obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken
ACM opent netwerken van KPN en VodafoneZiggo met besluit WFA
Sokje
[url]https://www.telecompaper.com/nieuws/acm-opent-netwerken-van-kpn-en-vodafoneziggo-met-besluit-wfa--1262585
[/url]
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) verplicht KPN en Ziggo beide om hun netwerken open te stellen voor concurrerende aanbieders. Dat staat in het marktbesluit Wholesale Fixed Access (WFA), dat op 1 oktober 2018 in werking treedt. De Europese Commissie heeft het besluit in augustus goedgekeurd, behoudens enkele opmerkingen. De ACM heeft die opmerkingen verwerkt in het definitieve besluit.

ACM-bestuurslid Henk Don stelt “dat deze twee partijen gezamenlijk dominant zijn op de markt. Daarmee zouden ze die positie kunnen gebruiken om in stilzwijgende afstemming bijvoorbeeld prijzen voor consumenten te verhogen of voorwaarden in hun voordeel aan te passen. Omdat zowel KPN als VodafoneZiggo die mogelijkheden heeft, vindt de ACM het eerlijk om het netwerk van beide partijen open te stellen voor concurrentie. Op deze wijze kunnen aanbieders zonder eigen netwerk toch hun diensten aanbieden aan consumenten en bedrijven. Zo blijft er voldoende concurrentie op de retailmarkten met meer keuze en goede tarieven.”
 
Bordewolf
Dan heeft de ACM zitten te slapen. Dit is nog meer op Caiway van toepassing dan op KPN !
HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!
 
BeertjeBas
De ACM kijkt primair op nationaal niveau. Dat verhaal klopt dan wel. Kabelgebruikers kunnen volgend jaar meer te kiezen hebben. Maar kijken wat het wordt. Ziggo is, in verhouding tot glas, al vrij goedkoop op de kabel dus de grote vraag is wie zich hier aan waagt. Technisch kan het. Met docsis 3.1 komt er meer bandbreedte beschikbaar. Maar het zal toch lastig worden om meerdere providers op coax te zetten zonder kwaliteitsverlies.

Delta/Caiway zijn qua concurrentiepositie natuurlijk veel dominanter in hun eigen gebieden dan Ziggo en KPN op het landelijke netwerk. Dus regulering zal niet uitblijven. Echter het is een langdurig en ingewikkeld proces met veel juridische haken en ogen. De vorige keer dat de OPTA Delta en Caiway probeerde te reguleren werd dat teruggefloten door de rechter.
Het zou zelfs kunnen leiden tot een faillissement van Caiway en/of van beide. Caiway heeft tot nu toe altijd verlies gedraaid. Daardoor blijven investeringen ook uit en wordt er een minimale service verleend. Ik ga er van uit dat de financiers dit bewust zo doen. Maar op het moment dat door regulering de verliezen flink gaan oplopen zal EQT er mijns inziens snel de stekker uittrekken of het van de hand doen aan de hoogste bieder.

We gaan het zien. De ACM heeft voorlopig de handen vrij voor verdere activiteiten. Alleen nog een rechtszaak met Ziggo die het er niet mee eens is.
 
Bordewolf
Ik heb niet het gevoel dat Caiway zo maar zou omvallen wanneer er meer concurrentie is. Er zijn wel meer kleinere providers en met een samengang van Delta en Caiway die echt wel op handen is komt er een stevige en grote organisatie die landelijk zijn producten gaat aanbieden (immers kan men ook leveren aan Reggefiber!).

Maar zou Caiway failliet gaan dan zegt dat voldoende over deze provider. Dan zijn ze geen knip voor de neus waard.
Ik zie wel vooruitgang maar die gaat niet snel genoeg. Een goede multiscreen die ieder kwartaal wordt geupdate is er niet.
We zitten met een brak gedrocht dat feitelijk al drie jaar niet is geupdate met nieuwe features.

UHD is men nog ver van weg. On demand heeft Caiway niets te bieden. Leuke kortingsacties als korting op mobiel zijn er niet.
De COAX die goed onderhouden werd door Ziggo wordt zwaar verwaarloosd.

Alleen de actie met Delta Energy maar helaas ga je in dat geval meer betalen tov een deal sluiten via gaslicht.com (de korting wordt niet in ALLE gevallen verstrekt zoals Vodafone dat wel doet bij Ziggo en T-Mobile bij Delta).
HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!
 
Hopeloos
https://www.totaaltv.nl/nieuws/acm-gr...en-caiway/

ACM grijpt niet in op kabelnetwerken Delta en Caiway
Het nieuwe marktanalysebesluit WFA dat regulering van het kabelnetwerk van Ziggo (VodafoneZiggo) regelt, geldt niet voor de netwerken van andere aanbieders zoals Delta en Caiway.

