obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Post je ervaringen over de digitale decoders die CaiWay/Delta bij het pakket levert. Digi1 STB-85ir, Panasonic TU-DC40RD, Humax Duovisio iPVR-9200C, Samsung DCB-B270R, Humax IR-FOX C, Samsung DCB-H360R, Humax 9100, Samsung DCB-P850R / RS, Humax IPVR 9200, Samsung DCB-9401R, Nokia 119c, Siemens Gigaset M750C ir, Philips DCR 2020/03 en 2022/03
 Onderwerp afdrukken
TV-kijken wordt nóg leuker
IPv6-Router
Kreeg vandaag een brief van Caiway dat ze mijn Entone gaan vervangen voor een andere IPtv decoder. TV kijken wordt niet leuker volgens mij omdat ik Dolby geluid, opnames op de Entone (dit neem ik voor lief) kwijt raak. Ik snap best dat Caiway naar één platform wil, maar geef dan minimaal dezelfde mogelijkheden er voor terug. Ga er wel even mee spelen, maar als het tegenval dan kan hij in dezelfde doos als de Entone terug.

Wat ik hoop is dat Dolby geluid en 4K sneller doorgevoerd gaat worden omdat ze hierna nog maar een platform hoeven te onderhouden.
 
peewee67
Ik kan u vertellen: het gaat er niet leuker op worden.

Ik heb de interactieve ontvanger een aantal maanden geleden 2 dagen in gebruik gehad
- doorspoelen van reclame in opnames is niet langer mogelijk
- terugspringen naar het begin van het programma betekent: spring naar het geadverteerde tijdstip in de stream. Je komt dus midden in de reclame uit vóór aanvang van het programma, waar je vervolgens niet in vooruit kunt spoelen. Om gek van te worden.

Ik heb toen de box terug kunnen sturen en alles terug kunnen draaien, dat kan nu niet meer, vier weken na verzending box stopt het signaal. Ik heb ene formele klacht ingediend. Het is toch te gek dat je je oude harddisk recorder weer moet opzoeken om normaal te kunnen opnemen. Ik overweeg het TV abonnement helemaal te cancelen. Dan maar naar de illegale IPTV chinees voor een paar euro per maand.
 
cawul
Het is inderdaad te zot voor woorden. Ik heb een TV adapter voor mijn gehoorapparaten.
Die is aangesloten via toslink.
Jammer maar helaas, die vlieger gaat niet meer op. Dus moet ik zoek gaan daar eventuele converters blah blah.
Wat voor converter, wat zijn de kosten, etc. en... werkt het..!?
Niet dat het geluid niet synchroon loopt, of galm, of brom, of ...

Wij nemen vaak programma's op om ze, wanneer het ons uitkomt, te bekijken.
Dat kan best na maanden zijn. Of documentaires die we ooit nog eens willen zien. Over een half jaar of een jaar. Geen probleem, ze staan op de schijf.
Jammer...
Series opslaan, om ze dan in 1 keer te bekijken, na een half jaar... lukt dat?
Ze schrijven "Een heel seizoen met één druk op de knop opnemen? Dat kan allemaal na jouw TV-upgrade"
Nou, ik ben benieuwd...
Kan dat zonder abonnement op b.v. NPOStart?

Omdat de huidige STB leeg moest heb ik programma's gewist. Stonden nog dingen op van 2018 en 2020 (b.v. Sgt Pepper's Musical Revolution with Howard Goodall).

"TV-kijken wordt nóg leuker" - hoebedoelu?

Voorlopig hebben ze me opgezouten met een probleem.
 
fresno
Gisteren ook deze "geweldige" box mogen ontvangen. Vandaag weer ingepakt en retour. Vanaf heden alleen stereo geluid en geen surround mogelijkheden meer. Klantenservice meldt dat dit er voorlopig ook niet gaat komen. Delta levert wel de juiste interactieve 4K ontvangers, Caiway gaat dit niet doen.
Kortom het vernieuwde platform van Caiway is een downgrade tov het oude platform. Caiway kon geen oplossing bieden. Enige oplossing is dus overstappen. Voor mij betekend dit dus Delta, goedkoper, sneller en met 4k ontvanger met surround.

Wat een slecht beleid en wat vooral kwalijk is, dat dit niet gecommuniceerd wordt met de klanten. Staat niets in de documentatie of mail over deze gemiste kans.
 
cawul
Maar eh .. weet je zeker dat Delta wél 4K doorgeeft? Ze hebben inderdaad een 4k interactieve tv-ontvanger, t.w. de Amino Kamai7, maar welke zenders geven ze 4K door?
In een bericht van juli 2021 (Zeelandnet forum) las ik " Zodra wij meer informatie hebben over 4K of andere updates. Dan zullen wij jullie hiervan op de hoogte houden!"
Dat was het laatste bericht van een ellenlange thread.
Het zou kunnen dat ze inmiddels 4K zenders hebben hoor, hou mij ten goede.

