obey-robots.txt
04 December 2016, 07:05
Navigatie
Ledenenquête
Caiway Multiscreen TV app ondersteunt Lollipop niet.

Hey CaiWay update de TV app en rap wat!
Ledenenquête: Caiway Multiscreen TV app ondersteunt Lollipop niet. Hey CaiWay update de TV app en rap wat! 83% [24 stemmen]
83% [24 stemmen]

Lollipop? Koop lekker een IOS gsm.
Ledenenquête: Caiway Multiscreen TV app ondersteunt Lollipop niet. Lollipop? Koop lekker een IOS gsm. 17% [5 stemmen]
17% [5 stemmen]

Stemmen: 29
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 jul 2015

Enquête-archief
Steun ons
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
CaiWay Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Onderwerp bekijken
Post je ervaringen over de digitale decoders die CaiWay bij het pakket levert. Digi1 STB-85ir, Panasonic TU-DC40RD, Humax Duovisio iPVR-9200C, Samsung DCB-B270R, Humax IR-FOX C, Samsung DCB-H360R, Humax 9100, Samsung DCB-P850R / RS, Humax IPVR 9200, Samsung DCB-9401R, Nokia 119c, Siemens Gigaset M750C ir, Philips DCR 2020/03 en 2022/03
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
 Onderwerp afdrukken

CaiWay ontvanger bij glasvezel aansluiting?

Adios
Ik heb inmiddels deze reactie gestuurd naar Caiway als antwoord op hun nietzeggende antwoord aan mij:

Ik begrijp heel goed dat IPTV boxen voor Caiway commercieel het meest interessant zijn.
Veel van die geweldige interactieve diensten zullen waarschijnlijk de consument geld kosten, dus Caiway is weer verzekerd van een extra inkomende geldstroom.

Waar het mij omgaat is de belangen van de consument en daar wordt veel te lichtvoetig mee omgegaan;

IPTV is de toekomst, ja, maar wel de toekomst over een jaar of vijf op zijn vroegst! Nu zijn alle televisies ingericht met DVB-C tuners. Juist om de mensen te verlossen van losse kastjes en extra afstandsbedieningen.

Ook mensen die hun televisie aan de muur hebben opgehangen en misschien hebben gefreesd in de muur, zijn juist blij dat ze geen los kastje hoeven te gebruiken. Overal elders in jullie gebied promoten jullie je suf om DVB-C onder de mensen te brengen. De Humax 5050 C ( welke ik zelf ook heb ) is zelfs moeilijk leverbaar en er is een wachtlijst voor. Dat zegt al genoeg over de populariteit van dit apparaat!
Heeft Caiway nu het idee dat dit apparaat in Krimpen aan den IJssel veel minder populair is dan elders en dat de Krimpenaren graag hun Humax 5050C in de prullenbak smijten?
Ik denk dat jullie er dan flink naast zitten!!! Tevens hebben mensen voor Krimpen een CI of CI+ module in gebruik als ze via de ingebouwde digitale kabeltuner kijken. Ook zo’n cam koop je niet voor een jaartje normaal gesproken.

Het merk Genexis biedt uitstekende oplossingen om DVB-C door te geven via glasvezel. Iets wat andere glasvezelaanbieders ook doen!!
Ik begrijp dat de glasvezelmodem die Caiway gaat gebruiken de Genexis OCG-118M is.

http://www.genexi...cg-118.pdf

Als in ieder huis in Krimpen en Loenen twee glasvezels binnenkomt ( wat meestal zo is), kan Caiway deze OCG-118M probleemloos uitbreiden met een Genexis CATV insteekmodule.

http://www.genexi...ocg-14.pdf

Ik wil desnoods zelf die insteekmodule betalen, als ik maar DVB-C hou !!!! Is dat dan niet mogelijk? Het is niet voor niets dat veel glasvezelaanbieders DVB-C aanbieden, juist om al die mensen met bestaande hardware en bekabeling tegemoet te komen.

Ook biedt een los IPTV kastje nooit het bedieningsgemak van een ingebouwde digitale kabeltuner in de televisie. De meeste mensen denken daar zo over. U weet toch ook dat de CI+ modules niet zijn aan te slepen!

Geef asjeblieft de Krimpense ( en wellicht Loenense) burger zelf de keuze wat hij wil en duw dat IPTV gedoe ons niet door de strot.
Wij zijn straks de eerste gemeente in Nederland waar de COAX kabel waardeloos is geworden en alle DVB-C apparatuur ook!

