obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
HbbTV vult NOS Journaal aan
breaker
De NOS heeft de interactieve tv-dienst HbbTV bij haar Journaaluitzendingen geactiveerd. Met deze aanvullende dienst kunnen onder meer video’s en tekstberichten gelijktijdig bekeken worden.

De HbbTV-dienst van de NOS is onderdeel van het HbbTV-signaal van de publieke landelijke tv-zenders Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3. Bij het NOS Journaal kan aanvullende informatie via de rode knop van de afstandsbediening worden opgevraagd.
Aanvullende informatie

Via de HbbTV-dienst wordt bijvoorbeeld bij het NOS Journaal bij een onderwerp eerder gepubliceerde items over hetzelfde onderwerp weergegeven. Dat kan zowel een tekstbericht als video zijn. Bij het lezen van het tekstbericht loopt het geluid van het NOS Journaal gewoon door. Kiest men voor het bekijken van de video dan kan de journaaluitzending tijdelijk niet gevolgd worden. Is er geen uitzending van het NOS Journaal of ander NOS-programma dan kan men via de NOS HbbTV-dienst het laatste nieuws, het meest bekeken nieuws en weer- en verkeerinformatie raadplegen.
Geen doorgifteplicht

Niet iedere Nederlander kan HbbTV gebruiken. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet het televisietoestel of de tv-decoder HbbTV ondersteunen. Verder dient de tv-aanbieder HbbTV door te geven. Dat is alleen via Digitenne, satellietverspreiding via CanalDigitaal en enkele kleinere kabelbedrijven als Caiway en Stichting Kabel Veendam het geval. Grote tv-aanbieders als KPN, UPC en Ziggo blokkeren HbbTV mede omdat de rode knop op de afstandsbediening voor eigen interactieve diensten gebruikt wordt. Het verzoek van de Tweede Kamer om via de mediawet tv-aanbieders een doorgifteplicht voor HbbTV op te leggen, werd door mediastaatssecretaris Sander Dekker om juridische redenen afgewezen.
 
peter1908
Ik ben benieuwd of en hoe dit werkt bij Caiway. Ik had er nog nooit van gehoord en op de site van Caiway is hierover ook niets te vinden.
 
Migow
werkt op mijn samsung smart tv perfect.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'HbbTV vult NOS Journaal aan', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
HBBTV via glasvezel Interactieve TV, Pay Per Event : 6 23 jan 2015
HbbTV werkt gedeeltelijk NOS Journaal en WK voetbal werken niet Digitale radio en televisie, tips & truuks : 6 04 jul 2014