obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
In het onderdeel Glasvezel algemeen van CaiWay/Delta kun je eigenlijk alles posten. Zoals waar beschikbaar, wat zijn de ervaringen, welke techniek wordt gebruikt, welke abonnementen, welke diensten.
 Onderwerp afdrukken
Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht
bulsing
Gewoon Caiway zelf eens gebeld en op basis van het postcode/huisnummer te weten gekomen dat er voorlopig geen glasvezel wordt aangelegd op basis van de huidige planning.

De alleraardigste dame vertelde mij dat wij tot de 'klantengroep 6' behoren en daarbij stond dat de aanleg zeker minimaal 1 jaar op zich kon laten wachten.
Uiteindelijk zou het wel komen maar de verwachting was dat dit dan pas medio 2017 alsnog gaat gebeuren.

En dit klopt dan weer met de berichten die ik een tijd geleden eerder heb gelezen dat CIF eind 2017 heel Ambacht (m.u.v. van de Reggefiber gebieden) van glas voorzien wil hebben.

Niet zo heel fijn om te horen moet ik zeggen en ik hoop dat de planning gewijzigd en er veel eerder glas komt.
Want dit is vlees nog vis. Zeker voor de mensen die tegen Zwijndrecht aanzitten en zelfs geen fatsoenlijk ADSL/VDSL kunnen krijgen.
 
jj1987
15mbit adslSad en nog wekelijks hickups.
Denk eerder reggefiber tot aanleg overgaat dan cif.
Derest van de volgerlanden is ook van reggefiber.
Als reggefiber aan gaat leggen is t voordeel dat je kpn etc kan nemen als aanbieder.
Nadeel is dat je je coax dan nog kan gaan betalen voor 19,20 per maand.
Heb je van cif dan zit de coax in je pakket bij glas van caiway.
 
jj1987
Het is een vreemde zaak, ze kijken niet naar de behoefte van de klant.
Gaan ze een flat zoals de kijfhoekstraat met 200 woningen aansluiten waar de gemiddelde leeftijd 90 is. En ze daar 3 klanten hebbenCheer
En wij die nog net niet op de knieën liggen worden overgeslagen.
 
wsliggers
Dat nu pas -na 4 jaar- de buitengebieden in Loenen e/o worden aangesloten op glasvezel heeft weinig te maken met CIF.
Ik heb begrepen dat Waternet tot voor kort geen toestemming gaf om in wegen langs de waterkant te graven.
 
pathia

Quote

jj1987 schreef:

Als reggefiber aan gaat leggen is t voordeel dat je kpn etc kan nemen als aanbieder.
Nadeel is dat je je coax dan nog kan gaan betalen voor 19,20 per maand.

Je kunt via de glasvezel ook tv kijken. Je krijgt dan een settop box die je op je internet verbinding aansluit. Dan heb je dus niet die 19,20 euro per maand voor caiway.
 
jj1987
Dat snap ik!, Alleen als je net zoals ik net je hele huis hebt voorzien van een gloednieuwe coax kabel, en 4 Humax kabelontvangers hebt aangesloten, en ook veel gebruik maakt van de analoge FM radio is een abonnement op de Caiway wel zo handigSmile En buiten dat zijn de ontvangers voor IP tv nou ook niet om naar huis te schrijven.
 
HIAklant
Hier komt binnenkort glasvezel, en raad eens? Ik bedank ervoor Smile
Handtekening
 
Adios
Je kan toch het glaspakket nemen zonder IPTV? Het internet over de glasvezel is uitstekend.
 
gerhard
Wat schetst mijn verbazing! Zie afbeelding onderaan het bericht.

Helaas ben ik bang dat dit berust op een foutje. Zie de reactie van wethouder Flach op mijn Tweet.

