obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Meld internet storing, verbindings en storings problemen met Caiway Glasvezel in dit onderdeel.
 Onderwerp afdrukken
Glasvezel poorten, alles open volgens CaiWay
Biels
Goedemorgen allemaal,

Ik ben nieuw en bij deze meteen het verhaal waarmee ik hier op het forum aan ben belandt. Ik kan er niks over vinden online, ook hier op het forum niet, dus bij deze steek ik meteen van wal:

Sinds 2 maanden heb ik van Caiway het totaal glas pakket afgenomen, upgrade van het totaal kabel pakket dat ik hier voor had. Bij mijn vorige pakket had ik de beschikking over alle poorten om mijn verkeer over heen te sturen, dus op mijn router had ik alle configuraties draaien om zo mijn netwerk goed beschermd maar toch open voor mijn benodigdheden.

Na 2 maanden glas, en dat bevalt me erg goed, kom ik er achter dat er veel, heel veel, poorten dicht lijken te staan op deze verbinding. Ik heb het nu zelfs even direct zonder router aangesloten op een laptop zonder antivirus of firewall en zelfs dan staan er maar een paar poorten open. Al het andere, zoals FTP (21), RDP (3389) of SFTP (115) komen niet door. Ik heb getest met een heleboel websites en ook met een verbinding waarvan ik zeker weet dat deze open staat en nergens kom ik er doorheen.

Nu is het zo dat ik toch wel een open verbinding verwacht van Caiway, en zij melden mij aan de telefoon dat de verbinding ook open staat: "alle poorten staan open meneer, echt alles" zei de jongen die ik te spreken kreeg. "Maar caiway bied GEEN ENKELE ondersteuning als het lijkt dat er niks door komt!". en toen brak mijn klomp...

Ik mag toch verwachten van een internetaanbieder dat deze met bewijs komt dat het daadwerkelijk open staat? Zeker als ik kan aantonen dat dat dus niet zo is? En dan nog, "we ondersteunen het niet", ik betaal toch voor deze dienst? Dit is toch een inherent onderdeel van de dienst? En er staat dan ook nergens vermeld wat Caiway wel en niet ondersteund, of ik kan het niet vinden.

Maar wat ik me dus nu afvraag is: is dit een probleem bij mij? Of zijn er meer mensen die dit probleem hebben? Voorheen kon ik een poort open zetten op mijn router en hup, ik kon er verkeer overheen gooien, alles stond toen wel open. Nu, direct aangesloten op het glasmodem (dat natuurlijk niet te beheren of in te zien is door mijzelf), mis ik een heleboel mogelijkheden die ik in het verleden wel had, en die ik ook veel gebruik.

Dus, zijn er meer mensen met dit probleem? Of, zijn er mensen die kunnen testen welke poorten zij open hebben staan?

Bij mij staan de volgende open: 80 (HTTP), 135 (RPC), 139 (NetBIOS), 443 (SSL) en 445 (SMB ).
 
rhuijben
Het glasvezelmodem is een bridge, geen router. Je ontvangt direct het publieke IP adres via DHCP en de firewall van je pc of router is verantwoordelijk voor de rest. Als je een router achter je glasmodem zet is je situatie 100% als voorheen: in je eigen beheer. De bridge moet gewoon zijn werk doen en daar hoef je als gebruiker niets aan te doen.
(Eigenlijk bestaat het modem uit meerdere bridges voor de verschillende poorten)

De poorten die je nu noemt lijken +- de standaard open poorten op een Windows pc richting een LAN. Het is voor de meeste van die poorten niet aanbevolen die open te zetten naar de wereld. Vermoedelijk filtert je pc de rest (Windows firewall? -> standaard settings)
@lpt1nl - (Open source) software developer voor CollabNet Inc.
AnkhSVN.net - Subversion Support for Visual Studio
 
Biels
Ik ken de techniek en weet hoe dit er doorheen komt, echter ik heb er nu dus geen router tussen zitten en de windows firewall staat uit (verder ook geen andere security software).
 
Rood
Bij mij wordt geen enkele poort door Caiway gefilterd. Misschien ligt het aan de manier waarop je test? Mogelijk kan je er iets meer over vertellen zodat de mensen op het forum je kunnen helpen?
 
erlinden
Weet je zeker dat de test pc ook services draait die luisteren naar de verschillende poorten? En weet je zeker dat je op het juiste IP adres aan het testen bent? Luisteren de poorten (die je aan het testen bent) wel als je ze lokaal benaderd?

En waarom wil je Netbios aanbieden (los van waarom je het ├╝berhaupt nog gebruikt)???

Ten aanzien van de "ondersteuning", Caiw biedt geen ondersteuning op wat jij wilt maar dat is wat anders dan dat zij omdat zij de service wel aanbieden daarvoor ook bewijs moeten leveren. Denk dat ze dan een dagtaak hebben aan alle "IT specialisten".
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glasvezel poorten, alles open volgens CaiWay', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
glasvezel slaapkamer Digitale radio en televisie, tips & truuks : 4 04 sep 2020
Nieuwe bedraad netwerk opzetten.(Caiway + IPTV) Eigen netwerk : 4 09 aug 2020
Caiway glasmodem met 2 externe routers voor alleen wifi (AP) Eigen netwerk : 2 09 aug 2020
T-Mobile kan het wel - Hoe ver Delta en Caiway achterlopen Algemeen : 1 20 jul 2020
Caiway Glasvezel - FiFa (FUT) en Gaming ervaringen Vs problemen Storing : 1 14 jun 2020