obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Geen internetverbinding
CJ
Hallo allemaal,
Ik ben erg onbekend met glasvezel en hoe eea werkt maar vandaag het glasvezel modem geinstalleerd en mijn glasvezel internet geactiveerd. Via netwerkka bel aan playstation supersnel internet! Met de playstation en met de laptop waarmee ik het glasvezel heb geactiveerd kan ik via een TP-link gigaswitch tegelijk van het snelle glasvezel gebruik maken. Ik heb dus direct een kabel vanaf de modem naar de switch en daarin 5 poorten waaraan de playstation en de laptop verbonden zijn. Daarna geprobeerd om een andere pc aan te sluiten ipv de laptop maar dan kan er geen internetverbinding gemaakt worden. Melding: geen ip adres. Klopt het dat het glasvezelmodem maar 2 apparaten kan voorzien van een ip adres? Moet ik iets aan de instelling van de modem doen of moet er een router tussen?
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Dank alvast!

Groet, CJ
 
Sokje
Je moet bij meerdere apparaten die je bedraad aansluit, eerst een router aansluiten op je glasvezelmodem. Op de router kan je dan een switch aansluiten als je aan het aantal LAN uitgangen niet genoeg hebt van je router.
 
CJ
Hey Sokje,
Dank voor je snelle reactie! Het gaat erom dat ik 1 ka bel vanaf de modem heb waarop ik meerdere apparaten wil aansluiten. Via een switch zou dat moeten kunnen maar dat lukt dus niet. 2 app lijken de max te zijn. Maar volgens jou zou een router het probleem van de ip adressen oplossen?

Jou oplossing zou dus betekenen dat ik de doorgetrokken kabel in de router doe En dan diverse apparaten kan aansluiten. Krijgen ze dan van die router elk een ip adres?
 
Sokje
Ja. Je hebt volgens mij toch een router nodig om je wifi apparaten te voorzien van internet. ( mobiel, tablet etc)
 
CJ
Het gaat mij niet om de wifi maar om bedraad. Wifi heb ik eigenlijk niet nodig vandaar dat ik geen router erbij heb besteld.
 
kareltjuh
Hey CJ, het zit namelijk zo dat het glas modem een soort bridge is die het glas signaal alleen omzet naar een UTP signaal. Hier krijg je maar 1 IP adres waardoor je er maar 1 apparaat op kan aansluiten. Als je dan meerdere apparaten wilt aansluiten dan moet je er iets tussen zetten die meerdere IP adressen kan uitdelen en het enige dat dat kan doen is een Router.

Wel raadzaam is dan een router te nemen met minimaal 1GB poorten ivm de snelheid van je glasvezel.

Zoals je al zegt is Wifi niet belangrijk dus dan hoef je niet echt voor een duurder model te gaan.
Blij met Cisco en Juniper
 
CJ
Vandaag router gekocht en aangesloten.
Opstelling is dan:
Glasvezelmodem—> router —> via doorgetrokken ka bel switch en daaraan via diverse kabels de apparaten. Die laatste kabels lagen los door de kamers en toen hadden alle app verbinding. Tot zover alles goed.
Daarna 1 kabel langs de muur weg gewerkt en aan het uiteinde een wandcontactdoos met 2 ethernetaansluitingen die dan weer gebruikt kan worden om de app in te pluggen. Helaas werkt dat dus niet! Met een kabeltester alle kabels getest en ok bevonden. Wat klopt er nou niet? Iemand een idee?
 
kareltjuh
Welke code heb je gebruikt op de outlet? Als je kabels met oranje beginnen moet je wel de B code gebruiken en niet de A
Blij met Cisco en Juniper
 
CJ
Kabels die ik gemaakt heb volgens de beschrijving.
Dus in het stekkertje bruin rechts en dan tot oranje links.
 
CJ
Oh outlet, excuus.
Ik neem even aan dat dat de wandcontactdoos is? Maar daarbij ook bruin in 8 en dan tot wit/oranje in 1
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Geen internetverbinding', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Netflix geeft via wifi geen surround Hardware instellingen : 15 11 mrt 2020
geen telefoon na activatie glas verbinding Storing : 5 24 dec 2019
geen telefoon Storing : 3 10 sep 2019
Humax 5050c - soms bij 1 zender geen EPG Decoders van derden voor digitale radio en tv. : 3 18 aug 2019
Geen diensten van Caiway beschikbaar Eigen netwerk : 16 17 jun 2019