obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Gebruik je een router/modem, post hier je ervaringen.
 Onderwerp afdrukken
Draytek 2850VN - wat overwegingen
Murgen
Met een bedrijf aan huis leek het een goed idee om deze router aan te schaffen toen ik glasvezel nam. Het idee is leuk, de router kan ADSL en het Caiway internet allebei aan en doet dan zelf aan een fail-over en load balancing. voor de niet-techneuten, als 1 van de 2 internetten wegvalt heb je altijd de ander nog. Waarom? Omdat we hier wel eens een dag geen Internet hadden door storingen en dat werkt toch onhandig voor een bedrijf.

2 grote tegenvallers:

Het admin menu van de Draytek is erg primitief en onvriendelijk. En erg vervelend, na een firmware update moest je zelf weer alle instellingen er weer inzetten. Dat was lang geleden, moderne apparaten doen dat zelf. De grootste domper (naast de toch wel forse prijs) is dat de WAN - LAN doorvoer maar 70 Mbps blijkt te zijn. Daar zit je dan met je 150 Mbps glas. Een mogelijk firmware update zou volgens Draytek NL naar 120 Mbps gaan maar dat is het dan ook. Kortom: je kunt dan beter 2 netwerken naast elkaar aanhouden. Wifi wordt toch automatisch overgenomen als het primaire wifi netwerk wegvalt en de vaste stations prik je om op router niveau.

Automatisch samengevoegd met vorige post op: februari 27 2013 10:18:56:
Oftewel, de Draytek wordt ingeruild voor een Linksys EA6500. En voip en VDSL blijven lekker op de XS4all Fritzbox draaien.
Gewijzigd door Murgen op 27 februari 2013, 10:18
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Draytek 2850VN - wat overwegingen', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Eigen Draytek Vigor 2132FVn op FTU CaiWay Glasvezel modem : 2 18 sep 2020
Draytek 2850VN CaiWay Glasvezel modem : 1 27 dec 2012