Wij zijn niet blij met deze klantonvriendelijke primeur die volgens mij alleen maar gebaseerd is op het feit dat Caiway de consument te weinig hardwarekeuze geeft ( keuze glasvezelmodem).
Ik krijg nu het gevoel dat Caiway voor de goedkoopste oplossing kiest, daarbij geheel de belangen van de consument onder het tapijt veegt.
U mag best weten dat ik met meer inwoners uit Krimpen hier intensieve gesprekken over voer, en geen van hen is blij met de goedkope oplossing waar Caiway nu voor kiest.

Er gaat een brief uit naar de consumentenbond, of dat wat uithaalt weet ik niet.

Gezien de reacties van uw bedrijf Caiway, hoe mooi en stroperig ook ingeleid, valt er als ik naar de inhoud kijk, niets te verwachten, behalve de eigen commerciële doelstellingen doordrukken en over de wensen van de consument heenwalsen!

Een diep teleurgestelde inwoner die het zeer betreurt dat er niet vooraf een soort van consumentenpanel in het leven is geroepen om gezamenlijk de wensen en behoeften van de kijker te inventariseren.
Dan had de uitkomst van de gekozen hardware wellicht anders geweest en hadden jullie veel meer mensen tevreden gesteld.

De grootste fout die jullie gaan maken in de geschiedenis is het uitschakelen van het digitale DVB-C signaal in Krimpen in 2012! U had met kleine technische aanpassingen aan het glasvezelmodem de burgers een hoop ellende kunnen besparen.

Gewijzigd door Adios op 03 april 2010, 13:14
 
Adios
En laat ook medeburgers weten dat ze straks alle DVB-C apparatuur in de kliko kunnen gooien.

Des te meer mensen dit beseffen, des te groter het verzet hoop ik.
 
zvr
Het gaat In Loenen precies dezelfde kant op. Ergens 2011 - 2012 wordt het coax signaal gestopt en dan kan dus alle apparatuur dat gebruik maakt van DVB-C op de schroothoop. Er is voorals nog geen alternatief zegt Caiway.

Ik roep een ieder op hier uitdrukkelijk tegen de protesteren zowel bij de gemeente als bij CAIWAY
Gewijzigd door zvr op 12 april 2010, 10:49
 
Adios
Ik adviseer je naar burgemeester en wethouders een mail te sturen.
Ook alle gemeenteraadsleden moet je per mail op de hoogte brengen van wat er speelt.

Veel mensen zijn zich niet bewust wat er technisch op hun afkomt.
Je moet nu van je laten horen voordat het te laat is.

Breng zoveel mogelijk dorpsgenoten op de hoogte van wat er speelt.

Reggefiber en XMS geven niet voor niks DVB-C door !!

http://www.tv-telefonie-internet.nl/news/625/reggefiber_komt_met_dvb-c.html
Gewijzigd door Adios op 12 april 2010, 11:00
 
zvr
Het KAN WEL als CAIWAY maar mee wil werken


Reggefiber maakt glasvezelnetwerken geschikt voor dvb-c-signaal
Door Dimitri Reijerman dinsdag 23 februari 2010 14:46

Reggefiber is bezig met een proef om over zijn glasvezelnetwerk een dvb-c-signaal in sd-kwaliteit te versturen. Via de techniek kunnen bestaande settopboxen van kabelaanbieders en ingebouwde dvb-c-decoders gebruikt worden.

Glasvezelaanbieder XMS, momenteel actief in achttien plaatsen, meldt dat Reggefiber nog dit jaar een dvb-c-signaal op zijn glasvezelnetwerk wil gaan aanbieden. Een woordvoerder van Reggefiber laat aan Tweakers.net weten dat het op één van de twee fibers die naar elk aansluitpunt lopen, naast een analoog televisiesignaal ook een digitaal tv-signaal wil gaan aanbieden. Dit signaal voldoet aan de dvb-c-standaard, een signaalstandaard die door de kabelaars wordt gebruikt.

Reggefiber houdt momenteel proeven met dvb-c. Naar verwachting zal nog in de eerste helft van dit jaar het signaal aan XMS-abonnees worden aangeboden, zonder dat daar extra kosten voor berekend zullen worden. Momenteel moeten de abonnees nog kiezen voor analoge televisie of ip-tv, waarvoor een speciale settopbox nodig is. Met de komst van een dvb-c-signaal kunnen klanten echter bestaande settopboxen van de kabelaars hergebruiken of een eventueel in een televisie ingebouwde dvb-c-decoder. De glasvezelexploitanten hopen op die manier meer abonnees te verleiden om naar triple play-pakketten over te stappen.

