obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
In het onderdeel Glasvezel algemeen van CaiWay/Delta kun je eigenlijk alles posten. Zoals waar beschikbaar, wat zijn de ervaringen, welke techniek wordt gebruikt, welke abonnementen, welke diensten.
 Onderwerp afdrukken
Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht
bulsing
En de eerste flyers zijn aan de noordkant opgehangen:

Plus Supermarkt
Daar zijn overigens ook nog wat flyers neergelegd.

IMG_0034

Parkeergarage Hoogambacht

IMG_0035

IMG_0036

IMG_0037

IMG_0038
 
HIAklant
Heb je ook een downloadbare file van deze flyer bulsing?
Handtekening
 
bulsing
Uiteraard:

http://bul-it.nl/Glasvezel_flyer_A5.pdf
 
HIAklant


Thanks Wink
Handtekening
 
Peter
De eerste flyers zijn gisteravond rond gebracht, de rest zal spoedig volgen. Vanavond weer verder.
 
digitaal
Als reggefiber geld had willen besparen hadden ze beter even kunnen wachten met het aansluiten van 3314 jg en 3314 jj in dordrecht.
Dit zijn 153 57+ woningen waarvan ik weet dat er misschien een hand vol mensen glas gebruiken.
Ik gun deze mensen hun glas aansluiting van harte maar dat wij dan niet rendabel zijn lijkt mij sterk.
Het is maar een weetje.
 
FiCom

Quote

digitaal schreef:

Als reggefiber geld had willen besparen hadden ze beter even kunnen wachten met het aansluiten van 3314 jg en 3314 jj in dordrecht.
Dit zijn 153 57+ woningen waarvan ik weet dat er misschien een hand vol mensen glas gebruiken.
Ik gun deze mensen hun glas aansluiting van harte maar dat wij dan niet rendabel zijn lijkt mij sterk.
Het is maar een weetje.


Ik denk dat je deze groep mensen onderschat, ik activeer regelmatig glasvezeldiensten bij deze doelgroep. Ook kom ik regelmatig mensen in de 90 tegen welke bijvoorbeeld via de mail contact met familieleden onderhouden. Ook mijn schoonouders behoren to tde groep 57+, hun maken net zoveel van internet gebruik als ik, misschien nog wel meer omdat ze er de hele dag de tijd er voor hebben. Ook zijn ze momenteel bezig met het ontwikkelen van virtuele huisartsdiensten, in een aantal gebieden van Nederland loopt er al een proef. Hiervoor heb je een stabiele video stream voor nodig, iets waar glasvezel prima voor geschikt is. Straks meet de huisarts gewoon de bloeddruk zijn patiënte via de glasvezelverbinding, ook bijvoorbeeld hartbewaking zal in de toekomst mogelijk worden. Door de stijgende zorgkosten en de vergrijzing zullen deze dienst straks waarschijnlijk algemeen goed worden. Ik denk dat het daarom voor Reggefiber zeker van commercieel belang is om deze woningen aan te sluiten, ze weten gewoon dat er diensten in de nabije toekomst afgenomen gaan worden. Daarnaast kost het veel en veel meer om 153 woningen later aan te sluiten dan de verbindingen een aantal jaar niet te gebruiken. Koper heeft eigenlijk geen toekomst meer, het onderhoud is duurder dan glasvezel, de diensten zijn beperkter en de snelheid is te laag. Het zal niet meer lag duren voordat het eerste deel koper uitgefaseerd wordt, ik snap eigenlijk niet waarom men nog steeds nieuwe woningen tevens van koper voorziet.
 
digitaal
Sorry meneer.
Ik denk dat u mij onderschat.
Ik ben op deze locatie al jaren werkzaam ik kan u vertellen dat er hier omgeveer 20/25 mensen internet hebben waarvan er misschien 5 glasvezel gebruiken.
Ook hebben we al vijf jaar een domotica oplossing (die ook goed werkte zonder glas).https://www.youtube.com/watch?v=B_mQC..._mQCCUX-QI
Onze laatste ontwikkeling is de vicasa mobile app. werkt gewoon op 3g.
Ik vind het prima dat deze flats aan gesloten zijn op glas niks mis mee wie weet wat de toekomst ons nog gaat brengen we moeten zeker blijven ontwikkelen.
Maar sluit dan ook gewoon de volgerlanden aan want zoals u zegt, daarnaast kost het veel en veel meer om 153 woningen later aan te sluiten dan de verbindingen een aantal jaar niet te gebruiken. Koper heeft eigenlijk geen toekomst meer, het onderhoud is duurder dan glasvezel, de diensten zijn beperkter en de snelheid is te laag. Het zal niet meer lag duren voordat het eerste deel koper uitgefaseerd wordt, ik snap eigenlijk niet waarom men nog steeds nieuwe woningen tevens van koper voorziet.

