obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
In het onderdeel Glasvezel algemeen van CaiWay/Delta kun je eigenlijk alles posten. Zoals waar beschikbaar, wat zijn de ervaringen, welke techniek wordt gebruikt, welke abonnementen, welke diensten.
 Onderwerp afdrukken
Glasvezel Schiedam.....wie heeft het al...??
Caiway Webcare
Beste breaker,

Ik wil dit graag voor je nakijken vanuit de Caiway. Kan je ons een privé bericht sturen met daarin je postcode, huisnummer en merk+ model router die je gebruik?

Hiermee kunnen wij gaan kijken waarom je niet de volledige snelheid haalt.

Met vriendelijke groet,
Arjan in ‘t Hout
Handtekening
Caiway Webcare Team
 
Ex-Ziggo
Vast een sitecom router.
Heb je zo'n sitecom router meebesteld via caiway?
Handtekening
Bij Ziggo was alles beter, na fusie UPC gaat het hard achteruit. Sad
CaiWay toch zo gek nog niet, maar het moet beter! Boxing
 
breaker
@Jaco Hage

Bedankt de instelling van de netwerk kaart stond op 100mb nu op 1gigabyte gezet. Ik haal nu ongeveer 165 down en 180 up.


Ik gebruik geen Sitecom router maar een Linksys WRT320N
 
mirage010
Zojuist glasvezel aangesloten. Was erg gemakkelijk. Bedraad haal ik 106mbit, via WiFi maar 35mbit. Zowel op de laptop als op mijn telefoon.

Ik heb een WLR-4004 v1 003 N300 Sitecom router. Heb zowel de oude ethernet kabel, als de nieuwe getest.

Ik heb ook een factor reset gedaan van de router.

Anders nog iets dat ik kan proberen. Mijn 35mbit is nu ongeveer hetzelfde als ik via de kabel haalde. Staat er misschien een waarde in de router softwarematig die aangepast moet worden? Ik las op een forum iemand die zijn netwerkkaart waardes heeft moeten aanpassen. Is dat dan de netwerkkaart van je pc? Of zit dat ook in je router zelf?
 
mirage010
Ok. Helpdesk zegt dat ze nu eenmaal niet de maximale snelheid kunnen garanderen over wifi. Maar ik vind 45mbit van de 100 mbit terwijl ik mijn telefoon tegen de route aanhoud wel wat weinig toch?

Ik kan wel even een andere router proberen. Welk type raden jullie aan? Dualband is denk ik wel prettig aangezien ik vrij veel apparaten heb die verbinding maken en dan graag 1 die minimaal 300 mbit aankan... suggesties?
 
Migow
http://www.speedtest.net/result/43939...954220.png

Heb het 150 Abonnement maar volgens mij heb ik al 200/200 nu. En dit haal ik draadloos met een Asus router.
Type RT-N66U. Wil je op toekomst voorbereid zijn zou ik voor de ac versie gaan, maar mijn router kan alles nog met gemak aan en heb totaal geen problemen met deze router. Werkt tadeloos.
 
mirage010
Ok tnx. Bij de installatie van een nieuwe router, moeten daar dan nog specifieke Caiway waarden in aangepast worden, of is het gewoon: inloggen in de router, netwerknaam hernoemen en gaan met die banaan?
 
Migow
gaan met die banaan. En uiteraard wel ff je wireless configureren met beveiliging etc. Maar gewoon de wizard volgen en klaar is klara! Succes met je keuze
 
breaker
Wat ook helpt een andere wifi kanaal kiezen omdat bijna iedereen op kanaal 1 zit deze zit meestal vol waardoor je snelheid langzamer van wordt.
Probeer om 5ghz in te stellen dan kan je wel het maximale eruit halen. Maar dit wordt niet door alle apparaten ondersteund. Anders moet je terug naar 2.4ghz.

Veranderen gelijk je wifi wachtwoord in je modem met een goede wifi Passwords Generator en de inlog codes van je router om de instelling te wijzigen. Dan ben je beter beveiligd tegen inbraak van je netwerk.

Daarom ben ik ook blij dat Caiway geen wifi spots heeft dan is de kans dat iemand in je netwerk kan komen veel kleiner.
 
Adios
Krijgt Loenen wel de snelheidsverhoging ?
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glasvezel Schiedam.....wie heeft het al...??', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Kan mijn modem( glasvezel) niet activeren. Wel internet CaiWay/Delta kabel modems, Motorola, Arris, etc. : 2 11 feb 2023
Fritz!Box 5490 instellingen voor Delta glasvezel Hardware instellingen : 4 31 mei 2022
DVB-C via Caiway glasvezel? CaiWay/Delta Glasvezel digitale ontvangers : 4 10 nov 2021
TV op glasvezel loopt 25 seconden achter Snelheid : 11 24 sep 2021
instabiel glasvezel modem sinds medio Januari 2021 CaiWay/Delta Glasvezel internet verbindings problemen : 4 06 mrt 2021
Advertentie