VodafoneZiggo heeft vanaf vandaag drie maanden de tijd om een referentieaanbod inclusief een tariefstelling voor toegang tot de kabel aan geïnteresseerde aanbieders en toezichthouder ACM voor te leggen. Dit is de eerste stap in het nog lange proces tot toetreding van derde partijen op het kabelnetwerk van Ziggo. De regulering geldt alleen voor het kabelnetwerk van Ziggo en niet voor de netwerken van andere kabelbedrijven zoals Delta en Caiway, die beide overigens eigendom van het Zweedse investeringsbedrijf EQT zijn.

Marktmacht
In een reactie zegt ACM dat regulering van kabelnetwerken van bedrijven anders dan VodafoneZiggo niet nodig is omdat bedrijven als Delta en Caiway geen dominante speler op de markt zijn. In het marktanalysebesluit zijn dus geen verplichtingen voor deze kabelbedrijven opgenomen.

Ze lachen zich rot Delta/CaiwayAnnoying
 
Sokje
Logisch dat er alleen wordt ingegrepen bij Ziggo en KPN. Deze twee aanbieders maken dan ook het grootste misbruik van de situatie en zijn ook de duurste aanbieders van Nederland.

De belangrijkste aanbieders van zogenaamde triple play-abonnementen
Ziggo en KPN zijn tevens de duurste voor het leveren van een abonnementsvorm
waarbij televisie, internet en telefonie wordt geleverd.


https://www.totaaltv.nl/nieuws/ziggo-...televisie/
Gewijzigd door Sokje op 02 oktober 2018, 12:00
 
BeertjeBas
De grote providers zijn groot geworden omdat ze iets deden waar ze goed in zijn. Dat is een normale gang van zaken.

Caiway
was niet goed in het aanbieden van Telecom diensten maar is "opgericht" met als hoofddoel de opbrengst uit het netwerk van CIF, nu EQT, zo groot mogelijk te maken. Het hoofddoel heeft nog steeds een hogere prioriteit dan het leveren van goede, betaalbare telecom.
Als er, bijv. door regulering, een situatie zou ontstaan dat Caiway op eenzelfde niveau zou moeten functioneren en concurreren als Ziggo en KPN en dus een echte provider zou moeten gaan worden dan zal het rendement zo ver dalen dat EQT geen belang meer heeft bij dit incasseringsvehicle. Dus opheffen, verkopen of misschien zelfs een faillissement.
Kijkend naar de jaarverslagen van Cogas dan denk ik (ben geen boekhouder) dat er constructies zijn opgezet die leiden tot lage belastingen waarin Caiway ook een schakel is. Dit hoeft niet illegaal te zijn natuurlijk.
Dit betoog verklaart ook waarom Caiway achterblijft met investeringen als UHD enz. Er is geen enkele dwang door hun monopolie. Dus wordt er niet geïnvesteerd.
 
BeertjeBas
De ACM doet elke 3 jaar een Telecom marktanalyze. Deze analyze kijkt naar de landelijke verhoudingen. In dit geheel is Delta/Caiway te klein om een rol te spelen in het landelijk speelveld. Dus een marktanalyze is niet (direct) het juiste instrument om deze providers tot ander gedrag te brengen.
Daarom hebben we in juli een verzoek tot handhaving ingediend, speciaal gericht op EQT: http://tistogwat.nl/wp-content/uploads/2018/07/Web_Verzoek-om-handhaving.pdf
De ACM is er primair om misstanden waardoor burgers worden benadeeld aan te pakken. Ook als het gaat om kleinere zaken.
Zoals op ook https://www.facebook.com/Caiwaykostteveel/ te lezen is heeft de ACM voor ons gevoel positief gereageerd, zowel per email als telefonisch.
In ieder geval is het verzoek niet afgewezen. De ACM gaat normaal gesproken voorzichtig om met informatie over lopende onderzoeken. Dus we hebben geen idee wat er nu loopt. We blijven hopen op enige vorm van regulering dan wel het inperking van het monopolie van EQT.
 
Sokje
Volgens dit artikel uit Trouw, is zelfs de kans aanwezig dat Caiway op de kabel wil van Ziggo.


https://www.trouw.nl/home/het-is-geda...~a187f15b/
 
BeertjeBas

Quote

Sokje schreef:

Volgens dit artikel uit Trouw, is zelfs de kans aanwezig dat Caiway op de kabel wil van Ziggo.


https://www.trouw.nl/home/het-is-geda...~a187f15b/


Als Caiway die ambities had dan zaten ze al lang op het glas van KPN/Reggefiber. N.b.: Van alle providers in NL is Caiway ongeveer de enige die hier niet op zit.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'ACM opent netwerken van KPN en VodafoneZiggo met besluit WFA', te verwijzen!
BBcode:
HTML: