obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Meld hier storingen in uw digitale 'ontvangst'.
 Onderwerp afdrukken
AlphaCrypt IC - Wrong external smart card!
suzebee
Behalve eergisteren avond kampen wij in De Lier met een melding op onze Loewe televisie wat rondom 18.30 begint en vooral op de BBC zenders.

Wij maken trouwens gebruik van een glasvezel connectie wat is door Caiway zelf geïnstalleerd.

Wij zien steeds AlphaCrypt IC - Wrong external smart card! Press OK in beeld.
Deze blijft even een aantal seconden en gaat uitzichzelf weg zonder 'OK' of 'end' in te drukken.
De ene avond blijft het continue steeds te zien gekoppeld ook met de feit dat verschillende zenders zijn nog niet eens bereikbaar, maar gisteren was het maar 3 keer te zien en vervolgens weg.
Wij hebben gedurende de laatste 5 dagen maar een avond vrij van de melding gehad!

Wij hebben een reset van onze televisie geprobeerd door middle van de stroom eraf te halen zonder positieve resultaat. De melding blijft komen.

Wij hebben jaren lang een externe card van Caiway in gebruik om onze pakket uit te breiden en dit heeft altijd na behoren gefunctioneerd. Ik vraag me dan af wat is nu mis met onze card. Het is in onze TV geplaatst toen wij hem kocht en is verder nooit eruit gehaald.

De melding begint trouwens op BBC2 wat in onze basispakket zit en heeft geen card nodig!

Kampen wij alleen met dit probleempje of zijn er anderen in het Westland met hetzelfde storing de laatste dagen?

De melding zie ik niet op twee andere televisies (Sony Bravia en Samsung) wat aparte decoders hebben maar GEEN smart cards. Op deze twee TV's zijn alleen de basis pakket zenders te zien.
 
Sokje
Misschien als je de Alphacrypt module vervangt voor een nieuwe CI plus module dat het probleem weg is?
 
Jaco Hage
Loewe heeft jaren geleden DVBC TV toestellen geintroduceerd en niet DVBCI+ toestellen. Dat was rond 2008~2010. Later kwam Loewe met DVBCI+ en tegenwoordig zijn de Loewe zeer sterk verbeterd.
Alphacrypt modules die zijn nooit gecerificeerd geweest voor o.a. Ziggo / Caiway etc. Om toch digitale zenders te kunnen kijken was daar toen i.p.v. de DVB-CI+ module de Alphacrypt DVBC module. Die koste veel geld maar kon wel zorgen dat je digitale TV zenders kon ontvangen. Feitelijk nooit goed gekeurd. Bepaalde B serie van Samsung had hetzelfde euvel dat alleen de Alphacrypt werkte in ziggo gebieden op een DVBC TV. Idem hadden bepaalde types van Panasonic TV's het op deze manier werkend.

Officieel werkte Alphacrypt niet, maar toch wel bij bepaalde TV modellen. Ook was het niet een officieel goed gekeurde CAM module. Het werdt gebruikt als ''hulpmiddel'' om tijdelijk de losse digitale decoder te omzeilen. Idem de TV's van toen hadden heel kort de DVBC optie en al gauw kwam de DVBCI+. Dit ivm de encryptie van smartcards/providers. Ingebouwde DVBC en DVBT heb ik altijd een ramp gevonden. Een losse decoder werkte toen altijd stabieler. Tegenwoordig is het allemaal DVB-CI+ en DVB-S.

Wat Sokje zegt kun je toch eens proberen met een DVCI+ module. Wel belangrijk is het dat de TV up to date is met firmware,
Ook kun je het nieuwe netwerk ID van Caiway eens proberen. Daarnaast zou ik even adviseren de zenders opnieuw te installeren en het smartcardnummer/card te checken met Caiway of dat nog goed werkt.
'' Verbinder in techniek & comfort bij optimizer.co.nl ''
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'AlphaCrypt IC - Wrong external smart card!', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
glasvezel direct op smart tv CaiWay Glasvezel digitale ontvangers : 19 18 feb 2016
Samsung Smart TV met Entone 515 Hardware instellingen : 5 23 jan 2015
Samsung Smart TV H6203 en instellen. Storing : 18 10 jan 2015
Entone en universele afstandsbediening (logitech smart control) CaiWay Glasvezel digitale ontvangers : 15 16 nov 2014
Samsung Smart TV opneem mogelijkheden Digitale radio en televisie, tips & truuks : 9 26 mei 2014