obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Post hier resultaten van speedtests!
 Onderwerp afdrukken
Bagger snelheid met snelste Abonnement
zoef40
Och joh,

Wat jij hebt heb ik al meer dan 1 jaar! En ook hetzelfde antwoord van Caiway: Ligt niet aan ons hoor. Mijn UTP kabel vervangen, modem staat in de meterkast naast het AOP. Router er tussenuit gehaald....maakt niks uit.
Ik heb dit alléén als er veel gebruikers online zijn en dat is meestal doordeweeks na 17:00 en in het weekend.
Het feit alleen al dat het doordeweeks overdag geen problemen geeft i.c.m. het door mij getestte maakt overduidelijk dat dit hier in IJssesltein een capaciteitsprobleem is (wat ook door ze is toegegeven). Vervolgens melden ze triomfantelijk dat het is opgelost, waarna ik weer ga testen....weer hetzelfde. Monitoring doen ze ook niet (dan heb je toch veel meer info?).
Voor alle duidelijkheid; de gewone gebruiker die een beetje surft en download zal hier weinig last van ondervinden. Maar als je online gamed zoals ik dan zijn de rapen gaar en heb je een ontiegelijke lag in je spel wat het onwerkbaar maakt.
Ik heb het na ruim 1 jaar maar opgegeven, het zal wel met geld te maken hebben. Ik hoop dat KPN door de overname de latency van het netwerk flink gaat verbeteren d.m.v. glasvezel en andere investeringen.
Ik hoop ook een beetje op een professionele reactie van één van de Caiway medewerkers die zijn nek durft uit te steken en mijn case wil gaan onderzoeken en oplossen. Bijgaand een screenshot van de pingtijden van vanmiddag...:-(
screenshot00051
 
darkstalker
Volgens mij kan je beter geen pingtest doen naar de website van Caiway. Ik ervaar zelf altijd dat de website langzaam is, zelfs als m'n verbinding goed is.
Ik gebruik zelf altijd http://pingtest.net en kies dan altijd Alphen of Utrecht. De servers van qweb vind ik erg wisselvallig.

45651496 45651516

Voor degenen die bovenstaande nog wel OK vinden; Dat is niet OK, daar kun je niet mee gamen (iig geen fps games).
 
Caiway Webcare

Quote

zoef40 schreef:

....

Ik hoop ook een beetje op een professionele reactie van één van de Caiway medewerkers die zijn nek durft uit te steken en mijn case wil gaan onderzoeken en oplossen.


Bij deze.

Ik ga voor je kijken zodra ik je postcode en huisnummer heb ontvangen in een PB, na mijn onderzoek kom ik bij je terug.

@darkstalker heb je exacte tijden voor me wanneer je verbinding het slechts was. Je case is weer geopend, er zijn wat extra details nodig om verder te komen.

Bert Vellekoop
Handtekening
Caiway Webcare Team
 
darkstalker
Exacte tijden houd ik niet echt bij, maar in de screenshots die ik post staan altijd tijden van de uitgevoerde tests. Alhoewel de verbinding qua download afgelopen weekend ok was, was de upstream channel wel degelijk aan het volraken, getuige de upload resultaten die ik haalde (fluctuerend tussen de 1.8Mbit en 2.5Mbit), waardoor de ping stijgt. Ik heb het weekend niet kunnen gamen omdat de ping veels te hoog was (75ms-200ms).

Eerlijk gezegd zijn speedtests naar Nederlandse sites daarom ook niet echt voldoende. Games tegenwoordig gebruiken minder dedicated servers, maar gebruikers onderling wisselen host functies af. Maar als iedereen in een game een groene connectie heeft, en ik de enige met een 1-bar rode connectie heb ligt het toch echt aan mij. Een speedtest (naaldwijk.speedtest.net) geeft dat wel een goede score waar (niet zo gek binnen het caiway netwerk, maar niet representatief), maar de latency is slecht op landelijk/internationaal niveau.

