obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
In dit onderdeel kun je alles bepreken over de digitale ontvangers voor glasvezel van CaiWay
 Onderwerp afdrukken
Straks geen Entone of Airties meer nodig voor IPTV?
Adios
http://www.telecompaper.com/nieuws/be...ng--921804

Belgacom onderhandelt met Samsung over Smart-TV's met een ingebouwde decoder, meldt De Tijd. De Belgische incumbent kan op die manier de aparte settopbox voor tv overbodig maken. Volgens De Tijd heeft Belgacom-CEO Didier Bellens in zijn nieuwjaarsrede aangekondigd dat eind 2013 de settopbox kan worden geretourneerd – mits abonnees een nieuwe Samsung televisie kopen. De modem/router in de meterkast blijft dan wel. Het is niet bekend of Belgacom ook praat met andere makers van tv's.

Van Samsung is bekend dat het met TeliaSonera werkt aan dezelfde technologie. Waarschijnlijk is Estland de eerste markt waar de samenwerking wordt uitgerold.

De voordelen van de oplossing zitten in het feit dat de decoder en de televisie bediend kan worden met één en dezelfde afstandsbediening. Daarnaast zijn er minder hardware en kabels nodig. Belgacom zou de integratie ook kunnen gebruiken om meer OTT-diensten te leveren, als aanvulling op het IPTV-signaal.

De Tijd schreeft op 28 januari dat de Vlaamse publieke en commerciële netten werken aan een eigen On-demand-platform, dat als Smart TV-app beschikbaar zal komen. De codenaam is Rumble, voor de zenders VRT, VMMa en SBS Belgium.

De technologie is niet rechtstreeks vergelijkbaar met de CI+ die kabelbedrijven gebruiken. Aangezien zij nog steeds alle digitale zenders tegelijkertijd, gecodeerd versturen, is een module nodig die het signaal decodeert. Belgacom werkt echter met een IP-stream.
 
Speedy_B
Interessante ontwikkeling. Ben benieuwd.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Straks geen Entone of Airties meer nodig voor IPTV?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Nieuwe bedraad netwerk opzetten.(Caiway + IPTV) Eigen netwerk : 4 09 aug 2020
Caiway glasmodem met 2 externe routers voor alleen wifi (AP) Eigen netwerk : 2 09 aug 2020
Iptv via switch (vlan) mac-adressen Storing : 6 19 jun 2020
Geen teletext meer via Aria 7X Storing : 3 03 jun 2020
Wel verbinding maar vaak kort geen internet Eigen netwerk : 2 06 mei 2020