obey-robots.txt
CBizz lanceert FTTFF voor Floating Farm

Glasvezelprovider CBizz sloot op 31 maart een overeenkomst met de Rotterdamse Floating Farm. Het bedrijf gaat zakelijke glasvezelverbinding leveren aan deze innovatieve drijvende boerderij, die vanaf aanstaande zomer in de Merwehaven in Rotterdam komt te liggen. - 1 april 2016

Met een FTTFF (Fiber to the Floating Farm) verbinding van CBizz, geleverd over het moderne glasvezelnetwerk van CIF, krijgt de Floating Farm de beschikking over een kwalitatief hoogwaardige, zakelijke internetverbinding. Moderne bedrijfsvoering in de landbouw- en veeteeltsector kent een hoog ICT-gehalte en vraagt om innovatieve internetoplossingen, met goede SLA´s en toegesneden op de databehoeftes van een hedendaagse onderneming.

Wifi netwerk voor koeien

Met dit nieuwe FTTFF-concept van CBizz kan de Floating Farm haar bedrijfsvoering en educatieve doelstellingen optimaal gaan ontwikkelen. Onder andere de mogelijkheid voor een wifi-netwerk waarin alle veertig koeien worden opgenomen wordt onderzocht. Met de inzet van big data toepassingen en IoT technieken kan de veestapel dan dag en nacht gemonitord worden om bijvoorbeeld de gezondheid van de koeien scherp in de gaten te houden. Ook kan er stabilisatiebewaking van het platform worden ontwikkeld en kunnen bijvoorbeeld de viscositeit en het zoutgehalte van het havenwater en het drijfvermogen van het platform in de Merwehaven permanent worden bewaakt.

Innovatieve wereld

Zakelijk internetprovider CBizz geeft aan zich prima thuis te voelen in de innovatieve wereld van de kweek, veredeling en logistiek van flora en fauna. Het bedrijf heeft zijn wortels in het Westland en werkt graag mee aan het vernieuwende Floating Farm initiatief. Op de zelfvoorzienende, drijvende boerderij zal op een diervriendelijke en duurzame manier dagverse zuivel worden geproduceerd.

Partners

Samen met partner Speer IT, verantwoordelijk voor de registratie van dit nieuwe FTTFF-netwerk in het Cocon-systeem, en TechAccess voor het ontwikkelen van redundante radio-oplossingen, kan CBizz aan elke ondernemer een kwalitatief hoogwaardige glasvezeloplossing leveren. Recent heeft CBizz de Rotterdam Science Tower aan het Marconiplein redundant ontsloten via glasvezel. Met een hoogwaardige radioverbinding vanaf het Floating Farm platform naar de Marconitoren, moet het mogelijk worden om ook voor de Floating Farm een redundante verbindingsoplossing te realiseren.

Meer toepassingen

CBizz onderzoekt momenteel ook andere glasvezelproposities, waaronder FTTFFR (Fiber to the Floating Forest Rotterdam) en FTGTN (Fiber through GeoTermical Networks). Voor deze toepassingen wordt eveneens nauw samengewerkt met Speer IT en TechAccess.
Bron: CBizz

No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.