obey-robots.txt
Downloads: Sequoiaview

Sequoiaview


Dit programma van de technische universiteit van Eindhoven is zeker een aanrader. SequoiaView analyseert je harde schijf en presenteert de inhoud vervolgens in een soort blokdiagram. Zo zie je in één oogopslag hoeveel ruimte bepaalde bestanden innemen.
Bij het opstarten scant SequoiaView je harde schijf, waarna het programma een overzicht van de structuur van je harde schijf opbouwt. Elk bestand wordt een rechthoek, geheel in verhouding met de de plaats die het inneemt op de harde schijf. Aanvankelijk is de gegenereerde afbeelding grijs, maar je kunt er ook voor kiezen om elk bestandstype een andere kleur mee te geven.

Folders verschijnen als gele kaders rond bestanden. Door te dubbelklikken daal je af in de folderstructuur. Als de cursor boven een bepaald bestand hangt, is te lezen hoe groot het desbetreffende bestand is en hoeveel procent van de folder en de HD wordt ingenomen. Via de rechtermuisknop kun je een geselecteerd bestand openen.
Het is ook mogelijk om filters in te stellen om bepaalde bestanden te benadrukken of uit te sluiten, en bestandstypes toe te voegen.
Created:
Cees
02 mei 2013, 10:19:22
Downloads
Download 573

Download:
Download
Download Stats Downloads: 6
Downloaded: 2183
Most Downloaded: Sequoiaview [ 573 ]
Most Recent: Sequoiaview [ 573 ]