obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
In het onderdeel Glasvezel algemeen van CaiWay/Delta kun je eigenlijk alles posten. Zoals waar beschikbaar, wat zijn de ervaringen, welke techniek wordt gebruikt, welke abonnementen, welke diensten.
 Onderwerp afdrukken
Glasvezel IJsselstein
wwvvdd
Mijn modem komt nog steeds niet online... Verbinding is goed gepatched in de wijkcentrale. Caiway gebeld, maar moet rechtstreeks bij Schuuring zijn. Die zijn natuurlijk om 17:00 naar huis. :-(
 
Clive
Hier net pakket ontvangen. Helaas nog geen klantnummer, dus kan nog niets activeren helaas. Baal hier wel van.
 
Clive
Ik ben/was nog geen klant bij Caiway. En zonder die klantcode/nummer(hoe je t wil noemen) kan je dus niets activeren, heb dat al geprobeerd. Alles is verder wel gewoon goed aangesloten. Heb een brief gehad en daar staat geen klantnummer op. Alleen kenmerk(welk ook begint met een _ ).
 
Clive
Ik was dus nog geen klant. En had mijn aanvraag op 11-6 gedaan. Zit nu dus alleen op klantnummer te wachten. Had deze eerder verwacht dan t pakket. Baal er wel van, kan dus nog geen kant op.
 
wwvvdd
Er komt morgen een monteur van Schuuring langs om alles door te meten, ben benieuwd of ik dan m'n 150 Mbit/s heb...
 
Clive
Net alles geactiveerd. Down: 69.30MB en up: 33.00MB. Wel lekker. Had alleen wat meer verwacht(pakket 150/150). Maar pas net geactiveerd.
 
zoef40
Ik ben sinds gisteravond inmiddels ook online met mijn 150/150 abbo, maar dat had nog wat voeten in aarde. Gisteravond rond 17:30 uur had ik ineens geen internet meer en geen telefoon. Modem gereboot, router gecontroleerd, was OK. Pingen naar caiway: Time outs, ofwel packetloss... Ik bellen naar de helpdesk met mijn mobiel. Die man melde toen doodleuk dat ze mijn kabelmodem al hadden uit gezet omdat ik mijn glasvezelpakket al ontvangen zou hebben, wat natuurlijk niet het geval was. Hij de track&trace nagekeken, bleek het pakket nog onderweg te zijn.
Half uur nadat ik had opgehangen werd dit afgeleverd. Aangesloten volgens de handleiding. Dit verliep allemaal perfect, en bleef goed tot 1,5 uur verder we ineens geen internet toegang meer hadden. Alles uit gezet en gereboot in de volgorde: modem>router>PC. Dit duurde een aantal minuten en sindsdien een werkende verbinding.

Downloadsnelheid in de praktijk bedraad: 20MB/s

DVD-5 in 3:15 min
MKV van 9 Gb in 7:30 min
Full Bluray van 41,5GB in 37 min


Verder is de latency van het netwerk een strakke en stabiele 2ms via de bedrade PC die achter de router zit. Iets waar ik bijna 2 jaar lang op de coax problemen mee heb gehad met total packetloss en spikes boven de 2000ms, iets waar je totaal niet mee online kon gaan. Kortom: ik ben tevreden met het netwerk zoals het er nu ligt. Waarom ik met WIFI een hogere up dan down haal moet ik nog nakijken. Ga eerst maar eens de laatste WIFI driver voor die netwerkkaart installeren, daarna eens de router opnieuw configgen. Tips zijn welkom.
EDIT: net mijn Acer S3-391 Ultrabook geupdate v.w.b. drivers en BIOS. Haal nu 90Mbit synchroon op 4 meter vanaf de router. Alleen is elke opvolgende meting weer anders.
Vooralsnog ben ik tevreden. En als ik mijn router in de nabije toekomst zou willen vervangen dan ga ik voor de Draytek Vigor 2130n Wireless-N Gigabit IPv6 Router 2 VPN. http://www.routershop.nl/draytek-vigo.../pid=19325


Snelheid zonder router (bedraad):
316snelheid_zonder_router

Snelheid met router (bedraad):
2iacpzo

Snelheid WIFI:
ehgi1u
Gewijzigd door zoef40 op 02 juli 2013, 12:12
 
rhuijben
Vanmorgen is de verbinding handmatig geactiveerd door Caiway Smile

Alles omgezet, router doet het prima... zelfs ipv6 loopt weer na even sleutelen en dan opeens...

Krijg ik een nieuw DHCP adres.
(Caiway's DHCP server gaf een NACK op het verzoek van mijn router om hetzelfde adres te verlengen)

Ok, intussen is het merendeel gescript om daar netjes direct mee om te kunnen gaan. Wel even wennen na 8 jaar een statisch ip adres dat ik binnen een uur al een nieuw adres krijg.
(Ik vermoed dat dit het gevolg is van wisselen van de pc naar de router)
 
rhuijben
Nee. Ik heb er niets over kunnen vinden of dat aan te vragen is.
(Heb er op zich best wat voor over als dat zou kunnen). Info welkom Smile

Ik had bij Tele-2 een vast adres. (Was onderdeel van hun initiele Adsl-2 architectuur in 2005)

Sinds een uur na het wisselen van mijn notebook door mijn router is het adres op de glasvezel trouwens gewoon stabiel. Het adres wordt nu netjes ieder half uur vernieuwd via DHCP.

Ik vermoed dat ik in het eerste uur 2 adressen gekregen heb door het wisselen van MAC-adres, en dat die daarna hardhandig opgeruimd zijn.
 
Tony
Ik heb net mijn glasvezel modem aangesloten maar waarschijnlijk is de verbinding niet nog niet klaar bij caiway. De brief kwam 26 juni binnen.


Het modem laat alleen power + een knipperend signaal ( <> ) lampje zien. Morgen even kijken of het modem werkt.
Gewijzigd door Tony op 02 juli 2013, 22:41
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glasvezel IJsselstein', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Glasvezel Internet + DVB-C Abonnementen : 1 26 apr 2024
Kan mijn modem( glasvezel) niet activeren. Wel internet CaiWay/Delta kabel modems, Motorola, Arris, etc. : 2 11 feb 2023
Fritz!Box 5490 instellingen voor Delta glasvezel Hardware instellingen : 4 31 mei 2022
DVB-C via Caiway glasvezel? CaiWay/Delta Glasvezel digitale ontvangers : 4 10 nov 2021
TV op glasvezel loopt 25 seconden achter Snelheid : 11 24 sep 2021
Advertentie