Als ik https://www.delta.nl/televisie/extra-...0-zenders/ kijk zie ik wel "HD" maar geen 4K en dat zouden ze toch zeker vermelden. Nogmaals, ik weet het niet.
 
fresno
4K is voor mij niet de belangrijkste reden. Er zijn nog maar heel weinig uitzendingen in 4K. Ze zijn er wel op voorbereid en Caiway kan dit niet. Wat ik belangrijker vind is het doorgeven van surround signaal. Dat doen ze dus wel. Komt bij dat ze gewoon ook goedkoper en sneller zijn. Was dat voor mij nog niet zo heel belangrijk om over te stappen, is de beperkingen van het tv geluid voor mij wel een zwaarwegend punt. Ik laat nu alles via mijn receiver en high end speakers lopen. Gebruik je alleen het geluid van de tv dan zal het waarschijnlijk niet opgemerkt worden.
 
cawul
Okay...duidelijk. Dacht dat het vooral om 4K ging. Maar in geval van surround, dan heb je gelijk. Sneller, zeker, goedkoper, ook zeker.
Met een kleine kanttekening: ze bieden 1Gbps, maar die ga je, vanwege de 'overhead' niet halen. Het kan zijn dat je rond de 950Mbps blijft steken. Ik heb 800MB verbinding en Speedtest (Ookla) geeft 840-850, dat scheelt niet zo veel dan.

Goedkoper, daar heb je ook gelijk in. Maar het hangt ook een beetje van de zenders af. Bij pakketkeuze is het goed om te noteren welke zenders je wilt hebben en of die in Delta 90 (min of meer het standaard pakket) of 120 zit. Willekeurig voorbeeld: kijk je vaak naar Eurosport 2, het 'Plus pakket' van Caiway, dan moet je Delta 120 hebben. Aan de andere kant moet je voor zenders als "Mezzo' en 'NPO1 Extra' bij Caiway extra betalen (Plus-pakket) terwijl ze standaard in Delta90 zitten.
Een zender als Discovery Science (waar ik regelmatig naar kijk) zit bij Caiway in het Plus pakket, maar bij Delta in hun 120 pakket, niet in 90.

Ik heb het ook overwogen: overstappen, maar ik heb weinig te klagen, heb wat ik hebben wil, betaal daar misschien ietwat meer voor. Ik zie op tegen het gedoe met het wisselen van het modem... Dat is ook een belangrijke reden, moet ik bekennen.
 
fresno
Basis pakket TV is voor ons ruim voldoende en die 200 mb downloadsnelheid zal ik niet echt missen.

Ik ga er van uit dat het omsteken van het modem geen groot probleem zal zijn, maar kies voor de zekerheid wel voor monteur voor het geval dat er iets niet goed zit. Caiway heb ik ook zelf thuis aangesloten.

Waar ik me wel zorgen over maak, is of het overstappen naadloos kan. Zeker omdat wij nu vooral vanuit huis werken.
 
cawul
Ik ben benieuwd. Echt. Vooral dat omsteken van het modem... Mocht het achter de rug zijn, dan hoop ik het nog eens te mogen lezen hier. Hoe het precies is gegaan.
Veel succes!
 
IPv6-Router

fresno schreef:

4K is voor mij niet de belangrijkste reden. Er zijn nog maar heel weinig uitzendingen in 4K. Ze zijn er wel op voorbereid en Caiway kan dit niet. Wat ik belangrijker vind is het doorgeven van surround signaal. Dat doen ze dus wel. Komt bij dat ze gewoon ook goedkoper en sneller zijn. Was dat voor mij nog niet zo heel belangrijk om over te stappen, is de beperkingen van het tv geluid voor mij wel een zwaarwegend punt. Ik laat nu alles via mijn receiver en high end speakers lopen. Gebruik je alleen het geluid van de tv dan zal het waarschijnlijk niet opgemerkt worden.

Ook bij Delta geen Dolby geluid. Caiway en Delta maken gebruik van hetzelfde platform. De Amino 7x kan ook 4K ondersteunen volgens de specs op de Amino site.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'TV-kijken wordt nóg leuker', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Analoog wordt uitgeschakeld, keuze Internetradio Digitale radio of televisie storing : 4 23 apr 2024
Kijken zonder kastje bij Caiway en Delta Interactieve TV, Pay Per Event : 18 08 jul 2023
storing wordt maar niet opgelost Storing : 1 24 jan 2023
Waarschuwing: niet opnemen en (terug) kijken tegelijk Decoders van CaiWay/Delta voor digitale radio en tv. : 3 20 jan 2022
Kan niet kijken naar eerdere programma's Interactieve TV, Pay Per Event : 1 09 nov 2021
Advertentie