obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Meld internet storing, verbindings en storings problemen met Caiway Glasvezel in dit onderdeel.
 Onderwerp afdrukken
Verbindingskwaliteit Glasvezel wordt niet waar gemaakt door Caiway
Twixje
Sinds vorige week heb ik mijn glas-in-1 pakket geïnstalleerd. Een drama in drie delen.
1. De snelheid is niet veranderd ten opzichte van mijn coax-aansluiting. Zou 300/300 moeten zijn. Gehaald: 23/21 Mbit. Via de helpdesk krijg ik een aardige jongen maar die komt ook niet verder dan te zeggen dat het goed zou moeten zijn. Het ligt waarschijnlijk aan het routertje. Ik heb overigens niet de bijgeleverde Sitecomrouter gebruikt maar mijn eigen Cisco E3200. Kwalitatief veel beter.
Contact opgenomen met Cisco. Firmware geupdate. Geen resultaat. alle instellingen nagelopen. Alles stond al goed. Volgens de Cisco-man moet er iets zijn, waardoor mijn router niet (goed) communiceert met het glasvezelmodem. 12x sneller was beloofd. Ik zou met 6x sneller al tevreden zijn.

Vraag: Welk merk/type router kan deze snelheid wel leveren?? in combinatie met het glasvezelmodem?

2. De bijgeleverder Entone-ontvanger met universele afstandsbediening. Deze werkt niet op mijn dertien in een dozijn Samsung TV. Hierdoor ben ik opgescheept met twee afstandsbedieningen. De codes uit het installatiegidsje allemaal geprobeerd. Bij een enkeling werkt de TV wel met aan/uit, maar de TV springt telkens naar de foute bron (kabel) in plaats van op HDMI te blijven staan. Ook hier een firmware update van de TV gedaan. Samsung helpdesk gebeld. Meneer, onze apparatuur werkt goed. Het ligt aan de kwaliteit van de meegeleverde universele afstandsbediening.

Over kwaliteit gesproken. Je krijgt een afstandsbediening die ergonomisch een drama is. De kleine kanaalkeuzeknopjes zitten helemaal onderaan. Slecht leesbaar. En nee, ik ben nog geen 60-plusser. De helpdeskmedewerker van Caiway heeft een gratis exemplaar toegezegd met grotere knoppen.

3. De Caiway app werkt niet.

Samengevat heb ik er al veel uren inzitten om de aansluitingen te doen, maar nog veel meer om telefonisch contact op te nemen met verschillende helpdesken. Resultaat: nul! Grrrrrrrrrrrrr.

Als er deze week geen oplossing gevonden wordt, stuur ik het hele verhaal retour.
 
willempie
Heb je de testen bedraad of draadloos gedaan ??? Begin eens met je PC direct op het glasmodem aan te sluiten om zodoende je routeer uit te sluiten en kijk dan eens wat voor een snelheid je haalt.
 
Migow
antwoord 1 Wat voor snelheid haal je zonder router dus rechtstreeks glasvezelmodem Pc? Haal je dan de snelheid dan is je router dus echt de bottle neck
Heb zel een asus RT-N66U en werkt tadeloos en is zeer stabiel. Deze kan de snelheden zeker wel aan.
Let ook op de rest van je apparatuur. Heb een laptop waar een wireless kaartje b/g/n in zit, maar daar haalde ik maar 60Mb van me 150 wat ik moet hebben.
Na aanschaf van eenAsus USB-N53 Dual-band Wireless-N600 USB-adapter haal ik draadloos echt wel de 150/150 dus het ligt niet altijd aan caiway Smile

2- Heb hier een samsung smart tv en ja via entone springt de tv ook niet op hdmi ingang. Maar ik ben blij dat ik de entone niet gebruik en gewoon via coax nog kijk. Veel makkelijker en zie de meerwaarde niet van die entone.

3 android of ios?? en wat werkt er dan niet.
Hier heb ik de app op mijn android tablet draaien en geen problemen mee.

Succes in ieder geval
Gewijzigd door Migow op 25 augustus 2014, 16:53
 
Twixje
1 Bedraad haal ik inderdaad 300/300. Mijn router schijnt de bottle neck te zijn, maar de meegeleverde Sitecom gaf een nog slechter signaal. Mijn router moet heeft een 1GB capaciteit. Ook mijn netwerkkaart in mijn laptop heeft die specs. Het gaat echt om de communicatie tussen het glasmodem en mijn router. Ik zou al blij zijn als ik 150/150 haal.

2 Met de entone kun je nog een programmaatje opnemen. Verder is de meerwaarde inderdaad vrij beperkt.

3. Apple iPad3.
 
erlinden
Twixje, welke snelheden haal je bedraad en draadloos indien (in beide gevallen) de router er tussen zit?
Heb je het modem al een keer een half uurtje uit gezet en daarna weer aan?
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Verbindingskwaliteit Glasvezel wordt niet waar gemaakt door Caiway', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Glasvezel Internet + DVB-C Abonnementen : 1 26 apr 2024
Analoog wordt uitgeschakeld, keuze Internetradio Digitale radio of televisie storing : 4 23 apr 2024
Caiway slechte routes? Storing : 1 18 jan 2024
Amino aria 7x naar Caiway omzetten CaiWay/Delta Glasvezel digitale ontvangers : 1 22 dec 2023
Zender van de maand Caiway Interactieve TV, Pay Per Event : 122 11 dec 2023
Advertentie