obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Meld internet storing, verbindings en storings problemen met Caiway Glasvezel in dit onderdeel.
 Onderwerp afdrukken
Gisteren geactiveerd, vandaag doet glasvezelmodem het niet meer. Bovendien heeft sitecom router nauw
Kmessche
Sinds gisteren heb ik de beschikking over apparatuur voor glasvezel.
Gisteren aangesloten en geactiveerd.

Echter aantal problemen:

Gisteren ook gelijk de sitecom router aangesloten. Ontvangst/snelheid op paar meter van router was goed. Eerste verdieping (hemelsbreed 6 m van meterkast, wel gewapend beton) zie ik de router wel en kan ik ook connecten, maar snelheid is tragisch slecht. Gelukkig is mijn adsl nog niet afgesloten ...
Tweede verdieping zie ik router ueberhaupt niet, maar daar moet of kabel heen worden getrokken of repeater of via lichtnet.
Maar snelheid lijkt per 2 meter te halveren, erg vreemd ...
Ik heb op aanraden bericht op forum, een mac clone uitgevoerd, daarna modem en router 5 min uit. Modem weer aan, gewacht op signaal (<> op constant groen), router aan, wachten, verbinden mbv netwerk kabel. Maar dat lijkt niet te helpen voor de snelheid op ietsje meer afstand dan 4 a 5 meter.

Vanochtend geen signaal meer van glasvezel modem en dus geen internet via glasvezel (weer blij dat adsl het doet). Stekker van modem uit stopcontact, even wachten en weer er in gestopt. Maar het lichtje voor <> gaat niet eens branden, laat staan knipperen.
Schiet dus niet op.

Wat kan ik doen?
Kan Caiway zien of verbinding wel goed zou moeten kunnen werken?
Zijn er, als het modem weer werkt, instellingen voor de sitecom router die er voor zorgen dat glasvezel internet werkbaar wordt? Of moet ik sowieso, zo ja welke, andere apparatuur aanschaffen om met glasvezel internet te kunnen werken?

Groeten en alvast dank!
Karen
 
Kmessche
En met dramatisch slechte snelheid op 1ste verdieping, bedoel ik minstens 1 minuu wachten tot bijv site als nu.nl incl de foto's geladen is ...
 
Adios
Helaas slaapt de technische helpdesk van Caiway op zondag, dus bellen heeft geen zin.
 
Kmessche
Eergisteren de TD gebeld. Eerst 30 minuten in de wacht, daarna goed geholpen. Zostraks is monteur langsgeweest. Glasvezelmodem lijkt kapot te zijn.
Monteur heeft gelijk nieuw modem besteld via Caiway. Nu hopen dat dit modem snel komt, want de telefoon doet het ondertussen al niet meer via KPN ...

Iemand ervaring met hoelang opsturen duurt?
 
Kmessche
Duurt in elk geval minstens een week, nog steeds geen nieuw modem en dus ook geen telefoon etc .... zucht. Waarom geeft de TD geen voorrang aan personaliseren van vervangende modems op moment dat originele defect is?
 
Adios
Waarom? Omdat Caiway liever geld incasseert en een goed product komt pas later.
 
gamespel
Ik snap ook niet waarom dit zo lang moet duren... zouden ze geen modems als spare hebben liggen? Dit zou me niets verbazen....
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Gisteren geactiveerd, vandaag doet glasvezelmodem het niet meer. Bovendien heeft sitecom router nauw', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
fritzbox 7490 blijven gebruiken achter Genexis Platinum router Algemeen : 1 11 sep 2020
Geen teletext meer via Aria 7X Storing : 3 03 jun 2020
snelheid niet stabiel Storing : 5 21 mei 2020
Advies welke WiFi-router achter glasmodem? Eigen netwerk : 51 25 apr 2020
Tijdelijk meer zenders Nieuws van CaiWay : 3 20 mrt 2020