obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Straks geen Entone of Airties meer nodig voor IPTV?
Adios
http://www.telecompaper.com/nieuws/be...ng--921804

Belgacom onderhandelt met Samsung over Smart-TV's met een ingebouwde decoder, meldt De Tijd. De Belgische incumbent kan op die manier de aparte settopbox voor tv overbodig maken. Volgens De Tijd heeft Belgacom-CEO Didier Bellens in zijn nieuwjaarsrede aangekondigd dat eind 2013 de settopbox kan worden geretourneerd – mits abonnees een nieuwe Samsung televisie kopen. De modem/router in de meterkast blijft dan wel. Het is niet bekend of Belgacom ook praat met andere makers van tv's.

Van Samsung is bekend dat het met TeliaSonera werkt aan dezelfde technologie. Waarschijnlijk is Estland de eerste markt waar de samenwerking wordt uitgerold.

De voordelen van de oplossing zitten in het feit dat de decoder en de televisie bediend kan worden met één en dezelfde afstandsbediening. Daarnaast zijn er minder hardware en kabels nodig. Belgacom zou de integratie ook kunnen gebruiken om meer OTT-diensten te leveren, als aanvulling op het IPTV-signaal.

De Tijd schreeft op 28 januari dat de Vlaamse publieke en commerciële netten werken aan een eigen On-demand-platform, dat als Smart TV-app beschikbaar zal komen. De codenaam is Rumble, voor de zenders VRT, VMMa en SBS Belgium.

De technologie is niet rechtstreeks vergelijkbaar met de CI+ die kabelbedrijven gebruiken. Aangezien zij nog steeds alle digitale zenders tegelijkertijd, gecodeerd versturen, is een module nodig die het signaal decodeert. Belgacom werkt echter met een IP-stream.
 
Speedy_B
Interessante ontwikkeling. Ben benieuwd.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Straks geen Entone of Airties meer nodig voor IPTV?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Openstellen caiway glas voor andere providers CaiWay Glasvezel algemeen (waar beschikbaar, ervaringen) : 32 10 feb 2020
Caiway introduceert per 2-10-2017 ''Internet Only'' voor € 39,95 CaiWay Glasvezel algemeen (waar beschikbaar, ervaringen) : 20 23 jan 2020
Vervanger voor de Amino Aria 7X CaiWay Glasvezel digitale ontvangers : 19 30 dec 2019
Welke tv,of Entone Digitale radio en televisie, tips & truuks : 5 26 dec 2019
Problemen met doorspoelen Entone Decoders van CaiWay voor digitale radio en tv. : 3 24 dec 2019