obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Straks geen Entone of Airties meer nodig voor IPTV?
Adios
http://www.telecompaper.com/nieuws/be...ng--921804

Belgacom onderhandelt met Samsung over Smart-TV's met een ingebouwde decoder, meldt De Tijd. De Belgische incumbent kan op die manier de aparte settopbox voor tv overbodig maken. Volgens De Tijd heeft Belgacom-CEO Didier Bellens in zijn nieuwjaarsrede aangekondigd dat eind 2013 de settopbox kan worden geretourneerd – mits abonnees een nieuwe Samsung televisie kopen. De modem/router in de meterkast blijft dan wel. Het is niet bekend of Belgacom ook praat met andere makers van tv's.

Van Samsung is bekend dat het met TeliaSonera werkt aan dezelfde technologie. Waarschijnlijk is Estland de eerste markt waar de samenwerking wordt uitgerold.

De voordelen van de oplossing zitten in het feit dat de decoder en de televisie bediend kan worden met één en dezelfde afstandsbediening. Daarnaast zijn er minder hardware en kabels nodig. Belgacom zou de integratie ook kunnen gebruiken om meer OTT-diensten te leveren, als aanvulling op het IPTV-signaal.

De Tijd schreeft op 28 januari dat de Vlaamse publieke en commerciële netten werken aan een eigen On-demand-platform, dat als Smart TV-app beschikbaar zal komen. De codenaam is Rumble, voor de zenders VRT, VMMa en SBS Belgium.

De technologie is niet rechtstreeks vergelijkbaar met de CI+ die kabelbedrijven gebruiken. Aangezien zij nog steeds alle digitale zenders tegelijkertijd, gecodeerd versturen, is een module nodig die het signaal decodeert. Belgacom werkt echter met een IP-stream.
 
Speedy_B
Interessante ontwikkeling. Ben benieuwd.
 
data-full-width-responsive="true">
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Straks geen Entone of Airties meer nodig voor IPTV?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Na storing 01-08-2019 doet VPN het niet meer Eigen netwerk : 4 11 sep 2019
geen telefoon Storing : 3 10 sep 2019
Entone 515 - ondertiteling Decoders van CaiWay voor digitale radio en tv. : 4 02 sep 2019
Humax 5050c - soms bij 1 zender geen EPG Decoders van derden voor digitale radio en tv. : 3 18 aug 2019
IR extender aansluiting op de Entone CaiWay Glasvezel digitale ontvangers : 9 23 jul 2019
Advertentie