obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
In het onderdeel Glasvezel algemeen van CaiWay/Delta kun je eigenlijk alles posten. Zoals waar beschikbaar, wat zijn de ervaringen, welke techniek wordt gebruikt, welke abonnementen, welke diensten.
 Onderwerp afdrukken
Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht
digitaal
Ook moet er nog een brief zijn die we in de brievenbus hebben gekregen zo'n drie jaar geleden.
Hierin werd vermeld dat ze de straat open gingen breken en hat glas aan gingen sluiten.
De straat is inderdaad open geweest en toen werd het stil.
Misschien heeft iemand deze brief nog en kan hem dan misschien hier plaatsen?
 
bulsing
Dames en Heren, het is bijna zover.

Op 16 juni 2014 zijn wij voor de tweede keer in gesprek geweest met Reggefiber.
Wij kunnen u melden dat er flinke stappen zijn gemaakt en dat de aanleg van glasvezel weer wat
dichterbij is gekomen en in het laatste beslisstadium zit, maar…

We kunnen het niet alleen en hebben jullie hulp nodig.

Zeg het voort, zeg het voort en zet in je agenda.

Een inloop avond in Cultureel Centrum Cascade op 17 juli om 19.00 uur, waarbij Reggefiber en de providers aanwezig zullen zijn om u van alle informatie te voorzien wat betreft de aanleg, verschillende abonnementen en mogelijkheden.

Adres: Hoge Kade 50, Hendrik-Ido-Ambacht

Binnenkort ontvangen jullie nog een brief van ons in de brievenbus met o.a een uitnodiging van Reggefiber. Ook in de lokale media zal nog het e.e.a. aan promotie gedaan worden.

http://www.bulsing.nl/Uitnodiging.pdf
Handtekening
Kijk voor onze prostestpagina op de onderstaande link

http://www.glasvezelvolgerlanden.eu
 
bulsing
Een deel van de wijk heeft de flyer al gekregen, de rest zal snel volgen.
Het moest nog even onder de pet blijven, maar nu is het toch dan toch echt zover.

goed-nieuws1

en pagina 2:

goed-nieuws2
Handtekening
Kijk voor onze prostestpagina op de onderstaande link

http://www.glasvezelvolgerlanden.eu
 
Adios
Maar Reggefiber vergelijkt dit dan met het internet van Caiway op de coaxkabel. Dan hebben ze wel gelijk. Caiway is schrijnend traag met zijn internet op de coaxkabel en buitenproportioneel duur hiermee.
 
FiCom

Quote

Roberto schreef:[/url]
Noem ik misleidendSad
De gemiddelde gebruiker wil toch ook een goed tv beeld. Caiway geeft 29 zenders in HD en KPN /dochters maar 15 in opgepofte 720p beeld.


Echt misleidend vind ik die folder niet, qua kwaliteit van HD zal je mogelijk wat inleveren maar dat verschild per situatie. Caiway levert idd een hogere HD resolutie en meer HD zenders, anderzijds is een glasvezelverbinding stabieler. Bij COAX kan je net de pech hebben dat je net in dat deel woon waar een geoxideerde splitter in de straatkast hangt. Het is maar net wat je onder kwaliteit verstaat. Daarnaast is het vrij lastig om een vergelijking te maken tussen het HD van Caiway en KPN, de aangeboden diensten liggen op dat gebied te ver uit elkaar. Opgepofte 720p beeld?, KPN streams zijn gecomprimeerd om het zelfde aanbod ook via ADSL/VDSL te kunnen leveren.

Quote

Roberto schreef:[/url]
Overigens ook maar 2 aansluitingen voor je tv per huis. 3e ontvanger moet je weer voor betalen. Enz enz..


KPN levert inderdaad standaard maar 2 decoders, maar Caiway levert standaard maar 1 ontvanger. Natuurlijk kan je de 2e of 3e TV in huis gewoon aansluiten op de COAX, maar dan heb je een analoog beeld of Full HD TV voor nodig. Daarnaast levert Vodafone en Telfort als het goed is nog steeds een Hybride modem met daarop een COAX aansluiting om de 3e, 4e, 5e, weet ik veel hoeveelste TV op aan te sluiten. Het is maar net hoeveel TV's en wat voor TV's je in huis heb staan.

Zo zie je dat elke provider zijn eigen en andere oplossing qua TV kijken heeft, zelfs tussen de onderlinge glasvezel providers zijn de verschillen merkbaar. Dat is nu het mooie, straks kan je kiezen tussen Caiway, KPN, Vodafone, Telfort, Tele2, XS4all en noem maar op. Ik zal zeggen gewoon naar die infoavond gaan en en kijken wat voor jou de beste oplossing is. Stel je een ultieme HD ervaring boven een stabiele en snelle internetverbinding, lekker bij Caiway blijven. Wil je een stabiele en snelle internetverbinding en kan je leven met een wat mindere HD resolutie, dan stap je over op glasvezel.

Het is maar net wat je zelf wil.
 
bulsing
@Roberto:

Niemand verplicht je dat je moet overstappen. Maar je kan niet ontkennen dat internet van Caiway op alle fronten faalt en niet voldoet aan de huidige eisen en prijsstellingen.

Op glas hebben ze, in tegenstelling tot het primitieve en peper dure coax aanbod, juist wél een concurrerend aanbod. Daarbij zal niemand iets te klagen hebben over het DVB-C signaal van Caiway. (De relatief vele storingen van Caiway dan even uitgezonderd)
Maar je zou ook het beste van twee werelden kunnen combineren

TV van Caiway a 19,20 p/m en dan bijv. Internet (en bellen) van Vodafone of xs4all. Heb gemakshalve even de twee goedkoopste genomen.
Ben je samen, in het geval van Vodafone, (35+19,20) 54,20 kwijt. Nog steeds een kleine 15 euro goedkoper met stabieler internet en véél meer upload bandbreedte.