Beste meneer ......
Er zijn twee gebieden binnen het aangelegde deel van De Volgerlanden die nu niet zijn voorzien van glasvezel. van deze gebieden is bij Reggefiber een studie gaande of zij deze alsnog gaan aanleggen. Het betreffen grote onderdelen van de wijk die bij het begin van de bouw van de wijk zijn aangelegd, in de periode dat glasvezel nog in de kinderschoenen stond. Naar nu blijkt heeft de toenmalige aannemer ook niet de juiste materialen aangelegd om nu glasvezel mogelijk te maken. De stichting CAI heeft daar ook over geprocedeerd met de aannemer
Het gebied tegen de gemeentegrens met Zwijndrecht omvat 431 woningen. Het gebied van de Gaardes omvat 276 woningen.
Er is CIF gevraagd of zij de onverglaasde onderdelen van De Volgerlanden willen toevoegen aan de scope van de rest van Ambacht. De gebieden in De Volgerlanden liggen echter te geïsoleerd om de nieuwe aanleg rendabel te krijgen. CIF zal daarom niet overgaan tot aanleg.

Verder lijkt het me goed om de positie van de gemeente te verduidelijken. De gemeente is geen eigenaar geweest van het COAX netwerk. Dat was in handen van een onafhankelijke stichting. De gemeente moet alleen instemming verlenen bij verkoop van het net. Gezien het feit dat een kleine CAI de toekomstige ontwikkelingen niet meer kan bijbenen, heeft het gemeentebestuur ingestemd met de verkoop van het net aan een landelijke actieve organisatie op het gebied van infrastructuur als deze. De opbrengst van deze verkoop was dus ook niet voor de gemeente.
Vervolgens heeft CIF een vergunningsaanvraag ingediend om het oude gedeelte van Ambacht te mogen verglazen. Dit omdat Reggefiber al in de Volgerlanden bezig was geweest. De gemeente heeft geen gronden om deze vergunning te weigeren, en die is dus ook verleend. Zij leggen een een dubbele vezelstreng aan, waarvan er een door Caiway wordt gebruikt. De andere kan door een andere aanbieder worden gebruikt.

Nu doet zich de situatie voor dat CIF geen glas wil aanleggen in 3344 omdat voor hen gezien de hoeveelheid kabel die zij dan moeten leggen tov het aantal aansluitingen , dit niet aantrekkelijk is. Reggefiber zou dit het beste kunnen doen. Zij hebben al aansluitingen in 3344, en eigenlijk zouden zij in het klein kunnen doen wat CIF nu in de rest van Ambacht doet, namelijk een vergunning vragen om een deel van 3344 te verglazen.

Zowel via de gemeente als via CIF wordt er nu bij Reggefiber aangedrongen om dit alsnog te doen. Het blijft echter altijd een commerciële beslissing die Reggefiber zelf moet nemen. Dat kan niet afgedwongen worden.

Ik ga er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd , en hoop dat alsnog ook 3344 helemaal van glas wordt voorzien!

Met vriendelijke groet

André Flach
Wethouder Hendrik-Ido-Ambacht
gerhard voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.
 
jj1987
Vreemde zaak weer dit. Die postcodecheck klopt gewoon niet. Een of andere typmiep heeft onze postcode ook in de index gezet bij Caiway. Denk dat caiway hier niet gaat aanleggen. Reggefiber wel, alleen denk ik over een x aantal jaren. Als ik het goed lees doet de gemeente er wel wat aan om onze postcode te voorzien van glas. Maarja wat er al staat "het kan niet afgedwongen worden". Daarom heb ik er een hard hoofd in. Ik snap niet dat een gemeente zoiets niet kan afdwingen. Het is toch gewoon een nutsvoorziening? Als ze 1 glasaansluiting per straat doen en je deelt hem met zijn allen dan is het internet nog sneller als die 15mb die ik nu heb.Shock
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Kan mijn modem( glasvezel) niet activeren. Wel internet CaiWay/Delta kabel modems, Motorola, Arris, etc. : 2 11 feb 2023
Fritz!Box 5490 instellingen voor Delta glasvezel Hardware instellingen : 4 31 mei 2022
DVB-C via Caiway glasvezel? CaiWay/Delta Glasvezel digitale ontvangers : 4 10 nov 2021
TV op glasvezel loopt 25 seconden achter Snelheid : 11 24 sep 2021
instabiel glasvezel modem sinds medio Januari 2021 CaiWay/Delta Glasvezel internet verbindings problemen : 4 06 mrt 2021
Advertentie