obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Post hier resultaten van speedtests!
 Onderwerp afdrukken
Wanneer glasvezel in IJsselstein operationeel?
Adios
Van CIF krijg je toch geen antwoord. Heb ik ook nooit gehad.
 
Migow
Kabelaar Caiway gaat diensten aanbieden via glasvezel, waaronder het netwerk van Reggefiber. Dat maakte Randolf Nijsse van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF) gisteren bekend op het Breedband Congres in Laren.

CIF wilde het dienstenbedrijf CAIW Holding BV (Caiway) aanvankelijk verkopen aan KPN, maar in april ketste de deal af. De overname van de dienstverlener stuitte op teveel bezwaren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa. Dat was een onaangename verrassing, zo moest Nijsse gisteren toegeven. “Wij hadden het netwerk van Caiway vooral gekocht vanwege de infrastructuur, het aanbieden van diensten zien we niet als een kerncompetentie.”

CIF moet Caiway nu alsnog zelfexploiteren. Zo worden de bestaande diensten voor het eind van het jaar opgewaardeerd, maar belangrijker is dat de kabelaar ook diensten zal gaan introduceren via open glasvezelnetwerken, zoals die van Reggefiber, een belangrijke concurrent van CIF.

Caiway is de derde kabelaar van het land met ongeveer 143 duizend televisieklanten, 74 duizend internetklanten en 33 duizend telefonieklanten.



En nu nog andersom dat op het CIF glasvezelnetwerk ook anderen kunnen/mogen!
 
Adios
Dit is toch de giller van het jaar! Caiway gaat op het netwerk van Reggefiber de concurrentie aan. ( mogen ze eerst de tarieven en diensten weleens grondig gaan herzien! ) maar op het netwerk van CIF is geen concurrentie.

Leuk voor de mensen die aangesloten zijn op de netwerken van Reggefiber, maar hier hebben we dus als aangeslotenen op het CIF netwerk geen bal aan !
 
Adios
Caiway heeft volgens mij nu de laagste internetsnelheden van Nederland op de glasvezel. Wat een blamage en onbegrijpelijk dat Caiway het zo ver heeft laten komen !
 
Caiway Webcare

Quote

Fiber90 schreef:

Caiway heeft volgens mij nu de laagste internetsnelheden van Nederland op de glasvezel. Wat een blamage en onbegrijpelijk dat Caiway het zo ver heeft laten komen !


Het is niet zo dat die snelheden nooit zullen veranderen. Uiteraard zijn we er ook van op de hoogte dat er binnenkort veranderingen moeten (en zullen) komen.

Bert Vellekoop
Handtekening
Caiway Webcare Team
 
Adios
Ik waardeer dat je hierop antwoord Bert, dat ten eerste.

Ik heb ook nooit gedacht dat Caiway de snelheden niet verandert in de toekomst.
Maar Caiway is de laatste twee jaar erg traag met aanpassingen en verbeteringen ( behalve met tariefsverhogingen dan)

Waar Caiway vroeger als eerste nieuwe zenders bijvoegde en voorop liep met het aanbod HD zenders, zie ik dat Caiway langzaam wordt ingehaald door de concurrentie en dat Caiway nog steeds van bepaalde belangrijke zenders zoals Fox Life geen HD versie doorgeeft.

Dat de internetsnelheden binnenkort gaan verhogen , werd ook de hoogste tijd.

Maar ondertussen laten jullie de klanten wel veels te veel geld betalen voor antieke internetsnelheden en dat is iets wat ik Caiway wel kwalijk neem.
Ik vraag me ook af als Caiway niet had besloten om ook op de Reggefiber netwerken te gaan , of Caiway ook de snelheden verhoogd zou hebben. Nu moeten jullie concurreren met vele andere aanbieders, maar op het CIF netwerk hoeft Caiway dat niet.

De Rekam is al driekwart jaar geleden aangekondigd in Krimpen, maar is er nog steeds niet.
Toch blijft het basicpakket gecodeerd, wat de Krimpense burger toch een hoop extra kosten en beperkingen bezorgt in de vorm van CI modules en smartcards en op maximaal drie televisies kijken op één abonnement.