Automatisch samengevoegd met vorige post op: augustus 25 2011 00:08:55:
Internet ligt er sinds 10 min. uit...
DS lampje blijft oranje knipperen.
Was net aan het gamen -_-
Gewijzigd door darkstalker op 25 augustus 2011, 00:08
 
DH64

Quote

darkstalker schreef:

Internet ligt er sinds 10 min. uit...
DS lampje blijft oranje knipperen.
Was net aan het gamen -_-


Het lijkt erop dat als jij gaat gamen jouw internet connectie knock-out gaat iedere keer ?
 
Caiway Webcare
Dat je verbinding er uit lag komt door de aangekondigde werkzaamheden. Zie ook http://www.caiway.nl/site/nl/klantens...50964.html

Het voordeel van deze werkzaamheden is dat er nu geen problemen meer moeten zijn met de snelheid in Maassluis.

@Zoef40, zojuist achterhaald dat het verkeer in je regio niet het probleem veroorzaakt. We gaan verder kijken op basis van je signaal. Zal dat straks nog in een E-mail uitleggen.

Bert Vellekoop
Handtekening
Caiway Webcare Team
 
darkstalker
Wat een lijpe situatie. Vannacht klapte de verbinding er dus uit, waarbij alleen de power groen en DS lampje oranje brandde. De router kreeg een intern modem adres (192.168.100.1). Een reset van zowel het modem als de router hielp daarbij niets. Dus heb ik van beide maar de stroom eraf gehaald de rest van de nacht en ben gaan pitten. Toen ik een half uur geleden de modem als eerste aanzette, bleef de DS oranje branden, plus dat de US groen brandde. Een reset van de modem bleef hetzelfde uitkomst geven. Toen ik 10 minuten later de router en pc aanzette maakte de modem pas verbinding (eerst maakte het modem uit zichzelf verbinding) en nu werkt de verbinding weer.
Het lijkt wel alsof het modem van het netwerk afgeflikkerd was en opnieuw aangemeld/geactiveerd moest worden. Maargoed, het lijkt enigszins een positief effect gehad te hebben. De upload is weer goed ipv 2.5Mbit-3Mbit.
1449391644

Nu maar kijken of het ook zo blijft tijdens de avond ^_^

Oh, ik zie nu de post over het onderhoud ^_^
Tja, ik bekijk dat gedeelte van de website zelden omdat de posts zo snel verwijderd worden. Meestal kijk ik op storingsoverzicht.nl en als ik op een caiway link klik, blijkt die al van de caiway site verwijderd te zijn.
 
Caiway Webcare

Quote

darkstalker schreef:

.....


Het lijkt wel alsof het modem van het netwerk afgeflikkerd was en opnieuw aangemeld/geactiveerd moest worden.


Eigenlijk is het precies andersom. Het netwerk was ontkoppeld en opnieuw gebouwd na afronding van de werkzaamheden.

Bert Vellekoop
Handtekening
Caiway Webcare Team
 
darkstalker
Ik weet niet of het naschokken zijn, maar zonet klapte m'n verbinding er helemaal uit. Het was desondanks maar 1 minuut, waarbij op het modem zelfs de DS oranje brandde. Na een minuut floepte die weer groen en krijg de router weer een IP.
 
Caiway Webcare
Moet nu weer helemaal goed zijn, evenals de snelheid.

Graag hoor ik na het weekend hoe het is gelopen.

Bert Vellekoop
Handtekening
Caiway Webcare Team
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Bagger snelheid met snelste Abonnement', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Wifi snelheid te laag Eigen netwerk : 5 17 jul 2022
snelheid niet stabiel Storing : 5 21 mei 2020
Abonnement Abonnementen : 8 09 jan 2020
G600 vs G500 relatief lagere snelheid? Snelheid : 7 27 dec 2019
Delta begint met aanbieden 1Gbit/s-abonnement via kabel voor 125 euro per maand Algemeen : 2 30 nov 2018
Advertentie