Het tv- en radio-aanbod dat Reggefiber via dvb-c wil gaan aanbieden, zou overeenkomen met het analoge zenderpakket dat XMS momenteel verkoopt. Reggefiber zal - in tegenstelling tot het iptv-pakket van XMS - echter geen zenders in hd-kwaliteit via dvb-c aanbieden: de beschikbare tv-kanalen zullen uitsluitend in sd-kwaliteit bekeken kunnen worden, met bitrates tussen de 4 en 8Mbps. Opmerkelijk is dat alle zenders ongecodeerd zijn, waardoor geen smartcard nodig is. Bovendien geeft dit opnamemogelijkheden voor bezitters van bijvoorbeeld een htpc of een harddiskrecorder.
 
zvr
Bericht uit Loenem (mail van CAIWAY) Naar aanleiding van uw e-mail informeren wij u als volgt:


Uw email met uw reactie over is ons bijzonder duidelijk. Bedankt dat u de moeite heeft genomen ons uw vragen te stellen en uw zorgen te delen. Zulke feedback van klanten helpt ons om scherp te blijven en stelt ons in staat onze service op het gewenste niveau te houden.

Het doel van Caiway is om haar klanten met nieuwe diensten ook mooie, nieuwe ervaringen te bieden op het gebied van tv-kijken. Caiway heeft altijd voorop gelopen met de ontwikkeling van nieuwe diensten, tot grote tevredenheid van onze klanten. We begrijpen dat deze ontwikkelingen soms wat ongemak kunnen betekenen, maar vertrouwen erop dat u er als klant per saldo duidelijk op vooruit gaat.

Hieronder vindt u per onderwerp onze reactie, voor zover mogelijk in deze introductiefase.

Digitale televisie via IP
Caiway kiest bewust voor een digitale tv via het internet protocol (IPTV) in plaats van DVB-C. IPTV over glasvezel is de meest toekomstvaste oplossing en naar verwachting op termijn de standaard in de markt. Een DVB-C dienst over glasvezel betekent een additionele investering in het netwerk, terwijl de mogelijkheden voor nieuwe diensten over DVB-C beperkter zijn. Caiway heeft inmiddels diverse nieuwe, interactieve diensten in voorbereiding.

Huisbekabeling
Voor de aansluiting in huis van de IPTV-ontvanger bieden we verschillende mogelijkheden. Uiteraard de genoemde UTP-kabel. Als u ondersteuning wenst bieden we een voordelige installatieservice (aanbieding volgt binnenkort). Daarnaast komen we met een draadloze oplossing die geschikt is voor IPTV en testen we een plug&play Ethernet over Power set. Hiermee wordt op eenvoudige wijze de bestaande electriciteitsbekabeling gebruikt als Ethernetverbinding. In eerste instantie zal IPTV in de woonkamer gebruikt worden. In de meeste gevallen is dat ook de plaats waar het glasvezelmodem geplaatst wordt.

Opnemen
We testen momenteel verschillende oplossingen voor het opnemen van programma's. Uw huidige opnameapparatuur kan voorlopig nog gebruikt worden op de coax-aansluiting. Caiway komt tijdig met een goede oplossing en zal hierbij haar klanten tegemoet komen met interessante inruilaanbiedingen.

Ingebouwde ontvanger
Een externe IPTV ontvanger is inderdaad nodig. Dikwijls is ook bij TV's met ingebouwde DVB-C tuner extra apparatuur zoals een PVR in huis aanwezig. De IPTV ontvangers zijn mooi vormgegeven en kleiner dan veel van de huidige DVB-C-ontvangers. We onderzoeken diverse oplossingen hiervoor.

Mocht u vragen hebben over deze afwikkeling, dan horen wij dat graag via ons servicenummer 088 2249 111 (lokaal tarief). Ook in de toekomst zijn uw opmerkingen bij ons van harte welkom.


Met vriendelijke groet,
Caiway

Servicecenter
Gewijzigd door magicwizz op 17 april 2010, 13:36
 
Adios
Dus in Loenen kunnen jullie je DVB-C apparatuur en coaxkabels ook binnenkort in de wilgen hangen Angry

Ik kan alleen maar zeggen; breng zoveel mogelijk dorpsgenoten hiervan op de hoogte en mail massaal naar gemeenteraadsleden, wethouders en de pers.

Wat Caiway nu doet is gewoon te schandalig voor woorden.
 
Eddict
vrijdag 23 april 2010
DIGITALE TELEVISIE OVER COAX BLIJFT BESCHIKBAAR

Naar aanleiding van de reacties van een aantal klanten in bleek dat een behoorlijk aantal huishoudens in Krimpen aan den IJssel gebruik maakt van een pakket digitale tv-kanalen dat niet door Caiway wordt geleverd. De overgang naar IPTV via glasvezel zou voor deze huishoudens hun investeringen in DVB-C apparatuur gedeeltelijk nutteloos maken. Om deze reden heeft Caiway besloten om voor deze huishoudens een pakket digitale tv-zenders via de coax te leveren. Caiway bepaalt op korte termijn hoe het aanbod er precies uit zal zien. Vast staat dat dit aanbod in ieder geval zal bestaan uit enkele van de pakketten die Caiway ook in de rest van haar verzorgingsgebied levert.

