obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Communicatie problemen tussen je programma en CaiWay/Delta? Instellingen voor Email, POP, SMTP. P2P, emule, kazaa, edonkey poorten. Usenet/nieuwsgroepen instellingen voor Grabit, Newsleecher kun je hier naar vragen.
 Onderwerp afdrukken
Kan geen e-mail verzenden op tablet
cawul

Quote

Bordewolf schreef:

Cawul, je geeft het niet met zo veel woorden aan maar POP-mail is een sterk verouderd systeem en bestaat bij zo goed als geen enkele provider meer.
IMAP is tegenwoordig (zeker op nieuwe tablets) de standaard. Het voordeel van IMAP is bovendien dat je wel 10x je mail kan ophalen op verschillende devices en je mail op dat device weg kan gooien zonder dat er op de andere devices hetzelfde gebeurd.


Ja, je hebt gelijk, het is een wat gedateerd systeem, maar dat nog steeds goed werkt. Er zijn redenen om IMAP te gebruiken, maar daarentegen kunnen er ook goede redenen bestaan om POP3 te blijven gebruiken.

Ja, voor wat betreft tablets enzo, dan is IMAP beter. Over het algemeen wordt bij het opzetten van een mail account op je tablet gekozen voor IMAP, tenminste, als je bij de setup, zoals in mijn geval bij Aqua Mail, of K-9, gewoon de setup voor 'automatisch' kiest. Je moet 'manual' setup selecteren om POP3 te kunnen gebruiken.

Op mijn PC heb ik gekozen voor POP3 (Outlook 2013)
Ik kan bij POP3 namelijk
1. zelf kiezen wáár op mijn pc mijn Outlook bestand moet komen (het bestand staat op C:\ergens\subfolder\Wink, maar op een aparte partitie
2. wanneer ik Office opnieuw moet installeren, selecteer ik het bestaande .pst bestand en ga ik gewoon verder waar ik gebleven was.

Bij IMAP kan dat niet. Je begint met een 'schoon' bestand en wil je de vorige mail erbij hebben, dan moet je eerst je oude mail exporteren en daarna importeren.

Met een registry patch (ForcePSTpath) kan je de locatie van je .pst wel wijzigen. Moet je dan wel eerst doen voordat je Office opnieuw installeert.

Enfin, dit soort gekl* heb je niet met POP3.

Het is ook maar waar je het meeste gebruik van maakt. Ik gebruik mijn tablet niet zo vaak en voor mail nog minder. Alles gaat vanaf de PC en daarbij ontbreekt de noodzaak van IMAP.

Lees ook eens het artikel: "Two good reasons to stick with POP3 email over IMAP" http://goo.gl/vfQT6D

Beide protocollen hebben voor en nadelen, maar het is niet zo dat je altijd maar voor IMAP moet kiezen.

Overigens, ik weet niet hoe het gaat (immers, ik gebruik POP op mijn PC): maar stel je hebt een mailbox met héél veel berichten. Worden die dan allemaal gesynchroniseerd met je tablet? Ook al staat in je inbox b.v. 6000-7000 berichten en hnderden RSS feeds?

=
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Kan geen e-mail verzenden op tablet', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Geen verbinding met camera's Algemeen : 2 21 mrt 2024
Sommige apparaten geen verbinding met wifi Eigen netwerk : 1 31 jan 2024
Geen verbinding meer met FTP server na wijziging IP adres door Delta Instellingen software : 2 04 sep 2023
Geen ontvangst van radio WDR3 en WDR4 Analoge radio of televisie storing : 2 23 jan 2023
Geen beeld bij iptv Storing : 8 12 aug 2022
Advertentie