internacional, SCAI Borculo Infokanaal, Kindernet / Comedy Central, Cartoon Network / TCM, Nickelodeon.

Een heel gevarieerd aanbod, die ons zomaar wordt afgenomen. Iedereen krijgt dan wel het digitale pakket erbij, maar… Caiway drukt alles toch wel door, ze zijn DE enige aanbieder hier op de kabel vanaf 1 juli.

Bedankt SCAI borculo voor de duidelijke berichtgeving vorig jaar, echt helemaal TOP van jullie!! Vraag me nu echt af wat deze stichting heeft mogen ontvangen voor de overname. En hoezo glasvezel uitrol, was dus toen waarschijnlijk al bekend dat alles anders werd, ook op de coax! Bij de lokale dealer weten ze dit ook pas sinds kort en zijn ook niet op de hoogte gehouden over de geplande veranderingen op het netwerk.

We hebben, na aanraden van de buurman, eens een caiway dealer bezocht buiten de woonplaats waar ze al wat langer caiway leveren, zij heeft ons netjes geïnformeerd in alle eerlijkheid. Blijkt wel weer dat de lokale dealer niet van alles op de hoogte is, denk dat caiway de medewerkers daar beter moet voorlichten.
Deze medewerkster kon bij caiway inloggen en we konden meekijken op een scherm, bij de dealer hier in de woonplaats werd alles vanuit een map gedaan, met dezelfde informatie die wij ook via caiway zelf hebben mogen ontvangen.

Inmiddels zijn we achter de ongeveer werkelijke kosten voor wat wij eventueel zouden willen heb het nu netjes op papier staan, maar is best schrikbarend, hoe duur het in werkelijkheid allemaal is.
We hebben alles laten uitrekenen en op papier laten zetten, dit zijn de opties die wij graag willen, wil dit graag delen met iedereen en corrigeer het als het nodig is. HBO willen wij ook maar dit geeft Caiway (nog) niet door.

“Prijzen van 18 mei 2013”
Tv-pakket:
Basis pakket “voorlopigtarief” 11 euro + taste, enjoy,delight 14,55 = 25,55 euro
Basis pakket “normaaltarief” 18,75 euro + taste, enjoy,delight 14,55 = 33,30 euro

Voor het easy pakket met complete pakket en onbeperkt bellen, zijn de kosten normaal 81,30 euro, eerste 12 maand 60,35 euro.(per maand)

En bij de onderstaande pakketten is het niet mogelijk om het complete pakket af te nemen, dit kon de medewerkster niet aanvinken als zijnde als extra pakketten, dit lukte alleen bij het easy pakket?

Relax pakket met onbeperkt bellen, normale prijs 77,80 en met korting de eerste 12 maand 55,80.

Lounge pakket met onbeperkt bellen, normale prijs 84,45 en met korting de eerste 12 maand 60,60.

Eindelijk meer duidelijkheid en kregen ook nog eens goed advies (lees dat Wilco007 voor ongeveer hetzelfde heeft gekozen) en dit bij een verkooppunt om de kosten laag te houden, door toch alleen het tv pakket eventueel te nemen en snel internet en telefonie gewoon via adsl. Dit ook besproken met de buurman en deze heeft voor ons weer het één en ander uitgezocht. En hij heeft voor ons nu iets gevonden, dat we toch snel internet kunnen behouden en onbeperkt kunnen bellen naar vast en mobiel en dit in combinatie van tv pakket van caiway of adsl/vdsl aanbieder, bij beide blijven we rond de 63 euro per maand(even HBO niet meegerekend). Mocht Caiway de prijzen verhogen, dan blijven we nog ruim onder het minimum van het alles in 1 pakket van hun in de maand. Dan hebben we wat we willen en de zenders die we willen.

Nu alleen nog even de juiste keuze maken, Caiway tv en de hd recorders kunnen blijven gebruiken maar dan zonder HBO.
Of
Overstap naar een adsl aanbieder die wel hbo in het pakket heeft zitten, maar dan niets meer heb aan de hd tuners/recorders (of in combinatie met een hdmi to rf-modulator).

Maar het wordt zeker gezien de prijzen die nu bekend zijn geen Alles in 1 Hd pakket, tel daar nog eens mocht HBO komen dat er bij op. Kassa!

Corrigeer me als ik ergens naast zit maar dit zijn dingen die niet alleen bij mij spelen, dit is het topic in Borculo, veel mensen klagen net zoals ik, de ouderen zeggen digitaal.. wat moi d’r met? Zien het niet zo zitten allemaal en vragen waarom niet het oude kan blijven, voor hun dan het analoge signaal, hebben nog een vhs video recorder, moeten zij dan deze maar vervangen voor iets nieuws, kom op zeg. Internet hebben de meeste nog niet eens . En iemand moet toch voor ze op komen, daarom dit gelijk maar hierin aangehaald.

De medewerkers van de helpdesk/webcare kunnen hier verder niets aan doen, zij doen ook alleen maar hun werk. De mensen zelf achter Caiway, moeten niet alleen in getallen denken, winst maken doen ze toch wel, maar denk ook eens aan mensen die bij bij hen afnemen, luister ook eens naar de klanten of misschien toekomstige klanten. Voor ons, als we het afnemen, betalen we pas per 1 juli. Kunnen dan pas echt mee praten op dit forum, hoop dat het dan wel positief wordt.
Maar eerst zien en dan geloven dat het hier goed van de grond gaat komen. Hoeft verder ook niemand te klagen.

Even ter informatie, ja ik durf het toch nog te vragen.
Iemand veel problemen met alleen het TV pakket?

Om eerlijk te zijn de hier aangehaalde missende EPG, is voor ons niet echt belangrijk. Als het voor de rest maar storing vrij is en niet storing gevoelig van “stoor”-signalen van buitenaf en het apparatuur wat zij gebruiken geen storing geeft.

Bye-happy
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'onduidelijke info caiway "geesteren, gelselaar, borculo, haarlo"', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Nieuwe bedraad netwerk opzetten.(Caiway + IPTV) Eigen netwerk : 2 06 jul 2020
Caiway Glasvezel - FiFa (FUT) en Gaming ervaringen Vs problemen Storing : 1 14 jun 2020
caiway en apple airport Algemeen : 4 19 mei 2020
Afstandbediening Caiway CaiWay Glasvezel digitale ontvangers : 3 13 mei 2020
Openstellen caiway glas voor andere providers CaiWay Glasvezel algemeen (waar beschikbaar, ervaringen) : 32 10 feb 2020