obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
CaiWay/Delta Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » CaiWay/Delta Abonnementen, acties en voorwaarden » Wat verandert er?
Meld hier verbeteringen en verslechteringen in de voorwaarden.
 Onderwerp afdrukken
KPN blaast overname Caiway af
Adios
KPN blaast overname Caiway af

http://www.computable.nl/artikel/nieu...ay-af.html


Telecomaanbieder KPN blaast de begin mei 2011 aangekondigde overname van kabelbedrijf Caiway af. Aanleiding zijn de bezwaren van de Nederlandse Mededinginsautoriteit NMa tegen de overname. KPN zou met de aankoop van Caiway regionaal een te groot marktaandeel krijgen op het terrein van digitale televisie, internet en telefonie. Het kabelbedrijf is eigendom van het investeringsfonds Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF).

KPN kondigde de overname op 2 mei 2011 aan. De netwerkinfrastructuur die Caiway gebruikt, was geen onderdeel van de transactie en zou in handen blijven van investeerder CIF en regionale kabelbedrijven. De overname hing nog op goedkeuring door de NMa. Die goedkeuring hebben beide partijen uiteindelijk niet afgewacht. Caiway bedient een versnipperd dekkingsgebied van Aalsmeer tot Gouda en van Den Haag tot de Utrechtse Heuvelrug. Het bedrijf ontstond in 1981 uit een aantal kabelbedrijven uit het Westland.

Een van de bezwaren van de NMa is dat het regionale marktaandeel van Caiway en KPN te groot zou worden. Zo zouden abonnees in bijvoorbeeld Krimpen aan den IJssel nog alleen zaken kunnen doen met KPN. Door de overname zou KPN er ruim 150.000 radio- en televisieklanten, ongeveer 75.000 internetverbindingen en meer dan 30.000 telefoonabonnees bij krijgen. Begin augustus werd duidelijk dat de NMa de overname nader wilde onderzoeken. KPN bevestigde toen nog de overname te willen doorzetten.

De investeringsmaatschappij blijft door het afblazen van de deal door KPN zitten met de dienstverlener. CIF laat weten op korte termijn geen andere partijen te benaderen. Het fonds zal de huidige strategie voortzetten om Caiway een voorloper te laten zijn op de Nederlandse kabelmarkt. De kabelaar biedt zijn diensten aan over een volledig verglaasd netwerk.

Geloof

De investeerder zegt te geloven in een structurele scheiding van infrastructuur en dienstenlevering.'Een onafhankelijke infrastructuur maakt innovatie en concurrentie mogelijk, waarmee wordt voorzien in een toenemende behoefte aan telecomdiensten in een mobiele samenleving', zegt CIF-directielid Annette Gremmen.

De overname is eenvoudig terug te draaien, doordat in afwachting van de toestemming van de NMa geen veranderingen in het bedrijf zijn doorgevoerd. 'Caiway heeft vastgehouden aan de strategie zoals die er voor de aangekonigde overname lag. De innovatie heeft niet stilgestaan', zegt Gremmen.

Investeringsfonds CIF belegt in communicatie-infrastructuur, zoals zendmasten en kabelnetwerken. De aandeelhouders zijn institutionele beleggers, waaronder pensioenfondsen. CIF wordt beheerd door Bouwfonds Reim, dat deel uitmaakt van de Rabo Vastgoedgroep, een dochteronderneming van de Rabobank Group.


Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/telecom/4487314/1276977/kpn-blaast-overname-caiway-af.html#ixzz1rdFQDPmS
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'KPN blaast overname Caiway af', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Caiway slechte routes? Storing : 1 18 jan 2024
Amino aria 7x naar Caiway omzetten CaiWay/Delta Glasvezel digitale ontvangers : 1 22 dec 2023
Zender van de maand Caiway Interactieve TV, Pay Per Event : 122 11 dec 2023
Werkzaamheden Caiway veroorzaakt storing met dubbel NAT probleem Werkzaamheden : 17 24 aug 2023
Kijken zonder kastje bij Caiway en Delta Interactieve TV, Pay Per Event : 18 08 jul 2023
Advertentie