Wat denk je hoe ik me voel als Krimpenaar als Caiway straks op het Reggefiber netwerk, het volledige DVB-C aanbod gaat doorgeven via de tweede glasvezel op de coax-uitgang en het basicpakket ongecodeerd, zoals de andere aanbieders ook doen op het Reggefiber netwerk?
Die kunnen straks dan ook op een onbeperkt aantal televisies naar het basicpakket kijken, maar hier in Krimpen blijven we opgescheept met die afschuwelijke smartcard terwijl er geen tweede aanbieder is!

Je begrijpt dat ik dat nog steeds zeer onrechtvaardig vindt. Ik ben niet het enige huishouden in Krimpen dat aan 3 smartcards niet genoeg heeft en met lede ogen moet aanzien dat ook gebieden die er later zijn bijgekomen als Krimpen zoals het KBG gebied, geen smartcard nodig hebben voor het basicpakket!

Maar wij moeten nog steeds vanaf het vierde toestel een nieuw abonnement afsluiten!.

Het is gewoon om te janken, deze onrechtvaardigheid !!! ( want waar blijft de Rekam dan ? )
 
doghouse
Achterveld noord begin juli aanvang huis aansluitingen ,sinds een week een (nietszeggende) overeenkomst met Provides die daarin alleen het eigenbelang hebben veilig gesteld.Willen de aansluiting in de meterkast waar geen stopcontact zit, deze mag de bewoner uit eigen zak betalen ( na toestemming).
vd Berg beweerd dat het stopcontact door Caiway gerealiseerd word . Wie is er nu aan het liegen??
 
Adios
Bij ons in Krimpen werd het stopcontact kostenloos aangelegd als je minimaal een basicabonnement afnam bij Caiway.
Want in veel huizen was geen stopcontact in de meterkast.
 
Migow

Quote

paul schreef:

Provides wilt het in de meterkast maar meeste bewoners willen het in de huiskamer in de buurt van een tv.
Dit is typisch provides die zich zogenaamd inzet voor de huurders maar ondertussen hun eigen belangen veilig steld.
In mijn meterkast komt geen aansluiting maar in de woonkamer via de bestaande coax kabel ingang ik word dood moe van provides.


Volgens mij staat er toch echt naast de bestaande aansluiting


Glasvezelkabel in de woningen zonder algemene entree.
De glasvezelkabel wordt aangesloten op een nieuw kastje naast de reeds bestaande Coaxkabel. Bij de meeste woningen is dit in de meterkast, bij sommige woningen is dit in de woonkamer. Aan het plaatsen van dit kastje en het aanleggen van de glasvezelkabel zijn, gedurende het nu lopende project, geen kosten verbonden.
Eventuele verlenging/verplaatsing van de glasvezelkabel naar een ander punt in de woning moet u zelf regelen. De eventuele kosten hiervoor zijn voor rekening van de huurder(s).

Glasvezelkabel in de gestapelde woningen met algemene entree.
Per gebouw moet worden bekeken hoe de glasvezelkabel naar de woningen wordt doorgetrokken. Er zal waar mogelijk gebruik gemaakt worden van de reeds bestaande invoeringen. De glasvezelkabel wordt dan aangesloten op een kastje naast de reeds bestaande Coaxkabel. Is dit niet mogelijk dan zal er een nieuwe invoering worden gemaakt. Dit alles gaat in overleg tussen Provides en CIF B.V.


Dus als je nu je aansluiting in de kamer hebt dan komt die er toch gewoon naast? Wat is dan het probleem?
 
wimlem
Je mag toch zelf bepalen waar je dat kastje laat ophangen? Mijn cai komt in de meterkast binnen, maar het glasvezel heb ik gewoon ergens anders laten plaatsen.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Wanneer glasvezel in IJsselstein operationeel?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Kan mijn modem( glasvezel) niet activeren. Wel internet CaiWay/Delta kabel modems, Motorola, Arris, etc. : 2 11 feb 2023
Fritz!Box 5490 instellingen voor Delta glasvezel Hardware instellingen : 4 31 mei 2022
DVB-C via Caiway glasvezel? CaiWay/Delta Glasvezel digitale ontvangers : 4 10 nov 2021
TV op glasvezel loopt 25 seconden achter Snelheid : 11 24 sep 2021
instabiel glasvezel modem sinds medio Januari 2021 CaiWay/Delta Glasvezel internet verbindings problemen : 4 06 mrt 2021
Advertentie