Klanten die dus geïnvesteerd hebben in DVB-C-apparatuur kunnen deze in ieder geval blijven gebruiken. Ook na 1-1-2012. Wel zullen we na de voltooiing van het glasvezelnetwerk in 2012 de distributie van analoge TV stoppen. Tevens blijft analoge radio beschikbaar. In andere regio’s gaat Caiway al helemaal digitaal op 10 oktober 2010.
-----------------
www.eddict.nl
 
magicwizz
Eddict schreef:
vrijdag 23 april 2010
DIGITALE TELEVISIE OVER COAX BLIJFT BESCHIKBAAR

Naar aanleiding van de reacties van een aantal klanten in bleek dat een behoorlijk aantal huishoudens in Krimpen aan den IJssel gebruik maakt van een pakket digitale tv-kanalen dat niet door Caiway wordt geleverd. De overgang naar IPTV via glasvezel zou voor deze huishoudens hun investeringen in DVB-C apparatuur gedeeltelijk nutteloos maken. Om deze reden heeft Caiway besloten om voor deze huishoudens een pakket digitale tv-zenders via de coax te leveren. Caiway bepaalt op korte termijn hoe het aanbod er precies uit zal zien. Vast staat dat dit aanbod in ieder geval zal bestaan uit enkele van de pakketten die Caiway ook in de rest van haar verzorgingsgebied levert.

Klanten die dus geïnvesteerd hebben in DVB-C-apparatuur kunnen deze in ieder geval blijven gebruiken. Ook na 1-1-2012. Wel zullen we na de voltooiing van het glasvezelnetwerk in 2012 de distributie van analoge TV stoppen. Tevens blijft analoge radio beschikbaar. In andere regio’s gaat Caiway al helemaal digitaal op 10 oktober 2010.Thnx voor het Persbericht Smile Ik zal het vanavond ook op de nieuwpagina plaatsen..
 
Adios
Dit is toch geweldig nieuws !!!

Ook gaat Caiway net zoals overal een klein boeket zenders in DVB-T doorgeven in Krimpen aan den IJssel.
Alleen erg jammer dat in Krimpen het basicpakket achter de smartcard gaat. Ik vind dat we in Krimpen omdat we dezelfde prijs betalen voor het basicpakket als alle andere Caiwayabonnees ook dezelfde rechten en mogelijkheden moeten hebben met het basicpakket.

Die smartcard geeft belemmeringen die een hoop andere Caiwayabonnees niet hebben.

Ik denk dat hier het laatste woord nog niet over gesproken is.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'CaiWay ontvanger bij glasvezel aansluiting?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
TV ontvanger achter een switch plaatsen is dat mogelijk? CaiWay Glasvezel modem 16 02 december 2016, 09:01
Open VPN verbinding met Caiway Algemeen 5 29 november 2016, 21:00
Caiway glas only IPTV via eigen switch Hardware instellingen 3 17 november 2016, 12:12
aansluiting hoofdtelefoon CaiWay Glasvezel modem 3 11 november 2016, 16:24
glasvezel modem / converter CaiWay Glasvezel modem 10 11 november 2016, 09:22
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
| erickiel07:04:54
| Highway08:02:01
| ghijs08:41:12
| Fredy08:55:04
| Adios09:14:03
| Cees12:09:55
| Bordewolf13:25:26
| Jaco Hage14:56:22
| 2fast4u17:24:57
| Airrider18:02:28
Advertentie
www.optimizer.co.nl
Caiway Partner & preferred netwerk installateur.
Tel Nr. 0174-768333
Laatste Artikelen
| Eigen Email adressen...
| Dikke pluim
| Doek valt definitief...
| Goedkope oplossing v...
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

25 oktober 2016, 21:18
Caiway storing op storing met de email en nu ook ligt caiway.nl eruit.

18 oktober 2016, 12:42
Langdurige kwestie deze mailstoring...

14 oktober 2016, 22:57
Mail zou het weer doen? Ik zie nog nix ... Shock

14 oktober 2016, 17:22
Is de mailserver van "kabelfoon.nl" in storing? Cry

31 augustus 2016, 21:47
Antenneversterker voor caiway kabel met glasvezel voeding kapot ook bij caiway te krijgen.