Inderdaad onze nieuwe locatie had geen koper meer maar moest na de bouw toch nog aangelegt worden omdat de glasvezel aanbieders geen 24/7 konden garanderen. Daar wij dit absoluut nodig hebben i.v.m. alarmeringen van brandmeldcentrales en personen alarmeringen. Shock Hou het koper er voorlopig nog maar naast.
Gewijzigd door digitaal op 11 april 2014, 16:13
 
FiCom
@digitaal

Ik denk dat wij ieder een andere definitie van 57+ hadden, ik dacht dat je vooral de groep tussen de 57 en 65 bedoelde. Uit je verhaal begrijp ik nu dat het gaat om een zorgcomplex, ik neem aan dat mensen tussen de 57 en 65 daar meer een uitzondering dan de regel is. Uit ervaringen merk ik dat bij het activeren van glasvezel de groep waar ik aan dacht toch nog wel redelijk vertegenwoordigd is, naarmate de mensen ouder worden wordt dit inderdaad steeds minder. In de categorie 65 tot 75 is een activatie zeldzaam, daarboven zijn de activatie welke ik heb gedaan op één hand te tellen.

Dat neemt niet weg dat ik vind dat iedereen over een glasvezelaansluiting moet kunnen beschikken als dit in de omgeving wordt aangelegen, of dit nu om oudere woningen gaat of om de Volgerlanden. Ik vind het daarom nog steeds raar dat dit stuk Volgerlanden overgeslagen is, inderdaad klopt het dat het gelijk aansluiten van dat deel van de Volgerlanden de kosten waarschijnlijk had gedrukt voor Reggefiber.

Met betrekking tot het Vicasa systeem van Simac, ik weet niet exact hoe dit werkt. Ik wil niet beweren dat het Vicasa systeem slecht is, ik denk zelf dat jullie hier mee voorop lopen in vergelijking met de rest van Nederland. Maar naar naar mij weten werkt dit via een SIP protocol en het systeem wat in de testgebieden gebruikt wordt werkt met een aparte VLAN. Aangezien Simac één van de glasvezel pioniers van Nederland is, zal het Vicasa systeem mogelijk via een darkfiber van de ene naar de andere locatie lopen? Vicasa is op dit moment een technologie waar een aantal zorginstellingen gebruik van maken, echter denk ik dat we ooit in Nederland een centraal systeem gaan krijgen net als bijvoorbeeld het digitale patiëntendossier.

Uiteraard kan je ook een VLAN over een koperkabel sturen echter handelt een centrale voor glasvezel die op een geheel ander wijze af dan een centrale voor koper. Doordat glasvezel gebruikt maakt van VLAN heb je als waren diverse gescheiden netwerken over één kabel. Bij FTTH is dit momenteel een internet VLAN, een IPTV VLAN en een VOIP (SIP) VLAN. Door een extra VLAN te gebruiken voor de medische diensten scheid je deze als waren van het overige verkeer. Door middel van QoS (Quality of Service) kan je een bepaalde prioriteit geven aan een bepaalde VLAN. Via een wat nieuwere glasvezeltechniek wat DWDM wordt genoemd is het zelfs mogelijk meerdere kleuren licht door één vezel te sturen, hierbij kan je bijvoorbeeld elke kleur voor een andere dienst gebruiken. Ook koper maakt gebruik van glasvezel, van de huizen naar de centrale is dit koper maar het hoofdnet is glas. Natuurlijk kan het momenteel nog allemaal prima via koper of een mobile technologie maar na maten ons dataverkeer en de diensten groeien gaat dit voor problemen zorgen.

Het niet kunnen gebruiken van glasvezel voor alarmeringen heeft vooral te maken met de providers maar ook oude hardware welke niet betrouwbaar werken via het SIP protocol. In de beveiligingsbranche maken ze weleens gebruik van een simkaart als back-up. Ook de providers die op het FTTH-netwerk opereren zijn gericht op de particulieren markt, hierdoor is de prijs hiervoor laag en bieden zij geen 24/7 garantie. Maar 24/7 glasvezel is er wel maar daarvoor betaal je de hoofdprijs wat een analoge lijn goedkoper maakt.
Gewijzigd door FiCom op 12 april 2014, 00:53
 
digitaal
Helemaal mee eens optimizer.

Maar er waren toen ook problemen om een strak s.l.a. te krijgen waarbij je bij een storing niet in de rij hoeft te gaan staan tot je aan de beurt bent.
Maar dat er de hoogste prioriteit gegeven kon worden en er b.v. binnen een uur een monteur voor de deur zou staan.
Dit was verleden jaar niet mogelijk. Misschien nu inmiddels wel?


En bij deze wil ik de mensen die het initiatief genomen hebben veel succes toewensen met deze zaak en tevens bedanken voor het trekken van de kar.
Gewijzigd door digitaal op 12 april 2014, 11:47
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Glasvezel Hendrik-Ido-Ambacht', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Kan mijn modem( glasvezel) niet activeren. Wel internet CaiWay/Delta kabel modems, Motorola, Arris, etc. : 2 11 feb 2023
Fritz!Box 5490 instellingen voor Delta glasvezel Hardware instellingen : 4 31 mei 2022
DVB-C via Caiway glasvezel? CaiWay/Delta Glasvezel digitale ontvangers : 4 10 nov 2021
TV op glasvezel loopt 25 seconden achter Snelheid : 11 24 sep 2021
instabiel glasvezel modem sinds medio Januari 2021 CaiWay/Delta Glasvezel internet verbindings problemen : 4 06 mrt 2021
Advertentie