En niet onbelangrijk, Caiway heeft heel duidelijk aangegeven dat 50/4 Mbit de absolute max. is en dat is op glas helemaal niet aan de orde.

Caiway zal ongetwijfel de hete adem in de nek voelen als er een kleine 40% ~ 50 % Caiway de deur uit doet en met goede aanbiedingen komen wat de concurrentie uiteraard ten goede komt.
Maar aan de andere kant, Caiway is dusdanig arrogant en klantvriendelijk genoeg dat de ze, en dat is al eerder gebleken, hun bips afvegen met de vragen en verlangens van de 700 woningen.

Kom gewoon naar de informatie avond, neem natuurlijk ook je buren mee Wink
Handtekening
Kijk voor onze prostestpagina op de onderstaande link

http://www.glasvezelvolgerlanden.eu
 
Migow
ik vraag me echt af hoeveel er nu op glasvezel zitten te wachten. ik denk dat dat nog wel eens vies tegen kan vallen. Heel veel mensen surfen een beetje en mailen maar dat is het dan ook wel. Downloaden is ook maar een select groepje. En snelheid is voor de huis tuin en keukengebruiker ook niet de doorslaggevende factor. De meeste kijken naar de prijs. En ja ik vind het wel prettig snelheid / stabiliteit etc maar mijn buurvrouw heeft bv. Tele2 terwijl ze glasvezelkastje heeft zitten maar die is allang blij dat ze af en toe eens wat surft haha
 
Adios
Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Caiway internet op de coaxkabel uitschakelt.

Je moet dus wel over tzt.
 
bulsing
... en vanaf dat moment houdt het dan voor de Ambachtse klanten die geen glas kunnen nemen op ?

De gehele nieuwbouwwijk waar we het hier over hebben heeft glas van Reggefiber en coax van Caiway.
Als Caiway mocht besluiten om internet op coax te stoppen dan raken ze nogal wat klanten kwijt (qua internet dan). En dat zal niet alleen voor ons dorp gelden denk ik.

Dat verklaard dan misschien ook het buitensporige prijsverschil tussen glas en coax van Caiway.
Nog even een jaar of twee flink cashen voordat ze de stekker uit internet@coax stoppen.
Handtekening
Kijk voor onze prostestpagina op de onderstaande link

http://www.glasvezelvolgerlanden.eu
 
frank32

Quote

FiCom schreef:
Daarnaast levert Vodafone en Telfort als het goed is nog steeds een Hybride modem met daarop een COAX aansluiting om de 3e, 4e, 5e, weet ik veel hoeveelste TV op aan te sluiten. Het is maar net hoeveel TV's en wat voor TV's je in huis heb staan.


Bij Vodafone maakt Coaxtv geen deel meer uit van het pakket voor nieuwe abonnementen vanaf februari 2014,

Telfort, Fiber en Stipte zijn niet beschikbaar op het reggefibernetwerk in Volgerlanden. (Voer maar eens een volgerlanden-postcode in op de reggefiber website, dan zie je het aanbod)

Er zullen dus geen glasvezelaanbieders zijn die Coaxtv leveren; alle beschikbare aanbieders leveren IPTV. De kwaliteit van de IPTV live streams is zichtbaar minder dat het signaal HD signaal dat Caiway levert.

Echter... live tv zal steeds minder belangrijk worden, en de komende jaren in snel tempo worden ingehaald door de populariteit van VOD Diensten. Met andere woorden, van de uren dat je TV kijkt zal steeds minder bestaan uit gewone tv kanalen (liniaire tv) en steeds meer uren bestaan uit programma's via:
  • catch-up-tv: NLZiet (uitzendinggemist/NPO Plus, rtlXL, SBS Gemist), HBO on Demand
  • startover-tv: BeginGemist,
  • OTT-TV: Netflix, Hulu Plus, etc.


Quote

4K schreef:
Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Caiway internet op de coaxkabel uitschakelt.


Quote

bulsing schreef:
Als Caiway mocht besluiten om internet op coax te stoppen dan raken ze nogal wat klanten kwijt (qua internet dan). En dat zal niet alleen voor ons dorp gelden denk ik.


Echter Caiway heeft wel aangegeven internet te willen gaan leveren via de netten van Reggefiber. Misschien zal Hendrik Ido Ambacht wel de eerste plaats zijn. In het oude gedeelte biedt Caiway dan straks alles-in-een glaspakketten aan via het glasvezelnetwerk van CIF en in de volgerlanden biedt ze de glaspakketten aan via het glasvezelnetwerk van Reggefiber.

In beide gevallen: Internet en bellen via de glasaansluiting en TV via de Coax aansluiting!
Gewijzigd door frank32 op 10 juli 2014, 22:55
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Kan mijn modem( glasvezel) niet activeren. Wel internet CaiWay/Delta kabel modems, Motorola, Arris, etc. : 2 11 feb 2023
Fritz!Box 5490 instellingen voor Delta glasvezel Hardware instellingen : 4 31 mei 2022
DVB-C via Caiway glasvezel? CaiWay/Delta Glasvezel digitale ontvangers : 4 10 nov 2021
TV op glasvezel loopt 25 seconden achter Snelheid : 11 24 sep 2021
instabiel glasvezel modem sinds medio Januari 2021 CaiWay/Delta Glasvezel internet verbindings problemen : 4 06 mrt 2021
Advertentie